Widok

Do Aquaparku z niemowlęciem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto chodzi do Aquaparku ze swoim maleństwem?

Ja chciałabym wybrać się tam z moją 6-cio miesięczną córeczką, ale mam trochę obawy czy będzie dobrze się tam czuła i przede wszystkim nie wiem jak tam wygląda sprawa z chlorem? Poza tym za dużo naczytałam się o bakteriach i infekcjach itp., które może złapać maleństwo... Nie wiem czy słusznie się martwię?

Jak Wy do tego podchodzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ze starszą córką chodziłam odkąd skończyła 3 miesiące.

Jedyne czego się bałam to hałasu :) Ale jakoś przywykła.
No tak, hałas jest tam spory.
Zdaje się, że woda w Aquaparku jest ozonowana nie chlorowana - więc jeden problem z głowy

Poza tym Aquapark jest przyjazny dla maluszków... przecież tam są zajęcia dla niemowlaków.... i to 2 miesięcznych.

6-miesięczny powinien również się tam odnaleść:)
Zawsze możesz posiedzieć z dzieciątkiem w jazzuzi.
My chodzimy na basen,jest ok.Temp.wody specjalna dla dzieci,mniej chloru.
Jezeli to pierwszy raz raczej proponowałabym wybrac się własnie najpierw na basen dla dzieci z trenerem,tak jak my chodzimy.Dziecko sie oswoi z wodą,Ty będziesz wiedziała jak postępować z dzieckiem w wodzie.W grupie jest max 10 dzieci.
Ola, dzięki. Pomyślę o tym.
To są naprawdę fajne zajęcia...są spiewy,dzieciaczki robia cwiczonka,pływaja na materacach,sa zabawki.
Nie wiesz jak zareaguje maluch na pierwszy kontakt z wodą,a w aquaparku-masz racje,jest hałas.
Jestem zadowolona z tych zajęć,to zabawa połączona z nauką pływania,nurkowania!
fajna sprawa,aktywna forma spędzania czasu z dzieckiem.
Pozdrawiam;)
ZAWSZE MOZNA ZACZAC OD BRODZIKA.PRZECIEZ PO TO ON TAM JEST,SPECJALNIE DLA DZIECI.
6-miesięcznemu dziecko to akurat bez różnicy czy jest w brodziku, czy w głebokim basenie i tak rodzic go trzyma.

Potwierdzam to co wczesniej dziewczyny pisały. My chodzimy akurat na zajęcia do Dzidziusia, ale czasem sami jeździmy z chłopakami do aquaparku i raz widziałam zajęcia z instruktorem, były maluszki z rodzicami i wygądało to wszystko bardzo fajnie.

I nie zrażaj się, jeśli na pierwszych zajęciach będzie cos nie tak. z moimi chłopcami róznie było, Krzyś np. cały pierwszy kurs (3 m-ce) buczał i był ogólnie mówiąc niezadowolony, a teraz smiga jak nie wiem co i cały mały basen przepływa (3,5 roku ma), Łukasz nie pływa sam jeszcze, ale ma dopiero 1,5 roku i też na poczatku nie był zadowolony, polubił basen własnie po naszym wyjściu do aquaparku - siedzielismy 2 godziny, trochę się popluskaliśmy, trochę pocwiczyliśmy, zakumplował się z wodą i polubił. I teraz na Chełmie jest pierwszy do nurkowania.
Acha. Krzyś chodzi na basen przeszło 3 lata (zaczął jak miał 2,5 m-ca), Łukasz chodzi odkąd skończył 9 m-cy. I żadnej basenowej infekcji nie przywlekli.

Tylko, że my głównie na Chełm chodzimy.
w zeszłym tygoniu miałam okazję dłużej posiedzieć sobie w brodziku w aquaparku (moje dzieci się chlapały, a mi się nudziło). strasznie brudny jest. nie żeby w wodzie coś pływało, ale między kafelkami, w rogach - masakra. nie przyprowadziłabym tam malutkiego dziecka.
o czystości kafelek przy zjeżdżalniach na dole nie wspomnę...
zazwyczaj chodzimy na witominie, tam jest o wiele czyściej.
A ja polecam park wodny w hotelu Venus w łapinie. Chodzimy tam z córeczką jest czysto, wszystko nowiutkie no i też sporo atrakcji. W tym tygodniu byliśmy 3 razy :-) bardzo polecam na wypad z dzieciaczkiem :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jaki cennik i jakie atrakcje dla dzieci i dorosłych są w tym hotelu?
http://www.hotelvenus.pl/

:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry