Widok

Dlaczego ?

Biały, Europejczyk, najprawdopodobniej chrześcijanin, wjechał wczoraj celowo w tłum ludzi w Niemczech zabijając trzy niewinne osoby po czym popełnił samobójstwo. Posiadał broń.

Miał związki z organizacjami prawicowymi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Znamienne jest w tym wszystkim to, ze skoro terrorysta jest „nasz” to nie ma stygmatyzowania.
Gdyby terrorystą okazał się człowiek o kulturze obcej, ocenialibyśmy od razu całe narody i religie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Bęcwale:

Kruk wystarczająco jasno to napisał, ale widać nie trafiło to twego małego rozumku:
Nie wiem, co kierowało tym idiotą. Moze faktycznie, jak napisała Wiewióra, był po prostu chory psychicznie i w takim razie jego kolor skóry, poglądy czy wiara nie mają najmniejszego znaczenia. W każdym społeczeństwie trafiają się psychole.
Nie był to z jego strony wyraz walki o swe przekonania, bo robiąc ten czyn im zaprzeczał.
I to zasadniczo różni chrześcijaństwo od islamu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fakt, rzeczywiście coś w tym jest... Z jednej strony skłonność do radykalizacji z jednoczesną łatwością relatywizowania w razie mniej lub bardziej dorywczej potrzeby, coraz powszechniejsze zjawisko. Dobrej nocy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedno co dobre, w tej całej sprawie, to fakt, że od razu sam się osądził, skazał i wykonał wyrok.
Oszczędził mnóstwa pieniędzy podatnikom, choćby na odszkodowania za niedogodności w pierdlu, na które uskarża sie Breivik.
O kosztach utrzymania więźnia nie wspomnę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiewiorko, zawsze należy szukać przyczyny zjawiska.
„Agresja” feministek, co do której stara się nieudolnie przekonywać raven ma swój początek w zawłaszczaniu coraz większych obszarów swiatopogladowych, a w konsekwencji wolności przez prymitywne umysłowo środowiska ultra-konserwatywne powołujące się przy tym na swoje przekonania religijne. Narzucanie tych przekonań prowadzi do fanatyzmu z obu stron.

Squirrel-lka, administracja wycięła całe drzewko łącznie z moją odpowiedzią na pół ekranu, głównie do Ciebie. Trochę żalu mam, bo pisałem około 1 w nocy kosztem pół godziny snu. A lubię spać. Jest cień szansy, że zatrzasnąłem laptopa bez wyłączania opery i wszystko zachowało się na ekranie. Wtedy kopiuj-wklej zrobię po południu, ale małe szanse. Chyba jakieś newsy z Węgier jeszcze potem czytałem i pewnie one się zahibernowały

https://youtu.be/IqvmOsmwd5g?t=303
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film na dzisiaj... może nie jest to tak ambitne dzieło jak rekonstrukcja zamachu na papierza... ale w pewnym sensie odpowie na zadane na początku pytanie Dlaczego ;D

https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

papieża ;P - przepraszam za pogwałcenie uczuć religijnych...

Ja to lubię jak pijaczyna się odezwie i udowodni wszystkim, że on mędrzec a reszta idioci.
Tylko dlaczego ten wrodzony geniusz nie pociągnął za sobą żadnych życiowych sukcesów - zawodowych czy osobistych.
Kolejny na którym wredny świat się nie poznał.
Ach jaka szkoda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kruku, podziękuj forumowemu kretynkowi, którego wpis o pochwale zabijania osób o poglądach lewicowych został przez Administracje wycięty.
Może poprosimy Administracje o przywrócenie Twojego wpisu, bo był rzeczywiście wartościowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film ma związek z rzeczywistością peerelu.
To w tamtych czasach przyznawano punkty za pochodzenie i inne cechy niż merytoryczne.

