Widok

Długo utrzymujący się katar

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córcia po ostatniej infekcji nie może pozbyc się kataru a Trwa to prawie od początku lutego.
Przez długi czas był taki cieknący to pomagało nawilżanie i ściąganie fridą.Od jakiegoś tygodnia czy może dłużej jest gęsty,zalegający głęboko i ani psikanie wodą morską nic nie daje ani tym bardziej ściąganie fridą bo nic nie idzie.

W piątek byliśmy znów u lekarza dostałam Mukofluid do nosa ale nie widzę efektu.
W dzień jest w miarę ok ale główny problem jest w nocy bo ta wydzielina spływa,zalega w gardle chyba i powoduje straszny kaszel.Wczoraj aż wymiotowała.
Wtedy dosłownie słyszę jak gotuje się w nosie,w gardle a fridą kompletnie nic nie mogę zdziałac.

Dziś znów idziemy do pediatry,już sama nie wiem co z tym zrobic.Ogólnie wygląda na zdrowe dziecko ale mówi przez nos no i te nocki.

Jak myślicie czy to może byc katar alergiczny a może zatoki? Czy może jednak zwykły katar infekcyjny tylko tak uciążliwy do wyleczenia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
asiula ja tez mam taki sam problem z moim dzieckiem, mala ma okresowo dluzszy czas katar ale nie tyle sciekajacy co zalegajacy w srodku , i zadnych objaowow infekcji
no i kaszel od tego, nawet zwymiotowanie - znam to dobrze bo zalega to w srodku i czasem dziecko musi to zwymiotowac
ja psikam malej dwa razy dziennie rhinocortem jest to steryd ale bezpieczny nawet przy dluzszym stosowaniu i osusza on wlasnie drogi oddechowe- malej po tym lepiej
ale moja tez to ma wlasnie z powodow alergicznych
no i chodzimy do alergologa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
poproś lekarza o zrobienie wymazu, to może wiele wyjaśnić.... i wrezultacie można zastosować skuteczne leczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam , moja corka ma to samo nasze infekcje zaczeły sie od stycznia do teraz .Pierw był cieknacy a teraz to az taki zielony katar lekrka kazała nam dawac surfalinol po 1 kropelce 2 razy dziennie i to troche pomaga ,a do tego przepisała nam inhalacje z mukosolvanu i to tez duzo dało,wiec zycze duzo zdrowka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy abonament w lux medzie, wymaz pobrał pediatra na wizycie, prawie siłą go zmusiłam, by nam to zrobił, mogłam zostawić wymaz u pielęgniarek ale zawiozłam sama do brussa, płacił lux med
Ja jednak zapytam w Brusie bo tam mi najbliżej.Już nie ważne jaka cena a pobiorę sama.
To trzymam kciuki za wasze wyniki oby nic poważnego nie wyszło i koniecznie dajcie znać co i jak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pectodrill
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pectodrill. Nebudose. Marimer .ectimer. .dasz rede
Pectodril ? Czy ten syrop tez podziałał na katar rozrzedzi go ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry