Widok
Cześć ja skończyłam medyczne studium zawodowe w Gdyni na ul .Żeromskiego . Jest to dwuletnia szkoła policealna , naukę skończyłam w 2002 r. Po szkole pracowałam w Sanatorium Leśnik w Sopocie , był to staż 4 miesięczny i na tym się skończyła moja kariera jako dietetyka.
Z mojego doświadczenia szkoła ta nie daje perspektyw zawodowych bo nie ma po tym kierunku pracy , chyba że jakaś prywatna praktyka .
Więc osobiście odradzam
Z mojego doświadczenia szkoła ta nie daje perspektyw zawodowych bo nie ma po tym kierunku pracy , chyba że jakaś prywatna praktyka .
Więc osobiście odradzam
a skończyłam właśnie Studium Pracowników Medycznych i Społecznych w Koszalinie, konkretnie kierunek opiekun medyczny. Jestem bardzo zadowolona, bo plan zajęć łatwo można było połączyć z pracą, a mam dodatkowe uprawnienia :) szkoła jest bezpłatna i z tego co wiem, ma filie jeszcze w kilku innych miastach. Mają bardzo wysoką zdawalność i oferują mnóstwo dodatkowych szkoleń i praktyk, także wydaje mi się, że wszystko zależy od szkoły. Grunt to wybrać taką, które daje realne mozliwości.
Zamiast szkoły policealnej można też pomyśleć nad tego typu szkoleniami/kursami - https://szkolenia-kargroup.elk.pl/produkt/konsultacje-z-dietetykiem-online/