Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
... cześć Estragonowiczki... właśnie dopiero teraz natknełam sie na ten watek :(

Z całej tej rozmowy wynikaże to ja bede miała pierwsza tam wesele bo już 27 maja :))

Mamy wesele na 88 osób ale wiem, że już 3 osób nie bedzie, takze nawet moze sie ukrócic do 80. Ja zarezerwowałam tę sale we wrzesniu i miał byc to termin 17 czerwca ale jakąś mało zorganizowana para nas wykpiła z tego miejsca i został nam maj :))
z tego tytułu, że Estragon nawalił z data i zapisał dwie pary mamy mały upust na cenie menu. Takze wybrałam sobie potrawy z menu za 130, 140, i 150 * wszytsko pomieszane i mamy dobrą cenę. Napoje dokupujemy i alkohol sami.Decydujemy sie także na ich dekoracje bo byłam tam przed 3 weselami i specjalnie je oglądałam :)) Również nie bedzie problemu i podzielimy stoły na dwa - sala duza i przedsionek.

Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mainowicie: ZBYT DUŻE KIELISZKI - 50tki !!! Boję się , że goście sie szybko popija i będzie lipa :((

image
wyzej bylo cos na temat noclegow, jak dobrze pamietam to padla nazwa Dom Muzyka. A co do poprawin to tez sie nad nimi zastanawiamy - kwota 30 zl za os. nie jest strasznie wygorowana, a i tak zostanie pewnie fura jedzenia z wesela do tego.
Halo :)
my bedziemy mieli wesele prawdopodobnie 15 września tak więc nie za bardzo mamy mozliwość zrobienia poprawin w estragonie ze względu na to że jest to piatek..ale i tak juz wczesniej stwierdzilismy, ze nie ma to sensu..ponosic dodatkowe koszty tylko po to zeby kolejnego dnia posiedziec z gośćmi 3 godzinki i zjeśc obiad...my wolimy te pieniążki przeznaczyc na zorganizowanie "poweselnego spotkania" ze znajomymi, ponieważ na weselu niestety bedziemy mieli ograniczona ich ilość :)
Pary Estragonowe, ożywiam nasz wątek ;)
Gdzie planujecie noclegi dla swoich gości? Może macie namiary na jakiś sprawdzony hotel, pensjonat, ośrodek? My będziemy mieli ok. 50 osób spoza Trójmiasta, którym musimy zapewnić nocleg. Macie jakieś pomysły? i Druga sprawa - czy robicie poprawiny albo obiad poprawinowy? Ja całkowicie o tym zapomniałam! Czy rozmawialiście na ten temat z Panią Ewą? Pozdrawiam, Kama
nie kumam czemu laski chcecie z napojow ztrezygnowac. zostawcie to co jest i domowcie reszte po cenach hurtowych....
jak tak robie..... bez sensu?
pozdro.
soltera
I jeszcze jedno pytanko Karolka..
czy mogłabyś przesłać mi na priv swoje menu?
Próbuję coś ustalić i jakoś mi nie wychodzi... albo za dużo kurczaka albo za mało rozmaite ryby...
Pozdrawiam :)
Karolka!!!!
Mam pytanko, udało Wam się zrezygnowac z napojów w menu??
Właśnie Pani Ewa mi odpisała że napoje są u nich w standardzie i nie można z nich zrezygnować...
Ciekawe o ile tańsze jest wtedy menu..
Mi wyszło ponad 150 zł i trochę próbuję to zbić :)
Pozdrawiam
Julcia, czy możesz mi powiedzieć ile tam od Was chcą? jak wolisz to na priva. Bo ja też się waham nad Classikiem, ale po pierwsze nie podoba mi sie wejście, a po drugie wydaje mi sie, że koszmarnie zdzierają. No i jestem w kropce, a czas sie już decydować.
czesc pumka,
na pewno Estragon to dobry wybor:)) gdybym tylko chciala zaprosic mniej gosci.....;)
a my wybralismy Scene Artystyczna Classic w krzywym domu w Sopocie - robia wesela OD 100 osob, czyli dla nas ideal...;)))

pozdrawiam wszystkie estragonowiczki..;))))

tak czytam i mi glupio: ani sukni, ani nawet bardziej sprecyzowanego pojecia nie mam, nauki nie rozpoczete, filmowanie nie zamowione, fotograf zarezerwowany olowkiem,muzyka tez....ale w zeszlym tygodniu odebralismy klucze do naszego wlasnego mieszkanka i to jest temat numer 1!!!!

pozdrawiam i zycze wesolych swiat!

Hejka:)
My mamy salę (Estragon -hihi), Kościół - Św. Mikołaj - msza na 16.30, DJ - podpisana umowa i wpłacona zaliczka, fotograf to znajomy mojego Miśka, zaproszenia robimy sami - mój Miś to grafik :) No i wiemy mniej wiecej jakie chcemy obrączki. A w sobotę ruszam z mamą na przymiarki sukni! W zasadzie mam już wybraną sukienkę, ale nie widziałam jej jeszcze na żywo, i chcę się przekonać czy właśnie ta czy może jakaś inna i jaki kolor... Bo wogóle to planuję szyć... Mam 182 cm wrozstu i nie wiem czy dostałbym sukienkę...

image
Witam wszystkie Estragonowe pary! Wróciłam do Was po długiej nieobecności. Wreszcie się przeprowadziliśmy do naszego nowego gniazdka i mogę zaglądać na forum. Jak tam Wasze przygotowania? My oprócz sali i kościoła nie mamy jeszcze niczego. Ślub 15 lipca, więc musze się zabrać za poszukiwania zespołu i fotografa, no i oczywiście muszę rozpocząć wojaże po salonach z sukniami slubnymi :) Pozdrawiam wszystkich!
Jeśli "wyjątkowo", to polecam Podewils. Jest tam tylko 10 pokojów, stylowe wnętrza, będzie to odpowiednie miejsce na tę noc. Choć drogie...
witajcie Gwiazdy! :)

mialam okazje ogladac pokoje nad Estragonem. Powiem ze sa urzadzone zwyczajnie, bez szalenstw. sa czyste a najwazniejesze dla mnie jest to ze sa na miejscu i jak kuzynka przyjedzie z malutkim dzieckiem albo babcia sie zle poczuje to w kazdej chwili moze z takiego pokoju skorzystac. cene uwazam jest spoko. nie zapominajmy ze to serce starowki.

zoya78 inny pomysl ktory moge Ci podpowiedziec to Dom Harcerza na Dlugiej. Blisko od Estragonu. Rowniez w kazdej chwili swiadek moze odprowadzic przyjezdych gosci na nocleg.
Wazna uwaga. Pani z Domu Harcerza sugeruje rezerwacje w styczniu bo w koncu nasze sluby w lato gdzie najwiecej turystow odwiedza nad Gdansk. Jednak nie widzialam tych pokoji. Jakby ktos wiedzial jak wygaladaja bede wdzieczna za info.
Tyle ode mnei.
Pozdrawiam estragonowe pary.... i nie tylko.

Soltera
my mieszkamy razem od roku - 1 grudnia minął równo rok ;).. ale mimo to wolę wrócić do domku..przygotuję jakoś ładnie sypialnię..świeczki, płatki róż na łóżku.. satynowa pościel.. no a w lodówce szampan ;) i truskawki..

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
My mieszkamy razem od 1,5 roku wiec wracanie do własnego gniazdka to już nie taka frajda :) Chcielibyśmy spędzić tą noc jakoś wyjątkowo, i faktycznie może Hotel Królewski jest jakimś pomysłem... Ale najpierw musimy zobaczyć te pokoje nad Estragonem na własne oczy :)

image
A ja mam to szczęście, że ulotnimy się do naszego gniazdka..no i nie zaprosiliśmy żadnych przyjezdnych gości ;)

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Mowiac szczerze nie widzialam jeszcze tych pokoji ale zainteresuje sie nimi juz wkrotce. Na noc poslubna myslimy o Krolewskim albo Hanzie bo jest blisko a napewno bedziemy zmeczeni.
no tak jak nie pokoje nad Estragonem to co jeszcze jest w poblizu gdzie mozna przenocowac gosci? slyszalyscie moze o jakim fajnym ale nie kosmicznie drogim miejscu?

Hmmm..
A Wy, pary mające wesele w Estragonie, gdzie planujecie spędzić noc poślubną?
Może macie jakieś pomysły, to podzielcie sie proszę :)

image
Słyszalam od Pana z Estragonu ze pokoje sa czyte ale zrobione bez gustu!!

do góry