Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest jeszce parking niby strzeżony (ale tak naprawde- dozorowany) koło kościoła Sw. Brygidy, naprzeciwko Młyna, pozdrawiam :-)
Czesc Soltera!
Mam nadzieje ze tu zagladasz czasami. Co zdecydowalas w zwiazku z DJ-em i orkiestra? Myslalas o jakies dodatkowej dekoracji Estragonu? Nie mowia o tej za 500zl.
Hej dziewczyny! widzę, że to juz daleko idące przygotowania. ale Wam zazdroszcze- my nie mamy jeszce sali i nawet chwili na obejrzenie ich na żywo... martwie się, że zostaną nam same jesienno-zimowe terminy.... a jak tam przygotowania estragonowe? jak współpraca z właścicielami? napiszcie jeszce troche o wrażeniach dla niewtajemniczonych. mam jeszcze pytanko- na ile osób robicie wesela i jakie menu wybrałyście? jakie smakołyki? acha- no i jeszce jedno- gdzie planujecie noclegoi dla gości- na czym stanęło?? pozdrawiam Was gorąco! kama
U mnie stanelo na menu za 147zl. Co do pokoji to jeszcze nie wiem ale musze sie za to zabrac bo mam duzo przyjezdnych gosci. Nasze wesele bedzie na okolo 60-70 osob. Teraz poszukuje fotografa.
Witaj, My jeszze nie ustaliliśmy ostatecznego menu ale podejrzewam,że również będzie oscylować w granicach 140-150 złotych, a wesele będzie na około 30 - 40 osób, mamy już fotografa, teraz poszukuję dj'a. Kościół zarezerwowany iiii.. MAM SUKNIĘ!!! HURRA!!! wisi dumnnie w małym pokoju,ale nie długo muszę ją schowac bo moje Kofanie wraca ;).. a teraz rzucę się w wir przygotowań, bo właśnie zaliczyłam sesję poprawkową ;) wrzesień jest piękny, pozdrawiam

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.

spróbuję wkleić jej zdjęcie

http://img347.imageshack.us/my.php?image=631805222lw.jpg

druga próba ;)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

chyba mi nie wyjdzie :(
image

udało mi się ;) suknię kupowałam na allegro :)

Czesc Lamia! Czy moge zapytac kto jest twoim fotografem? My nadal swzukamy. Piekna sukienka, jaq moja wybiore w grudniu jak przyjade do Gdanska. Byloby milo sie spotkac w grudniu. O ile pamietam masz slub tydzien przede mna. Czy tez w Sw Mikolaju?
Cześć Karolka!! Naszym fotografem jest Pani Krystyna Andryszkiewicz ;)
a co do spotkania w grudniu to jak najbardziej, może i Soltera do Nas dołączy ;) Pozdrawiam

A My chyba też w Św. Mikołaju, ale jeszcze nie byliśmy an rozmowie ;) mam nadzieję,że uda Nam się załatwić na 16.30 ;p a ślub mam 29.04.2006 nie pamiętam kiedy Ty Karolka.. pozdrawiam

czesc ponownie...
bylismy w Estragonie, zobaczylismy, ze mozna miec tam wesele na 100 osob - oczywiscie z podzialem gosci, ale po przemysleniu, znajomych mamy na tyle wyluzowanych, ze czesc z nich moglaby sobie siasc w drugiej sali....
czyli da sie..:)))

tylko ja caly czas sie obawiam, ze i tak bedzie scisk...a oprocz tego chcemy miec swobodne wyjscie na taras...oh, jakie to ciezkie...
moim marzeniem byl uklad bankietowy, okragle stoly po 10-12 osob, duzo miejsca miedzy nimi, klimat totalnie relaksujacy....a nie litera E, czy U, czy inne takie L...

wg naszych wyliczen 100 to absolutne minimum, nie mozemy "liczyc", ze czesc nie dojedzie...

no nic, moze we snie znajde inspiracje i sie ostatecznie dam przekonac...;))

Dołacze się znowu do tego watku jakoze byłam w estragonie na weselu.Rozmawiałam tez z miom partnerem i stwierdziliśmy że 100 osób tam sie moze zmieści ale bedzie niesamowity scisk a po za tym za mało miejsca na tańce nie wiem ale wydaje mi sie że tam sprawdzają się wesela na liczbe 60 osób nie więcej.

Ale to tylko moje skromne zdanie
100 osob na weselu to naprawde duzo ludzi. Wydaje mi sie, ze ludzie powinni miec nieco przestrzeni zarowno miedzy stolami jak i do tanczenia, zeby nie musieli sie przeciskac.
Bylam w Estragonie bo tez tam zamierzamy miec swoje wesele, ale maksymalnie bawic moze sie tam na raz 80-85.
Czesc Lamia! Mam nadzieje ze Soltera tez do nas dolaczy w grudniu. Nasz slub 3 czerwca wiec bede z niecierpliwoscia czekala na opis twojego slubu. Mysle ze jak chcesz w Mikolaju to powinnas juz ich odwiedzic. Ja w sobote rozpoczynam nauki przedmalzenskie. Ciekawie jak bedzie.
;) ja nauki będę miała z moim katechetą jeszcze z liceum.. wybieram się dziś wstepnie rozmawiac o terminie, bo moje Kofanie jak zwykle gdzieś w Polsce ;( mam nadzieję,że wszystko uda się tak jak chcę ;) pozdrawiam

dziewczyny, ale dlaczego tak wczesnie nauki?
ale skoro jestescie zorientowane, moze mi pomozecie: ja niestety(!) pracuje w warszawie, wiec bedziemy mieli utrudnione zadanie - czy na nauki trzeba chodzic do jednego kosciola, czy mozna do wielu?
no i jak wczesnie tzreba zaczac? dla przypomnienia: 10 czerwca to deadline...:)))

Mysle ze mozecie chodzic osobno. Ja mieszkam w Londynie i nauki przedmalzenskie organizuje tam. Do kosciola sw Mikolaja musze tylko przyniesc licencje od ksiedza z Londynu. Moj narzeczony jest innego wyznania wiec on wogole nie musi chodzic na nauki. Napewno mozecie to zorganizowac w dwoch innych kosciolach.
Nie wiem jak to wygląda do końca, ale chyba można chodzić do różnych kościołów.. musisz tylko "zaliczyć" konkretne tematy.. ;) wstawiają jakieś pieczątki.. a nauki lepiej mieć szybciej niż denerwować się tydzień przed ślubem, że nie ma się jeszcze np. poradnictwa rodzinnego czy czegoś w tym stylu... pozdrawiam

do góry