Widok

Do Aquaparku z niemowlęciem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto chodzi do Aquaparku ze swoim maleństwem?

Ja chciałabym wybrać się tam z moją 6-cio miesięczną córeczką, ale mam trochę obawy czy będzie dobrze się tam czuła i przede wszystkim nie wiem jak tam wygląda sprawa z chlorem? Poza tym za dużo naczytałam się o bakteriach i infekcjach itp., które może złapać maleństwo... Nie wiem czy słusznie się martwię?

Jak Wy do tego podchodzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ze starszą córką chodziłam odkąd skończyła 3 miesiące.

Jedyne czego się bałam to hałasu :) Ale jakoś przywykła.
No tak, hałas jest tam spory.
Zawsze możesz posiedzieć z dzieciątkiem w jazzuzi.
My chodzimy na basen,jest ok.Temp.wody specjalna dla dzieci,mniej chloru.
Jezeli to pierwszy raz raczej proponowałabym wybrac się własnie najpierw na basen dla dzieci z trenerem,tak jak my chodzimy.Dziecko sie oswoi z wodą,Ty będziesz wiedziała jak postępować z dzieckiem w wodzie.W grupie jest max 10 dzieci.
Zdaje się, że woda w Aquaparku jest ozonowana nie chlorowana - więc jeden problem z głowy

Poza tym Aquapark jest przyjazny dla maluszków... przecież tam są zajęcia dla niemowlaków.... i to 2 miesięcznych.

6-miesięczny powinien również się tam odnaleść:)
Ola, dzięki. Pomyślę o tym.
To są naprawdę fajne zajęcia...są spiewy,dzieciaczki robia cwiczonka,pływaja na materacach,sa zabawki.
Nie wiesz jak zareaguje maluch na pierwszy kontakt z wodą,a w aquaparku-masz racje,jest hałas.
Jestem zadowolona z tych zajęć,to zabawa połączona z nauką pływania,nurkowania!
fajna sprawa,aktywna forma spędzania czasu z dzieckiem.
Pozdrawiam;)
ZAWSZE MOZNA ZACZAC OD BRODZIKA.PRZECIEZ PO TO ON TAM JEST,SPECJALNIE DLA DZIECI.
6-miesięcznemu dziecko to akurat bez różnicy czy jest w brodziku, czy w głebokim basenie i tak rodzic go trzyma.

Potwierdzam to co wczesniej dziewczyny pisały. My chodzimy akurat na zajęcia do Dzidziusia, ale czasem sami jeździmy z chłopakami do aquaparku i raz widziałam zajęcia z instruktorem, były maluszki z rodzicami i wygądało to wszystko bardzo fajnie.

I nie zrażaj się, jeśli na pierwszych zajęciach będzie cos nie tak. z moimi chłopcami róznie było, Krzyś np. cały pierwszy kurs (3 m-ce) buczał i był ogólnie mówiąc niezadowolony, a teraz smiga jak nie wiem co i cały mały basen przepływa (3,5 roku ma), Łukasz nie pływa sam jeszcze, ale ma dopiero 1,5 roku i też na poczatku nie był zadowolony, polubił basen własnie po naszym wyjściu do aquaparku - siedzielismy 2 godziny, trochę się popluskaliśmy, trochę pocwiczyliśmy, zakumplował się z wodą i polubił. I teraz na Chełmie jest pierwszy do nurkowania.
Acha. Krzyś chodzi na basen przeszło 3 lata (zaczął jak miał 2,5 m-ca), Łukasz chodzi odkąd skończył 9 m-cy. I żadnej basenowej infekcji nie przywlekli.

Tylko, że my głównie na Chełm chodzimy.
w zeszłym tygoniu miałam okazję dłużej posiedzieć sobie w brodziku w aquaparku (moje dzieci się chlapały, a mi się nudziło). strasznie brudny jest. nie żeby w wodzie coś pływało, ale między kafelkami, w rogach - masakra. nie przyprowadziłabym tam malutkiego dziecka.
o czystości kafelek przy zjeżdżalniach na dole nie wspomnę...
zazwyczaj chodzimy na witominie, tam jest o wiele czyściej.
A ja polecam park wodny w hotelu Venus w łapinie. Chodzimy tam z córeczką jest czysto, wszystko nowiutkie no i też sporo atrakcji. W tym tygodniu byliśmy 3 razy :-) bardzo polecam na wypad z dzieciaczkiem :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jaki cennik i jakie atrakcje dla dzieci i dorosłych są w tym hotelu?
http://www.hotelvenus.pl/

:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry