Widok

Dlaczego tak jest?

Dlaczego tak jest, że wiążemy się z niewłaściwymi osobami? Dlaczego pociągają nas "dranie", a porządne osoby wydają się nudne? Co powoduje, że nie słuchamy własnego rozumu i wbrew niemu dajemy się wplątać w coś, co i tak prędzej czy później musi się skończyć?

Taka mnie dziś myśl naszła z samego rana. Mieliście kiedyś podobnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytanie kto jest "draniem"?Kto tym "porządnym"?Bardzo względne pojęcie:D....czy "porządny" okaże się "draniem" a "drań" sporządnieje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Myślisz, że to możliwe? Wydaje mi się, że trudno o taką drastyczną przemianę. Tylko jak rozpoznać, że jeden ktoś jest porządny, a ktoś inny nie jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie się zmieniają,nawet bardzo i w różnych kierunkach,pozytywnie i negatywnie więc takie przemiany są możliwe.Trzeba czasu na to żeby poznać,rozpoznać człowieka,no chyba,że od początku wyraźnie widać z kim mamy do czynienia:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jeśli widać od początku, to dlaczego nie uruchamia się w nas jakaś bariera ochronna? Dlaczego nie zapala się czerwone światło z ogromnym napisem STOP?
Jeżeli dobry człowiek mógłby być dla ciebie nudny to nie ma dla ciebie przyszłości :-P
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego, że to co niebezpiecznie i zakazane jest ekscytujące i pociągające, a to "porządne" nudne i przewidywalne. Jednak tylko na krótką metę....
Z czasem docenia się tą nudę :-)
A czy wy też tak tak macie? macie..... (mówię o sobie)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majka, porządne i przewidywalne nie musi być ze sobą ściśle powiązane... Porządne może też być tajemnicze ;)
Napisałam, że porządne osoby wydają się nudne a nie że są. Bardziej ciągnie nas do tych nieporządnych. Tylko DLACZEGO?
dobry człowiek nie musi być nudny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo mamy potrzebę zmian? Albo chcemy zmienić siebie i takie osoby "wyrywają" nas z naszej codzienności , albo chcemy zmienić te nieporządne, niegrzeczne osoby, myśląc, że naszą miłością ich zmienimy, okiełznamy itd.
Najczęściej myślą tak osoby niedoświadczone życiowo. Osoby z bagażem, myślą już w inny sposób. Chwała Bogu ;)
@sam - oczywiście, że nie musi. Mówię o tym, że często tak się właśnie wydaje. Poza tym na dłuższą metę w życiu docenia się właśnie porządność.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
>Porządne może też być tajemnicze ;)

No ba, ja też bywam porządna i tajemnicza ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobry człowiek jest autorytetem w domu i prawidłowym wzorcem dla dzieci. No ale potencjalnym mamusiom wydaje się, że ich pociechy potrzebują w domu drania :-P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
" No ale potencjalnym mamusiom wydaje się, że ich pociechy potrzebują w domu drania :-P"
Sam,z pewnością nie wszystkim:D

"Bardziej ciągnie nas do tych nieporządnych. Tylko DLACZEGO?"
Ja osobiście nigdy specjalnie nie czułam "mięty" do drani,owszem poobserwowałam,może czasem dawałam jakieś nadzieje ale to raczej z własnej próżności niż uczucia,chyba mam alergię na takie osobniki.Nie czułam też powołania do naprawy czyjegoś charakteru ani nie czuję,i na całe szczęście:D
Jeżeli mężczyzna jest porządny, to chwała mu za to. Autorce chodzi pewnie o to, że po takim mężczyźnie nie spodziewamy się tego, żeby mógł kobietę zdradzić, oszukać, czy w jakikolwiek inny sposób skrzywdzić.
Wobec tego, tracimy czujność, przestajemy go sprawdzać, nie podnosi nam się zbyt często poziom adrenaliny nawet wtedy, gdy wyjdzie z kolegami na piwo.Jesteśmy spokojne, bo go znamy i wiemy że nic nie zbroi, nie będzie agresywny, nie zainteresuje go inna kobieta..Tacy mężczyźni są lubiani przez kobiety, ale niektóre panie nie lubią takiej monotonności i tego, że ich partner/ mąż jest taki przewidywalny...no i dla nich to nuda, blee nic się nie dzieję.
Dużo kobiet lubi czuć od czasu dreszczyk emocji, poczuć się zazdrosne, zdobywać, pokłucić się czy być zaskakiwaną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Dużo kobiet lubi czuć od czasu dreszczyk emocji, poczuć się zazdrosne, zdobywać, pokłucić się czy być zaskakiwaną."
Graszka,to raczej jest kwestia podsycania miłości a nie życia z draniem.
Jak kobieta widzi od samego początku,że facet jest typem bawidamka,oszukuje ją,nie szanuje ale ona z uporem maniaka wierzy,że przy niej się zmieni,że ona go "naprawi" to pytam się na co ona liczy?
Gorzej jest gdy partner,któremu ufasz,który był "porządny" zaczyna się zmieniać o 180 stopni.Na to sposobu chyba nie ma.
Inka- Inka, owszem, jest to podsycanie miłości, ale jak słusznie zauważyłaś nie napisałam szerzej co miałam na myśli.
Bo chodziło mi o mężczyznę tzw." drania".
A uwierz mi, że są kobiety, które lubią dreszczyk emocji, kłótnie, zdobywanie partnera ( bo on pisze z jej koleżanką, więc trzeba jej im pokazać kto rządzi).
Bawidamek, takie atrakcje potrafi załatwić kobiecie.Niektóre kobiety bawi to, że są dla swojego faceta zabawką.
Jeżeli drań przestanie interesować się jej koleżanką, to kobieta czuje że wygrała,jest taka dzielna, dowartościowana, że jej wysiłek ( prośby, kłótnie) nie poszedł na marne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hmmm...to teraz Graszka chyba odwróciłaś role;)
Póki zabawa w "walkę o partnera" bawi oboje to ok,trafił swój na swego,gorzej jak jedna ze stron cierpi,to już niefajne:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pytanie autorki było, dlaczego kobietom podobają się dranie.Wyjaśniłam, że są kobiety którym się to podoba.
Ja osobiście od takich męzczyzn trzymałam się z daleka.Dziś tego nie żałuję:)
Aha, kiedyś zapytałam moją byłą przyjaciółkę, dlaczego jest ze swoim partnerem ( niezbyt przyjemny facet) to powiedziała, że woli takiego, niż być sama.Ja wówczas byłam sama i powiedziałam jej, że wolę poczekać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (50 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry