Widok
A propos , nie chce mi się zakładać nowego wątku...
- krótkie wprowadzenie do filmu poniżej - zamach na Jana Pawła II w Ostrowie - film dla ludzi o mocnych nerwach ;D
https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=IKeoaSHNpiI
- krótkie wprowadzenie do filmu poniżej - zamach na Jana Pawła II w Ostrowie - film dla ludzi o mocnych nerwach ;D
https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=IKeoaSHNpiI
>I był np. wielbicielem Nutelli, co stygmatyzuje wszystkich innych jej wielbicieli...
Mój wpis był prowokacyjny w sposób zamierzony.
Zapewne gdyby zamachowiec był muzułmaninem z Maroka, to nikt nie stygmatyzowałby go zgodnie z „logiką” forumowego kretynka.
W tv mielibyśmy już błaszczaka, który zapewniłaby, ze uchodźcy to terroryści a kaczynski, ze Arabowie roznoszą choroby.
Jakos nikt z tzw. Rzadu bolszewickiego nie stara się dziś jakoś twierdzić, że wszystkiemu winna jest Merkel, jak w twierdzono w przypadku zamachu w Berlinie.
Mój wpis był prowokacyjny w sposób zamierzony.
Zapewne gdyby zamachowiec był muzułmaninem z Maroka, to nikt nie stygmatyzowałby go zgodnie z „logiką” forumowego kretynka.
W tv mielibyśmy już błaszczaka, który zapewniłaby, ze uchodźcy to terroryści a kaczynski, ze Arabowie roznoszą choroby.
Jakos nikt z tzw. Rzadu bolszewickiego nie stara się dziś jakoś twierdzić, że wszystkiemu winna jest Merkel, jak w twierdzono w przypadku zamachu w Berlinie.
Może był jakiś przypadek, że ktoś dokonał zamachu w imię Jezusa albo w imię Ewangelii. Ale nie mogę przypomnieć sobie ani jednego takiego przypadku. Natomiast zamachów i morderstw z okrzykiem wiadomo jakim były setki lub tysiące. Księża różne głupstwa plota, czasem niezgodne z Ewangelią, czasem agresywne. Ale takiego, co nawołuje do zabijania i obiecuje za to raj też nie kojarzę. Tymczasem imamow islamskich, którzy to robią kilkuset w Europie by się znalazło. Nie ma co gadać, bo stopień zaorania umysłowego społeczeństwa jest obłędny. Antifa i lewicowe bojówki robią piekło na ulicach miast, plakaty feministek na czarnym proteście to była czysta agresja, wulgarnosc i nienawiść. Wdarli się nawet pod kurie wrzeszczac "klecho wyjdź po dobroci", co zahaczalo o nazistowskie zachowania wobec Żydów. A idźcie w... swój własny Matrix. Może będzie was 10 tysięcy, może 50 na tych marszach, ale upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie. Tym matolkom z pisu taka radykalizacja opozycji jest na rękę. Sam chyba będę musiał na nich głosować skoro cała opozycja oprócz zbieraniny kukiza zwariowala i zdaje się jawnie wspierać ten agesywny obłęd
'(...) upragnionego miliona pod sztandaremi chwd biskupom i wasze kaplice, nasze macice nigdy nie zbierzecie(...)'
Już zebrały, tyle że nie w jednym miejscu, nie o jednej godzinie, itd. Dziewczyny są bardziej zorganizowane niż wielu jest w stanie sobie wyobrazić, wspierający ich mężczyźni tym bardziej. Nie muszą wszyscy jak leci walić w tam-tamy, głośno krzyczeć czy zmieniać nakładki na zdjęciach. Jeśli komuś się wydaje, że tylko aktywni uczestnicy czarnego protestu myślą to co głośno mówią, to oderwał się od rzeczywistości razem z autkiem od Muska. Gdyby PiS miał świadomość rodzącej się ponownie małej - nie tej wielkiej, dziś wyłącznie ze znamionami degrengolady - ale tej zwykłej, ludzkiej solidarności, to by ich szlag trafił na miejscu. Kler i rozmaitych fanatyków tym bardziej. A sam kler, skoro już przy nim jesteśmy, jest traktowany dokładnie tak, jak na to zasługuje, zapracował na to przez ostatnie lata i na nic lepszego nie może już w tym kraju liczyć. W każdym razie na pewno nie ode mnie. Już nie.
Już zebrały, tyle że nie w jednym miejscu, nie o jednej godzinie, itd. Dziewczyny są bardziej zorganizowane niż wielu jest w stanie sobie wyobrazić, wspierający ich mężczyźni tym bardziej. Nie muszą wszyscy jak leci walić w tam-tamy, głośno krzyczeć czy zmieniać nakładki na zdjęciach. Jeśli komuś się wydaje, że tylko aktywni uczestnicy czarnego protestu myślą to co głośno mówią, to oderwał się od rzeczywistości razem z autkiem od Muska. Gdyby PiS miał świadomość rodzącej się ponownie małej - nie tej wielkiej, dziś wyłącznie ze znamionami degrengolady - ale tej zwykłej, ludzkiej solidarności, to by ich szlag trafił na miejscu. Kler i rozmaitych fanatyków tym bardziej. A sam kler, skoro już przy nim jesteśmy, jest traktowany dokładnie tak, jak na to zasługuje, zapracował na to przez ostatnie lata i na nic lepszego nie może już w tym kraju liczyć. W każdym razie na pewno nie ode mnie. Już nie.
Nie napisałam tego, żeby kogokolwiek cokolwiek zatkało. Napisałam o tym, co zauważam i w czym od pewnego czasu biorę udział. Kto wie czy paradoksalnie nie podziękujemy za jakiś czas PiS i ich akolitom za ten impuls;) Nie śmiałam oczekiwać takich efektów, choć martwi mnie agresja i radykalizowanie. Może po prostu inaczej już się nie da...
'(...) a może właśnie przez te sympatie coś nie pykło ? (...)'
Jestem ostrożna z ferowaniem tego typu wyroków; na tej samej zasadzie można by zapytać, co odpaliło zawór bezpieczeństwa w umyśle lekarza, byłego radnego PO, który odpowiada przypuszczalnie za śmierć żony, córki i swoją własną czy tego pana, który kilka lat temu zaatakował ludzi w biurze PiS. Agresja i przemoc nie są domeną tylko środowisk prawicowych i fakt że czasem bywają reakcją na akcje strony przeciwnej nie stanowi dla nich usprawiedliwienia. Przemoc rodzi przemoc, wyjątkowo pokraczna postać perpetuum mobile, nie polecam.
Jestem ostrożna z ferowaniem tego typu wyroków; na tej samej zasadzie można by zapytać, co odpaliło zawór bezpieczeństwa w umyśle lekarza, byłego radnego PO, który odpowiada przypuszczalnie za śmierć żony, córki i swoją własną czy tego pana, który kilka lat temu zaatakował ludzi w biurze PiS. Agresja i przemoc nie są domeną tylko środowisk prawicowych i fakt że czasem bywają reakcją na akcje strony przeciwnej nie stanowi dla nich usprawiedliwienia. Przemoc rodzi przemoc, wyjątkowo pokraczna postać perpetuum mobile, nie polecam.