Dziś nikt nie przyznaje punktów za orientacje seksualną, co sugeruje się w filmie.
Przeciwnie, mając orientacje homoseksualną w Polsce i nie mogąc jej w zaden sposób sformalizować pary napotykają prozaiczne problemy, jak np w przypadku konieczności uzyskania informacji co do stanu zdrowia w szpitalu, nie mówiąc o wspólnym opodatkowaniu, itd.

Dziękujemy za twoją interpretację :) wiele o tobie mówi ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo nam miło, ze dziękujcie i polecamy się na przyszłość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> wpis o pochwale zabijania osób o poglądach lewicowych

Jeśli tak to odczytałeś, to mój kolejny wpis (również wycięty) wyrażajacy żal, że twoja mamusia nie była wystarczająco postępowa i nie wyabortowała cię, z korzyścią dla średniego IQ społeczeństwa, był ze wszech miar uzasadniony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

> w przypadku konieczności uzyskania informacji co do stanu zdrowia w szpitalu

Uwaga! Podam teraz trudny wyraz. W razie problemów, które możesz mieć ze zrozumieniem jego sensu, możesz sobie go wyguglać.
PEŁNOMOCNICTWO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Proszę administratora o usunięcie tego prymitywnego chama z tego forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ja to odczytałem to nie do końca jest istotne.
Administracja forum zrozumiała najwyraźniej odpowiednio, skoro ten wpis zginął.

Pozostałą treść twojego posta pozostawię bez komentarza.
Jak zdążyłem zauważyć, sens twojej życiowej egzystencji w olbrzymim stopniu zależy od oceny uczestników tego Forum.
Czytając twój chamski wpis mają szansę stworzyć wyrobić sobie prawidłową ocenę.

Widzisz kretynku, czasem do szpitala trafiają osoby, które nie przewidują tego, bo np. ulegają wypadkowi.
Należy wtedy szybko podejmować decyzje, które podejmują najbliżsi. Wtedy liczą się sekundy.
W przypadku małżeństwa heteroseksualnego, nikt nie oczekuje pełnomocnictw.

Wiem, ze jest to trudno zrozumieć komuś, kogo życie polega na zwożenieniu do domu zużytego sprzętu AGD, a mieszkanie ogrzewa suszarką i wodą z wanny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

> czasem do szpitala trafiają osoby, które nie przewidują tego, bo np. ulegają wypadkowi.

Poważnie?
Właśnie zaprzeczasz sam sobie, bo przy okazji wypadku mojej suki twierdziłeś, że osobie dojrzałej i odpowiedzialnej wypadki zdarzać się nie mają prawa.
Ale akurat tym razem masz rację.
Nikt nie przewiduje np. pożaru swojego domu a mimo tego ludzie się ubezpieczają na taką ewentualność.
Nie jest zatem problemem ZAWCZASU udzielić partnerowi (czy sąsiadowi, koledze z pracy lub komukolwiek innemu) pełnomocnictwa do zasięgania informacji i podejmowania decyzji w kwestiach zdrowotnych, jeśli sami nie możemy ich podjąć.
Kosztuje to u notariusza 25 zł i jest jednorazowym wydatkiem. No... chyba, ze ktoś co tydzień ma innego "małżonka".

BTW: zastanawiająca jest twoja fascynacja sposobem ogrzewania mojego mieszkania, bo już kolejny raz o nim wspominasz. Ale dobry terapeuta powinien cię wyciągnąć z tej niewątpliwej traumy. Choć może to wymagać wielu sesji...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Twierdziłem ze spuszczając psa ze smyczy powinieneś przewidzieć, ze pewne zdarzenia moga się zadziać i jesteś za to odpowiedzialny.
Podobnie jak rodzic musi myśleć za dziecko.

To prawda, technika grzewcza mnie interesuje, ale z tak debilnymi metodami nigdy się nie spotkałem. Śmieszy mnie, ze ktoś dorosły ma takie pojecie o otaczającym świecie.
Trauma ? Przeceniasz się. Odbieram cie w kategorii osobliwości typu koń z dwiema głowami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry