Widok

Dlaczego akurat ten dzień? :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wątek o dacie ślubu jest.

Ale z pewnością ;) u wielu z Was wiąże się z tą datą ciekawa historia...

Dlaczego akurat ten dzień wybraliście na dzień Waszego ślubu?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ooo to tak jak my :) też 13 sierpnia :) tyle że nie z powodu wolnego tylko ze względu na przyjaciół :) gdyż moja przyjaciółka ma urodziny 11 sierpnia więc bedziemy się bawić wtedy 12 odpoczywamy 13 i 14 imprezujemy na weselu i poprawinach 15 odpoczywamy a 16 na urodziny do przyjaciela już wtedy męża :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie, marynial, ile masz lat?
My wybraliśmy 13 sierpnia bo poniedziałek 15-ty jest wolny :)
To młodziutka jesteś chyba ;)
Ile masz lat??:)
Ja mam ślub w ten sam dzień, kiedy miałam komunię św.:)tylko, że 11 lat później....
Odkopałam stary wątek,bo fajny:-))
U Nas jak szukaliśmy daty w kalendarzu to myślelismy wakacje albo wrzesień w sumie sami nie wiedzieliśmy:)
A,że okazało się,że 17 lipca Nasza rocznica poznania wypada w sobotę to tak zostało:)
chciałam zapytać, czy mąż przygotował Tobie coś szczególego w tym dniu. Chodzi o to czy jakaś niespodzianka była na weselu, przemówienie czy coś??
Pytam, bo my mamy wesele w dzień urodzin mojego narzeczonego i sie zastanawiam czy jakiejś niespodzianki nie zrobić.
Dziekuje z góry za odpowiedz

Chcielismy się pobrac mniej więcej w dniu naszej rocznicy 5 sierpnia. a ze 5 sierpnia 2008 jest we wtorek zdecydowalismy sie na sobote 2.08.2008 :)

U nas fajnie się układa bo poznaliśmy sie na 7 piętrze u mojej przyjaciółki w domu, mąż jest 7 lat starszy odemie , no i 7 lipca 2007 wzieliśmy ślub, Jeszcze zaplątały się liczby 5 czyli 5 kwietnia nasza pierwsza randka, no i po 15 miesiącach ślub :) zaręczyny w październiku po 10 miesiącach:)

JEST OK . dla zabawy rodzinka nam przepowiada 7 dzieci:)

My tę w maju..... ale to była dłuuga historia ;) Na początku chcieliśmy ciepły, jesienny wrzesień. Później stwierdziliśmy, że po co tak długo czekać i pomyśleliśmy o kwietniu. Ale ze względu na babcię i chrzestnych, którym nie pasował kwiecień - wybraliśmy maj.... piękną porę kwitnących bzów i konwalii. Data była już ustalona w USC na 05.05.07 ale znów przesuwaliśmy na 12.05.07 bo się okazało, że mój brat w tym czasie będzie za granicą. To był fart nad farty z tym przesunięciem daty na następną sobotę, bo cały tydzień lało i była paskudna pogoda a od "Naszego Dnia" zaczęło świecić słońce. Pamiętacie, majóweczki?? Eliska, pamiętasz?

maritiki@op.pl
heh...my bedziemy ślubować dzień po moich urodzinach:)ale u nas to chyba bardziej dlatego ze 6-stego jest tam któraś z rzędu miesięcznica..z urodzinami to sie śmiałam tylko ze zastrzegam sobie 2 osobne prezenty( na urodziny i rocznice), jednym się nie wykpi:D
no i też maciejka....tylko rok poźniej:)

My maj- bo to miesiac zakochanych, piekna zieleń,bez, konwalie-wszystko rozkwita, bo to miesiąc naszych urodzin, a 23, bo wypada w piętek :-)))

30 wrzesień, bo lubię wrzesień...a czemu 30 - sty hmm moja przyjaciólka i szwagierka urodziły pod koniec sierpnia a że chceilismy by były na naszym ślubie to daliśmy im miesiąc na dojście do siebie...i w sumie było slicznie, ciepło idealnie...nie zamieniłabym tej daty na inną :)

My chcielismy 28 czerwca poniewaz moi dziadkowie beda mieli 60!!! rocznice slubu. Dziadzius ma juz prawie 90 lat i ostatnio lezal w szpitalu i lekarze mowili ze to chyba juz koniec.Gdy siedzialam przy jego lozku nocami duzo myslalam o nim i jakos mi wpadlo to do glowy.Sprawdzilam ze wypada to w sobote wiec sie bardzo ucieszylam. Dodam ze dziadek jest najwspanialsza i najukochansza osoba na swiecie... Dziadkowie tez sie bardzo ucieszyli.Niestey data ta byla juz zajeta:((( Mam chociaz nadzieje ze oboje zdaza sie pobawic na moim weselu. A data wolna sali wypadla na 5 lipiec-moj A.ma tego dnia urodziny wiec juz tak zostalo:)

nasza data to tez troszke przypadek. planowalismy slub na 25 sierpnia dlatego ze 26 sierpinia to nasza 3 wielkiej miłosci ale kedy trzeba było wybrac orkiestre mimo innych załatwionych juz spraw okazało sie ze nasza wybrana orkiestra ma wolny termin tylko 1.09.2007. wiec zmienilismy wszystko pod nasza orkiestre. stresik daje juz znaki. dzis odebrałam sukienke która po raz drugi była juz zmniejszana a ja dalej nic jesc nie moge ze stresu. ale ten stres jest bardzo przyjemny mimo wszystko . juz nie moge sie doczekac . i ciesze sie ze mimo wielu nerwow tak dogaduje sie z moim przemkiem.juz za 4 dni bede zonka

27 października...bo cofamy zegary i bawimy się godzinę dłuuuużej!!!!!!:)

bardzo fajny watek:)
nasza data to 13.06.08(piatek)- jest podyktowana wolnym terminem w Olence. chcielismy w sierpniu ale juz nie bylo terminow a 13 piatek tak jakos przypadl nam do gustu:) mojemu M. od razu sie spodobal ten pomysl:)

beatka
u nas bylo to wszystko zaplanowane od zareczyn :P które mielismy 13.08.2005 chcielismy rok pozniej ale ze 12.08. mieli juz sale zajeta wyszlo na 19.08.2006 ;)

02.08.2008 - magiczna data... pierwsze 4 sa kombinacją drugich czterech ;) jak juz to zobaczylismy, to w inny dzien juz nie chcielismy ;)

u nas 26 pazdziernika przypadkowa data :)za to dziecko urodzilo nam sie w dzien poznania i dzien zareczyn:)
do góry