Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć przepraszam,że dopiero teraz odpisuję.. mam nadzieję,że zdążysz to przeczytać. Taki "dar przekonywania" to ma mój narzeczony. Powiedział,że mamy znajomego cukiernika (pewnego),że i znacznie bardziej będą nam pasowały jego ciasta.. Pani Ewa stwierdziła,że nie bardzo.. że odpowiadają za zadrowie gości.. etc.. stanęło na tym,że doniesiemy swoje bez zmiany ceny za osobę.. później rozmawiałam z mężęm Pani Ewy i to samo "że nie można, bo zatrucia etc." ale gdy wspomniałam,że Ona wstępnie wyraziła zgodę.. uległ ;) próbuj.. powodzenia no i czekam na namiary na dj

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Cześć dziewczyny.
tak jak obiecałam pisze do was i zdam wam relację.
Powiem tak ja nie byłam zdezydowana gdzie robić wesele ale już zaklepałam sobie miejsce na kwiecień bo już do czerwca maja rezerwacje.
Jeżeli chodzi o jedzenie to jest go dużo i jest przepyszne-jak domowe.Na bank starczy ta tańsza wersja bo u mojego nażyczonego brata jeszcze zostało i wszystko na spakowali do domku.
A apropo cisat to były dwa rodzaje ale w sumie to nikt ich nie jadł tylko nieliczni.
Co do wystroju to mieli oni troszke przystrojone przez nich a potem jeszcze pani Ewa przystroiła sale ich bukietami więc było pięknie.
Tort był od Szydłowskiego (firma zamawiała) trzy smakowy-pycha.
Dziewczyny jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to czekam.
mnie interesuje jak szybko znikaly potrawy ze stolu. bo tak sie zdarza na weselach ze nie wszyscy zdarza zjesc a oni juz zmieniaja nakrycia i juz wjezdza cos innego.

bylam w sobote przed tym weselem. chcialam zobaczyc jak wyglada ten wystroj zamowiony u nich za 500zl. ale pani Ewa powiedziala ze para go nie miala bo wesele bylo tylko do polnocy.

powiedz jeszcze ile bylo osob i czy wszyscy swobodnie zmiescili sie na parkiecie?

aha, i czy goscie nie czuli sie za sztywno? wiesz, nam to miejsce odpowiada ale dla nie ktorych moze byc "za sztywno" i moza sie czuc skrepowani i nie za swobodnie.
Fakt mile do północy ale sie troche przedłuzyło.nie mieli tego wystroju za 500 zł ale powiem ci że sala była mała i to co mieli w zupełności wystarczyło a po za tym tak jak pisałam wcześniej mieli przystrojone jeszce swoimi kwiatami.Jeżeli chodzi o jedzenie to czekali ąż wszyscy sie najedzą niczego nie zabierali na siłę.\Mieli 40 osób i wszyscy sie zmieścili na parkiecie bez problemu i nikt nie czuł się skrępowany , wszystkim sie bardzo podobało.
To fajnie.. dzięki za relację.. ja nawet nie przymierzałam sie do wystroju za 500 ponieważ wyszłam z założenia że sala i tak jest ładna..

Dzieki wielkie. Twoje rady bardzo mi pomogly.
Rozwialas moje watpliwosci co do jedzenia wiec jestem zdecydowana.

pozdrawiam. Soltera
Cieszę się że mogłam ci pomóć.
A było naprawdę super i nie martw sie o nic oni to naprawde ekstra zorganizują.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
a to troche nie głupio jak tak obiad z przydziału na talerzach podali, tak pytam, bo wlasnie łamiemy sie między wersją za 130 zł a za 140?
Ja mialam dokladnie takie same watpliwosci. Dlatego zdecydowalismy sie na wersje za 140zl. i kazdy bedzie mial wybor.

Poza tym w "tanszej" wersji poza tortem jest tylko jeden rodzaj ciasta a mnie sie wydaje ze to troszke za malo.
nie wiesz co wszyscy byli zachwyceni i nikt na nic nie nrzekał nprawdę
jakoś nadal mam wątpliwości, ale że musimy "liczyć" kase to pewno ta za 130 zł wersja zostanie
I zobaczyszże na bank będziecie zadowoleni i jeszce zostanie jedzenie
A jedzonka na talerzach obiadowych bylo wystarczająco? Jakie mięso wam podali i czy byly i frytki i ziemniaki czy jedna rzecz? a jak surówki?faktycznie byly 3 na talerzu?
Były 3 sórówki faktycznie.
A na obiad były zrazy i pierś z kurczaka, ziemniaki i frytki a obiadu było dużo więc się wszyscy najedli do syta tak że potem długo nic nie było ruszone na stole.
I zapewniam cię że ta wersja za 130 jest wystarczająca i jeszcze wam zostanie
OO!! No to super!! Może też przekonam mamę do 140 złotych ;)

Witam Soltera, Lamia, pania Magdalene i Thomasa!
Widze ze to nasz watek. Przepraszam na troche was opuscilam. Dziekuje pani Magdaleno za relacje. Rozumiem zer wszyscy mamy wesela w Estragon. Lamia bede z niecierpliwoscia czekala na tewoja relacje bo moje wesele jest dopiero 3 czerwca. My mamy swoja wlasna wersje menu, ktora zostala wyceniona na 145zl. Mysle ze nie jestesmy zainteresowani dekoracjami za 500zl a zastanawiam sie nad Dj-mi. Pani Ewa polecila mi dwoch panow i co dla mnie bardzo istotne wladaja jezykiem angielskim bez problemow.
Musze sie teraz zdecydowac na kolor dominujacy na moim slubie, tzn kolor zaproszen, bukietu, winietek, itd i oczywiscie ten kolor musi sie komponowac z Estragonem. Czy macie moze jakies pomysly? Pani Magdaleno, jaki byl kolor dodatkow na weselu? A jakie bylo ustawienie stolow? Dziekuje. Napewno znajde duzo wiecej pytan do pani. Pozdrawiam.
ciao,
ja tez na 99,9% decyduje sie na Estragon, a musze przyznac, ze od marca szukalismy w calym 3miescie i nic nam sie nie podobalo. Estragon ma przesliczne wnetrze i nie obawiam sie, ze goscie moga sie czuc w nim skrepowani.
Relacja Pani MAgdaleny uspokoila i przekonala mnie do konca. Tez mysle o wariacjach na temat menu na 140zl.
Aha, my planujemy slub i wesele na 10 czerwca.
Wielkim atutem Estragonu jest wiek wlascicieli - nareszcie mlodzi ludzie majacy podobne podejcie do tematu jak my..:))
Wybralibysmy Mikolaja, bo tam chodzimy, ale zalamuje mnie wejscie. Na wszystkich slubach, na ktorych bylam, po ceremonii goscie i Mlodzi musza sie upychac przy plocie z blachy i ustepowac zawsze przejezdzajacym (chyba specjalnie) samochodom...:((

pozdrawiam wszystkie Estragonowe pary:)
ps problem jest z nazwa, bo moj nazeczony ustawiczenie myli Estragon z estrogenem...hihi

No prosze Julcia to masz slub tydzien po mnie. Na dodatek nasz slub tez jest w Sw. Mikolaju.
Stoły były ustawione w podkowę a wesele było w tej sali z wyjściem na dwór więc goście mogli spokojnie zaczerpnąć świeżego powietrza.Jeżeli chodzi o wystrój to był on stonowany i pastelowy9 rózne kolory) dopiero kwiaty od gości wniosły troche kolorów i powiem wam że to w zupełności wystarczyło.
Na stole samo jedzenie było tak przystrojone że nie trzeba było niczego więcej(ale był stół oprócz jedzenia przystrojony)Aha i o dziwo bardzo ładne krzesła i wygodne a to ważne bo na poprzednim weselu w mojej rodzinie były okropnie twarde.
Obsługa przemiła i wyluzowana a nie sztywniaki jak w innych knajpach.
W razie pytań jestem do dyspozycji.
Zyczę wam udanego wesela ja sie cały czas zastanawiam nad estragonem bo jak dla mnie to troszke za drogo ale po za tym wszystko mi odpowiada,Karolka napisał(a):
Witajcie!

Dzis zdecydowalam sie na Estragon. Bylo kilka podejsc... jestem wdzieczna pani Ewie za cierpliwosc.

To miejsce spelnia moje oczekiwania w 200%. Bylam ogladac inne sala ale wszystkie one dla MNIE sa o poziom nizsze.

Estragon jest w samym sercu Gdanska.... wiec cene nie uwazam za szczegolnie wysoka.

Na kosciol Mikolaja bylismy zdecydowani juz 2 lata temu a teraz jestem ujarana bo to blisko i mozna przejsc spacerkiem z goscmi starowka, ulica Mariacka. Piekniej bym sobie tego nie wymarzyla.

super ze z pania Ewa wszystko da sie ustalic. Jest elastyczna i otwarta na nasze "wizje".

Choc ten dzien jeszcze przede mna z przekonaniem moge polecic Estragon i jestem spokojna ze wszystko bedzie tak jak chce.

o rany, jak jestem szczesliwa!!!!

Pozdrawiam wszystkich
Soltera
do góry