Widok
Długotrwały stan podgorączkowy u dwulatka - brak innych objawów
witam,
nie wiem na ile poważnie traktować utrzymujący się od tygodnia stan podgorączkowy u mojego 2 letniego synka? jedynym objawem jest katar. młody szaleje i jest pogodny, ma apetyt. dostaje bactrim od 7 dni, bo na początku katar był naprawdę silny i zielony.
mimo to codziennie rano ma 38 st. gorączki. zbijam ją ibufenem. co to może być? miałyście już takie doświadczenia ze swoimi dziećmi?
nie wiem na ile poważnie traktować utrzymujący się od tygodnia stan podgorączkowy u mojego 2 letniego synka? jedynym objawem jest katar. młody szaleje i jest pogodny, ma apetyt. dostaje bactrim od 7 dni, bo na początku katar był naprawdę silny i zielony.
mimo to codziennie rano ma 38 st. gorączki. zbijam ją ibufenem. co to może być? miałyście już takie doświadczenia ze swoimi dziećmi?
badanie moczu wyszło ok. bactrim totalnie nietrafiony - żałuję że go brał :( zupełnie niepotrzebnie
ja od niego też sie zaraziłam tym katarem i mimo że sie lecze jakimiś kropelkami i amolem, to caly czas utrzymuje sie gesty katar i żadnych innych objawów. dziś dostałam 37,2 st. temp wiec zamiast sie poprawiać jest gorzej
oczywiście do lekarza pojdziemy ale jakoś nie wierze ze lekarz potraktuje to powaznie. z lekiem totalnie nie trafiła. chyba przepisuje go wszystkim na wszystko. nie ufam takim lekarzom.
czy to moze byc cos powaznego? juz mysle o jakims atypowym zapaleniu płuc, toksoplazmozie czy mononukleozie...
ja od niego też sie zaraziłam tym katarem i mimo że sie lecze jakimiś kropelkami i amolem, to caly czas utrzymuje sie gesty katar i żadnych innych objawów. dziś dostałam 37,2 st. temp wiec zamiast sie poprawiać jest gorzej
oczywiście do lekarza pojdziemy ale jakoś nie wierze ze lekarz potraktuje to powaznie. z lekiem totalnie nie trafiła. chyba przepisuje go wszystkim na wszystko. nie ufam takim lekarzom.
czy to moze byc cos powaznego? juz mysle o jakims atypowym zapaleniu płuc, toksoplazmozie czy mononukleozie...
Moja córka przez 7 dni miała temepraturę 38 C, po 5 dniach katar i ogkopny suchy kaszel, po badaniach krwi i moczu nic nie wyszło, dostała Summamed i gorączka minęła po 40 minutach od podania, kaszel zmalał na drugi dzien, katar również.
Przez tydzien nic nie jadała, tylko duzo piła.
Teraz nadrabia z apetytem.``
Przez tydzien nic nie jadała, tylko duzo piła.
Teraz nadrabia z apetytem.``
moja dwulatka miesiąc temu miała przez 2tygodnie temp 37,5 do 39 katar ,kaszel z rtg wyszło ze ma zapalenie oskrzeli przez pierwszy tydzień miała antybiotyk augumentin który nie pomógł i tydzień sumamed potem inhalacje które wiele nie pomogły w końcu mucosolvan mini w syropie i było coraz lepiej .Miała też podejrzenie monoukleozy .Okropny czas najgorsze te gorączki mała była wykończona co podałam przeciwgorączkowy to zaraz znowu gorączka więc walczyłam z okładami .Zero apetytu i chęci do życia ,ale nie ma co się dziwić .Lekarka mówiła ze jeśli dalej poprawy nie będzie to do szpitala bo nic już nie pomoże :( modliłam się zeby w końcu gorączki odpuściły i tak się stało .Probiotyk daje i tran teraz . Życze dużo zdrówka trzymajcie się!

z tym zielonym katarem to trochę przesada. Od razu antybiotyk bo ma katar zielony?? u dwulatka? trochę zbyt pochopnie chyba, jak widac zresztą. Zrób dla spokoju crp i będziesz wiedziała czy się coś dzieje, albo idź do jakiegoś dobrego pediatry, szkoda męczyć dziecko. 38 bez objawów, to nie ot tak sobie. Wiecie, takie gadanie, ze u kogoś to był tylko wirus i przeszło to jednak nie diagnoza.
Badanie moczu robiłaś na antybiotyku? czy kilka dni po?
z takim maluszkiem poszłabym do innego lekarza - do krzysztofa Marka albo do Grażyny Sikorskiej
Badanie moczu robiłaś na antybiotyku? czy kilka dni po?
z takim maluszkiem poszłabym do innego lekarza - do krzysztofa Marka albo do Grażyny Sikorskiej
Mi lekarka tez mówiła,że to nie antybiotyk.Mój synek tez jak miał ostatnio zapalenie pluc to latał,skakał i fikal wszysko normalnie jak zawsze tylko jeden dzień miał temp. i pojechaliśmy na dyżur i wszystko wyszło na następny dzień wszystko w normie było.CRP 45
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Pozatym na taka temperature jeszcze nie podaje się lekarstwa a skoro dajesz cały czas rano bo ma 38C to nie wiesz ile może mieć tak naprawde za szybko moim zdaniem podajesz ten lek i organizm sam by to może zwalczył.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,