Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super Soltera!
Czyli dolaczylas do grona osob ktore beda maily wesele w Estragonie. Czy rozmawialas z pania Ewa na temat ciast, a co robisz z napojami. Bo my zrezygnowalismy z 1l napojow w menu bo przeciez i tak musimy kupic wiecej, 1l na cala noc to za malo.
My też zdecydowaliśmy się na Estragona. Już termin zarezerwowaliśmy, ale wszelkie ustalenia poczynimy później, bo w końcu jest jeszcze sporo czasu do przyszłego roku:)
Cześć Karolciu!!
Możesz przysłać mi swoje menu...?? dzięki ;)

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
a jak to jest z owocami w estragonie? piszą ze "owoce dekoracyjnie" co to znaczy? sa ale nie mozna ich zjesc? czy sa np, dwie kulki winogron wrzucone gdzies na polmiski jako dekoracja?
Aneczka!
pytalam o te owoce. One sa na polmiskach, ladnie dekoracyjnie ulozone ale to nie znaczy ze bedzie ich malo. Pani Ewa mowi i dziewczyny ktore juz mialy swoje wesela ze owoce wogole nie schodza.
wyczytlalam ze masz slub 8 lipca. Tez chcialam ten termin ale Kosciol byl juz zajety :((( Musielismy wziasc 1 lipca.

Karola!
My bierzemy te 0,5 l wody i 0,5 l soku na osobe ale jasne ze trzeba dokupic bo to zdecydownanie za malo. Zwlaszcza ze to okres letni :)
o owoce sie dziwczyny nie martwcie,było ich duzo i nic nie zeszło oprócz winogron tak więc spoko.A jezeli chodzi o napoje to dokupcie bo ida jak ciepłe bułeczki
Czesc Lamia!
Sorry ze jeszcze nie wyslalm mojego menu ale nie mam twojego maila. Prosze podaj mi swoj adres mailowy.
mam jedno podstawowe pytanie: na ile osob chcecie robic wesele w estragonie?!?!?
bo jakos ta kwestia sie nie pojawila.
my chcemy na 100 osob i do niedawna Pani Ewa mowila, ze taka ilosc zmiesci sie bez problemu. W tym tygodniu jednak (po tym, jak podjelismy decyzje na 100%) dowiedzielismy sie, ze jednak miejsca jest na maksymalnie 78 osob ( ewentualnie wykorzystujac hall przejsciowy, mozna dorzucic 17). ale nie wyobrazam sobie dzielenia gosci na lepszych i gorszych. jest mi bardzo przykro z takiego obrotu sprawy, bo nastawienie wlascicieli bylo bardzo pozytywne - ale niezgodne z faktami. a kwestia pojemnosci sali jest kluczowa.
mowiono nam,ze ma sie tam odbyc impreza na 120 osob, jak przyszlismy zabaczyc ustawienie, okazalo sie, ze jest odwolana. czyli inni tez sie nacieli - tylko chyba troche pozno...
no nic, teraz pisze pod wplywem emocji, ale dam Estragonowi szanse - niech nam pokaza, jak wyobrazaja sobie ustawienie na 100 osob..moze nam brakuje wyobrazni...:)) przestrzennej...

zalamka...:(((

wszystkim, ktorzy maja wesele do 70 osob zazdroszcze, bo lokal jest rewelacyjny.

Czesc!
My organizujemy wesele w Estragonie na max 70 osob, tzn zaprosimy 70 a pozniej zobaczymy ile rzeczywiscie przyjdzie.
Julcia!
Jasne ze dzielenie gosci na dwie sale to kwas. Zgadzam sie z Toba. My mamy na 70 ososb ale trzeba kilka odliczyc, bo nie wierze w 100% frekwencje gosci.

ale jesli moge cos od siebie. Kiedy bylam w Estragonie to rozmawialam z dziewczyna ktora tam pracuje i zajmuje sie konkretnie ustawianiem stolow, nakryciami itp. Mowila mi ze w duzej sali zmiesci sie 90 osob ale "bez komforu". Nie wiem co to oznacza, jak bardzo mieliby byc scisnieci ludzie. Daj im szanse. Moze wymyslicie jakies ciekawe ustawienie stolow i jakos pomiescisz wszystkich gosci.

Poza tym, realnie trzeba przyjac ze nawe jesli macie 100 osob to wszyscy nie przyjda. Marne szanse ....

Daj im szanse, daj im szanse!!
powodzenia
a kola to ja - Soltera :)
dziwczyny niwe wiem jak wy to sobie wyobrażacie ale widziała te sale i dla mnie nie ma szans zmieścic tak 100 osób.
70moze tak ale bedzie i tak ciasno.
Powodzenia
z rozmów z paniami z obsługi wynika ze max. 88 osób zmiesci sie w tej sali i wtedy jest najlepiej, my zapraszamy 77 ale pewno i tak wszystkich nie bedzie, a wiec jest szansa ze zbytniego tłoku nie będzie
Dziewczyny jak załatwiałyście termin w św. Mikołaju.. do kogo najlepiej pójść porozmawiać??

Z Estragonem jest jeszcze jeden drobny problem dotyczący dojazdu. Część gości pewnie przyjedzie autami, a tam niebardzo jest gdzie zaparkować. Można by "zmusić" gości do przyjazdu bez auta, zamówić autobus i niby po sprawie, ale jak tam się ma autobus zmieścic jak ledwo co osobowe dają rade???
ja może nie zmuszam gości do pozostawiania aut pod domami, ale uprzedzę,że wesele będzie na starówce.. a ja z kościoła planuję spacer do Estragonu.. co zrobią to ich kłopot tak naprawdę..

Ja tez nie mam klopotu. Goscie przyjada do kosciola czym zechca a z kosciola to juz tylko spacerek do Estragonu. Mysle ze i tak nikt nie wezmie samochodu.
Hej!

Pozwolcie ze i ja sie wypowiem :D
My tez sie nad tym zastanawialismy. Mysle ze czesc naszych gosci przyjedzie samochodami. wymyslilismy zeby zasugerowac pozostawienie aut przed Teatrem Wybrzeze. W koncu jest tam duzo miejsc parkingowych.
Mamy duzo przyjezdnych wiec narysujemy mapke ktora kazdy dostanie i po sprawie.

Lamia - termin w Mikolaju ustalasz z Ojcem Jacekiem - przeorem.
akurat ten parking nie jest najbezpieczniejszy na pozostawienie samochodów na noc i to jeszcze na "obcych" numerach :)
Dzięki Soltera ;) a parking może faktycznie lepiej ten sztrzeżony koło gildii??

do góry