Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wtrące parę słów jezeli mogę.
ja w sobote ide na to wesele i moja bratowa ma ta tańsza wersję jedzenia wiem powiem wam jak było i czy jedzenia nie zabrakło odezwę sie w poniedziałek.
Czesc Ola!
Wiesz ja sie juz zdecydowalam na to miejsce bo mowiac szczerze nie znalazlam lepszego w Gdansku. Mam slub w sw Mikolaju wiec goscie spacerkiem sie przejda do Estaragonu. Czymu myslisz ze bedzie za malo jedzenia? Wisz co mysle ze tego nigdy nie mozna przewidziec. Co do innych miejsc tez nie mozesz miec 100% pewnosci ile bedzie jedzenia.

Super ze jest tu Pani Magdalena ktora wybiera sie tam na wesele i z niecierpliwoscia czekam na Pani wypowiedz.

Pozdrawiam
Karola

pmagdalena napisał(a):

> Wtrące parę słów jezeli mogę.
> ja w sobote ide na to wesele i moja bratowa ma ta tańsza wersję
> jedzenia wiem powiem wam jak było i czy jedzenia nie zabrakło
> odezwę sie w poniedziałek.
Karolka, jednak zdecydowalas sie tez na kosciol sw. Mikolaja, fajnie. Zobaczysz, nie bedziesz zalowac. atmosfera nieziemska a zakonnicy ktorzy tam sa - fantastyczni.

A co do Estragonu to Pani Magdalena spadla nam z nieba.
strasznie sie ciesze. Jesli tylko rozwieje moje obawy, jade i wplacam zaliczke.

Pani Magdaleno, prosba.
Niech Pani zwroci uwage na obsluge i jak szybko zbieraja jedzonko ze stolow.

Z gory dziekujemy i czekamy z niecierpliwoscia na relacje.
Pozdrawiam.
witam! wtrące sie do Waszego wątku ;-) zastanawiam sie nad Estragonem, Rodizio w Gdynie i Wanogą. Ale z racji tej, że tez jestem fanką Dominikanów w Sw. Mikołaju, to estragon byłby najlepszy... tylko co wtedy z noclegami dla części gości ... hmmm. szkoda, że tak krótko to miejsce działa, bo nie ma się kogo poradzić, ale piszcie dziewczyny, wszystko co wiecie lub czego sie dowiecie o tym miejscu - będę bacznie podglądała ten wątek . Pozdrawiam!
Niedaleko jest Dom Harcerza i Muzyka może tam będą przystępne ceny :)

rodizio jest super ale jak dla mnie troche daleko. Noi ceny sa duzo wyzsze. Wanoga - gdzie to jest? A jesli chodzi o noclegi to mamy ten sam problem. Ode nie wszyscy z Gdanska ale z drugiej wszyscy przyjezdni.

UB, nie pomyslalam o tym Domu Harcerza. To byloby nie glupie bo w koncu chodzi tez o cene i zeby bylo blisko. Nie sztuka polozyc gosci np. w Hanzie.

Karolka, kamizu bylyscie juz w Mikolaju?
My bylismy w pon. Przeor kazal nam isc do swoich parafii po ustna koncesje i jesli dostaniemy przynajmniej z jednego miejsca to juz nas wpisuje na wyznaczony termin.

Ja nie dostane od swojego bo za mocno sie kiedys w swojej parafi udzielalam i proboszcz nie wyobraza sobie zeby moj slub byl w innym miejscu. Ale na szczescie moj narzeczony dostal u siebie wiec mamy problem z glowy.
Pozdro.
nie byliśmy jeszcze w Mikołaju, ale już wkrótce- jak ustalimy termin, uderzamy do przeora ;-) a tymczasem - za kilka dni mam obronę mgr i do tego jeszcze remont mieszkania:-/ więc jak tylko zawładniemy nad tym chaosem, to zabieramy się za konkretne organizowania najważniejszego dnia w naszym życiu. pozdrawiam! kama

a wracając do noclegów - musimy mieć ok. 40-50 miejsc noclegowych. Jak bedziecie miały jakiś pomysł, to piszcie :-)
Powodzenia na obronie. Ja tez powinnam sie teraz bronic ale moja praca jest niedokonczona. Przed slubem moze to zalatwie.

A co do terminow w Mikolaju to lepiej sie spieszcie.
Ja mialam wymarzana date 08.07.06. i nic z tego.
Najlepsza godzina zajeta. Orzelozylismy na 1 lipca - tydzien wczesniej.
W Mikolaju sluby sa o 13, 15 (dla nas za wczesnie) 16:30 (idealnie) i 19 - za pozno.

Lepiej sie spieszcie, chetnych jest naprawde spoko.
Pozdro.
Czesc Soltera! Czyli mamy slub w tym samym kosciele. Bylam na rozmowie z przeorem w Sw Mikolaju i mamy zarezerwowany termin 3 czerwca. Niestety godzina 17 byla juz zajeta, a wlasnie ta bysmy chcieli wiec slub mamy o 15. Wiem ze to wczesnie ale nam pasuje bo zdjecia beda po slubie i przed weselem. Moj narzeczony nie chce widziec mojej sukienki az do slubu wiec zdjecia przed slubem nie wchodza w gre.

Jezeli chodzi o noclegi to myslimy nad 3 pokojami nad Estragonem, jeszcze ich nie widzialam, a ty? Poza tym moze cos sie nam uda w Domu Muzyka i hotelu Krolewskim. W zaleznosci od tego co sobie goscie zazycza. U nas bedzie okolo 30 przyjezdnych gosci.

Z niecierpliwoscia czekam na opinie pani Magdaleny.
Karolka, a nad Estragonem sa pokoje??
Za ile??
Ja Losiara z tego wszystkiego zapomnialam o to spytac.

U nas zdjecia rowniez beda po mszy. Blogoslawinestwo dostane od mamy a moj narzeczony przyjedzie prosto do Kosciola i tam mnie dopiero zobaczy.

napisz co z tymi pokojami. Jutro postaram sie podejsc do Domu Harcerza. Zdam relacje jak sie czegos dowiem.
pa!
jak tylko zdobęde mgr przed nazwiskiem, to zabieram sie za załatwianie - więc juz w przyszłym tygodniu. Trochę się martwię, że z terminami w Mikołaju bedzie krucho, ale nic to- najwyżej bede miała więcej czasu na przygotowania :-) A tymczasem- spadam do książek- buuu.... ale będe robiła sobie przerwy, żeby zaglądac na Forum ;-]
Soltera, nie pamietam dokladnej ceny ale wiem ze nie sa drogie wiec mysle ze niektorzy goscie sie moga tam zatrzymac. Jeszcze ich nie widzialm, ale jak jestes w Gdansku to moze spojrzysz tam jeszcze raz i zdasz relacje. Oczywiscie jak znajdziesz chwile. Wiem jak to jest jak sie przyjezdza do domu tylko na chwile. Powiedz mi co juz zalatwilas? Ogladalas inne miejsca na wesele? A sukienke kiedy wybierasz?
Witaj Karolka ....

Dzis o 18 jedziemy zobaczyc Zatoke i Hipodrom.
Relacje zdam dopiero w pon bo w ndz wyjezdza D i bedzie troche zamieszania.

Co do sukienki to kupuje ja w grudniu. Taki jest plan i mam zamiar sie go trzymac. W przyszlym tyg moze podjade z mama do Sierakowic - do "Bailej Damy" - pewnie czytalas o tym.

Jesli chodzi o noclegi to na pewno podejde do Estragonu i dowiem sie wszystkiego.
Bylam dzis w Domu Harcerza w Gd. Ceny sa znosne. oczywiscie nasze sluby sa w sezonie czyli ceny sa nieco wyzsze niz poza. Normalka.
np. podaje ceny w sezonie
pokoj 1-os bez lazienki - 50zl.
2-os - 100zl
3-os. - 120zl itd.

cena za pokoj 2-os z lazienka to koszt 200zl
3-os z lazienka to koszt 250zl.

to tylko przyklady. Wiesz, nie wiem jakie tam sa warunki. Na pewno plusem jest to ze blisko od Estragonu. Jak ktos bedzie mial ochote pjsc wczesniej to nie bedzie problemu.

Jak sie ostatecznie zdecydujemy na sale to dam znac. Szukamy fotografa i zespolu. Moze podjedziemy jutro posluchac jak jeden gra.
Pozdro.
Ja usłyszałam,że nad Estragonem są pokoje, i np. pokój dla nowożeńców miałby kosztować około 250 złotych.. nie wiem jak inne

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Bylam tam wczoraj. To prawda. Jest apartament (moze w nim spac 5 osob) ale jest tani - 250zl. wiec chyba go wezmiemy na noc poslubna.

i sa jeszcze 3 pokoje 2- osobowe z czego dwa mozna zarezerwowac. cena pokoju to 150zl.
Cześć dziewczyny!!
Dołącze do Waszego grona jeśli nie macie nic przeciwko ;)
My chyba najszybciej będziemy mieć wesele w Estragonie, bo już 29.04. ;)
Również z niecierpliwością czekam na relacje Pani Magdy..

Witaj!
Fajnie ze jestes.

Powiedz, na jakie menu sie zdecydowaliscie?
Bierzecie wystroj sali ktory oni proponuja?

Troche mi sie nie podobaze w wersji za 130zl. jest tylko tort weselny i jedno ciasto a jak zapytalam czy moge swoje dokupic z zewnatrz to nie ma takiej mozliwosci. Jedno ciasto (nie liczac tortu) to delikatnie mowiac malo.
I zaliczka troche boli.
To miejsce spelnia moje oczekiwania w 200% procentach. mam nadzieje ze uda mi sie z nimi dogadac.

Czekam na relacje pani magdy.
Witaj..
No nie wiem jak Ci to napisać bo na moje ciasta się zgodzili ;) co prawda z delikatnym ociąganiem.. ale zawsze.. My wybieramy menu za 150.. zastanawialiśmy się nad 140 ale moja mama powiedziała,że w nim kurczak, kurcaka kurczakiem pogania, więc te 400 złtych więcej nie zrobi nam różnicy.. a poza tym.. też nam bardzo się podoba.. zaliczki nie płaciłam jeszcze.. ale po obejrzeniu królewskiego, Hanzy, etc.. jestem zdecydowana.. pozdro

wiesz, te kurczaki mozesz sobie w menu zmieniac. Moje mamie tez sie to nie podoba ale to jest akurat do dogadania.

Powiedz, jak udalo Ci sie przekonac pania Ewe do tych ciast?
Ide tam jurto, tym razem z mama. Bedziemy negocjowac. Wiesz, nie bierzemy najtanszej wersji wiec nie powinni robic problemow.
do góry