Widok

Dlaczego 6 miesięczne dziecko zaczęło ulewać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od kilku dni synek bardzo ulewa po jedzeniu i nie tylko. Nigdy tego nie miał. Cały dzień odbija mu się i co chwile mu coś z buzi leci. Po 6 miesiącu zaczęłam mu stopniowo wprowadzać bebilon 2 i było wszystko ok.Ale ostatnie 3 dni to koszmar... czy może to być od nowego mleka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej liwia od około 2 tyg tez mocno ulewa po jedzeniu mleka i innych rzeczy ,dlatego ze jest bardzo ruchliwa,sekundy nie usiedzi,a jak nawet odbije i ja odloze zaraz myka na brzuch i juz ulewa.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wcześniej też był na takim samym Bebilonie(tylko 1)?

może Mu "2" nie pasować :P najlepiej idź do lekarza :)
albo wina mleka albo na przyklad czestego lezenia na brzuszku...
U nas problem powrocil jeszcze w momencie jak synek zaczal siedziec,ale trwalo to kilka dni i przeszlo...
image
image
Wcześniej był na bebilonie 1. Jest bardzo ruchliwy,ale zawsze taki był więc dziwne,że tak z dnia na dzień zaczął mocno ulewać.
A może ząbki idą? :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
kurde wlasnie liwia tez z dnia na dzien zaczela ulewac.i nie tylko mleko.moze faktycznie to zabek,zauwazylam tez ze trze jedno uszko.
image
Nie wiedziałam,że ząbkowanie może mieć związek z ulewaniem...
Może któraś mama miała podobny problem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz i my mamy coraz wiekszy problem bo mocniej ulewa,jestesmy na bebilonie 1....
image
mój synek tez zaczął uleważ jak miał 6 mies i juz myslałam ze ma refluks ale z drugiej strony stał sie bardziej ruchliwy i po jedzeniu zamiast odczekać chciał pełzać cały dywan w plamach zaczął raczkować po 8 mies i się skończyło uleje sporadycznie jak przejedzony pozdrawiam

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny mój Artur tez zaczał ulewac jakos ok 6 m-ca. Pediatra podejrzewała refluks i kazała nam sie wybrac na usg brzuszka. Poszlismy - dr Wyszomirska powiedziała ze ze Art jest juz za 'stary' na refluks :D zrobiła usg i okazało sie ze młody jak pije/je to łyka duzo powietrza i i stad to ulewanie :D to przeszło po krotkim czasie. Dr Wyszomirska kazała nam w miare mozliwosci klasc malca czesto na brzuchu zeby pozbyc sie tego powietrza :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ząbkowanie może być powodem, moja mała śliniła się na potęgę jeszcze zanim dziąsła jej spuchły, a potem ulewała głównie ślinę. Po paru dniach zęby zaczęły się przeciskac w górę dziąsła. Jeśli dziecko zaczyna siadać albo zdobyło jakąś umiejętność ruchową, to też możliwe że układ pokarmowy się inaczej układa, może powietrze się gdzieś zbiera i wychodząc powoduje ulewanie. Warto poprosić o skierowanie na USG brzuszka żeby wykluczyć ewentualny refluks. A refluks może się pojawić w różnym wieku (słyszałam o rożnych przypadkach i widziałam na własnw oczy), więc lepiej sprawdzić niż zignorować. To nie przytyk do Kasiki :) tylko ogólna uwaga.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry