Widok

Do Karolka - Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje za info
faktycznie musze zaczac sie interesowac.

a propos londynu...na Oxford Street jest sklep (House of Fraser) z sukienkami Consortium Designs, bardzo ladne. mam nadzieje zajrzec tam w listopadzie;))

Dziekuje, musdze sie wiec wybrac na zakupy w weekend!
Czesc, macie moze jakies zdjecia z Estragonu, z sali balowej, bo na ich stronce nie ma :-(
Pozdro

Ja niestety nie mam, mogę Ci najwyżej opisać.. kolory łososiowy i delikatne pastele w tych odcieniach a rozkład sal wygląda tak, że najpierw jest duża później coś w rodzaju holu z którego wchodzi się do toalety i do baru a na końcu mniejsza sala..całość z gustem i niezbyt narzucającym się wystrojem, jeśli komuś odpowiada elegancka prostota, to to jest to... a najlepiej to zobaczyć samemu

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Czy na tej samej sali i sie tanczy? czy trezba przejsc ?
Narazie zbieram inf, gdzie warto pojechac :-)
Pozdro

Mi zależy na eleganckim lokalu, gdzie jest jedna sala, i oczywiscie pszynee jedzobko:-) Najbardziej mi odpowiada Zamek w Krokowe, ale za mała sala, ja potrzebuje na ponad 80 osób.

no raczej nie potańczysz na tej samej sali :) Ja mam w planach tylko 30 -40 osób, wiec planuję jedzenie w pierwszej dużej sali, a tańce w holu (który jest całkiem spory).. ;)

Ok. Dzieki za info. Musze tam pojechac osobiscie. Moze znasz jakies fajne lokale, gdzie mozna zrobic wesele na ponad 80 osób?
Za wszytkie inf. z góry dziekuje.
Pozdro

na forum przewijał się już wątek dużej sali.. z tego co ostatnio dziewczyny polecają to dworek oleńka.. też coś tu o nim jest.. w wątku nasze sale są chyba zdjęcia

wpisz w wyszukiwarkę sala i zaznacz na 180 dni a wyświetli się cała litania ;) różnych miejsc, powodzenia.. a ja chciałam wybrać Gosię w Kielnie.. super jedzonko, nie drogo (było 110) i ładnie.. ale robią właśnie wesele duże więc odpadłam;( ale polecam

Coś już słyszałam o tej Gosi:-) Maja może jakąś stronke
Dziekuję Ci bardzo za info.
Pozdro

A jesli chodzi o Olenkę to nie podoba mi się za bardzo.
Ja ewentualnie onstawiam Tawerne Lukullus, ale widziałam zdjęcia z wesela, i jesli chodzi o przystrojenie stołu, czy różnych potraw to kiepsko, i jeszcz tek okrągły stół dla Młodych :-(

;) spoko jest całe mnóstwo innych miejsc.. na około 70/80 jest też rodizo w gdyni.. no nie wiem.. sporo w chwaszczynie ( wanoga np.) a gosia nie ma strony net.. nie interesowałam się dużymi salami..

z rodizo są fajne widoki.. jeszcze hipodrom.. etc

my dzisiaj jedziemy obejrzec Kozi Grod. my chcemy na 100osob i tam jest luz.
poza tym jest Marina (troche drozej) i hotel Gdynia ( moze elegancja juz lekko przykurzona, ale miejsca co niemiara)
Estragon jest naszym numerem 1 jesli chodzi o elegancje wystroju, tylko caly czas boimy sie, ze 100 osob sie nie pomiesci komfortowo.
jest jeszcze cos takiego jak Villa Eva we wrzeszczu. mieli tam zrobic sala na ok. 100 osob. mi sie tam nie podobal widok z ogrodu (jakis rozpadajacy sie barak). ale sam motyw wyjscia na ogrod i ogrod super.
jest tez Hotel Antracyt w Gdyni, nad bulwarem.
duzo miejsca jest w hotelu Rzemieslnik. widok na morze.
aa, jest jeszcze wyremontowany Hotel Prawdzic (dawny Bankowiec, przy piastowskiej, niedaleko rzemieslnika) - do 80 osob. bylam tam na bardzoe przyjemnej imprezie....po swieceniach mojego kumpla...:)) powiem tak: klerycy tancza bardzo dobrze;)))

Czesc Wszystkim!

Karolka, wrocilam w zeszly piatek i dlatego rzadko tu bede teraz zagladac. Poza tym do jutra trwa jeszcze oktoberfest wiec sama rozumiesz :)
W Polace udalo mi sie zalatwic wszystkie najwazniejsze sprawy.
Mamy sale, fotografa i zdecydowalismy sie na DJ ktory gral u mojego brata na weselu 2 lata temu. Bylam juz prawie zdecydowana na Tequile ale jakos wydaje mi sie ze do tego miejsca nie pasuje zespol (ale to moje odczucia), a poza tym sprzet zespolu zajalby pol sali tanecznej ktora i tak nie jest specjalnie wielka.
Niemniej jednak Teqiule polecam bo slyszalam ich na plycie i na zywo. a na sam dzwiek saxu ciarki mnie przechodza - bajeczka.
Rezygnujemy z Videofimowania wiec jeden klopot z glowy.
aha, padniesz jak Ci powiem ale mam juz sukienke.
Wiem ze jest jeszcze duzo czasu ale spraw rowniez cala masa. Do slubu bede w domu juz tylko dwa razy i nie musze sie stresowac ze bede wybierac na wariata.

Tak wiec w grudniu garniturek, obraczki i spotkanie z fotografem.
Nauki robimy w Monachium bo w tydzien jak bedziemy w kraju to raczej ciezko. Aha, dla zainteresowanych to nam Przeor powiedzial ze jak sie nie da razem to mozna sobno robic nauki. Wszystko jest do dogadania - przynajmiej Mikolaj nigdy nie robil nikomu pod gore.

Mam nadzieje ze uda nam sie w koncu spotkac w grudniu.
W koncu jest tyle do obgadania.
pozdrawiam wszystkich

Soltera
Czesc Soltera! Milo ze wrocilas! Tylko nie piej za duzo tego piwa!
Rzeczywiscie sporo zalatwilas. Ja mam tylko sale, kosciol i fotografa. Jaka sukienke sobie upatrzylas? Kupujesz czy wypozyczasz? W jakim salonie znalazlas?
Nie moge sie doczekac spotkania w grudniu. My napewno bedziemy bardzo zalatani. Bedziemy w Gdansku od 23 grudnia do 4 stycznia. A wy?
Hej!

Sukienke mam ecru z salonu w Sierakowicach. Dowiedzialam sie o nim na forum - rzeczywiscie wybor i ceny nie porownywalne z Trojmiastem.
My przyjezdzamy 23 grudnia w nocy a odjazd 7 stycznia. u nas tez lista spraw do zalatwienia nie konczy sie ale na spotkanie wygospodarujemy chyba jakies popoludnie co?

tymczasem pozdrawiam Cie.
aha, zdecydowalas sie juz na kolor?? 8nawiazuje do maia) bo u nas wystroj sali bedzie na zloto to zaproszenia i winietki tez musze wybrac w tej kolorystyce??

Pozdrawiam wszystkie "estragonowe pary" :)
Czesc Soltera! Masz wiadomosc.Soltera napisał(a):

> Hej!
>
> Sukienke mam ecru z salonu w Sierakowicach. Dowiedzialam sie o
> nim na forum - rzeczywiscie wybor i ceny nie porownywalne z
> Trojmiastem.
> My przyjezdzamy 23 grudnia w nocy a odjazd 7 stycznia. u nas
> tez lista spraw do zalatwienia nie konczy sie ale na spotkanie
> wygospodarujemy chyba jakies popoludnie co?
>
> tymczasem pozdrawiam Cie.
> aha, zdecydowalas sie juz na kolor?? 8nawiazuje do maia) bo u
> nas wystroj sali bedzie na zloto to zaproszenia i winietki tez
> musze wybrac w tej kolorystyce??
>
> Pozdrawiam wszystkie "estragonowe pary" :)
Witam! Dzisiaj spotkaliśmy się W Estragonie z Panią Ewą i jestesmy zdecydowani :-))))))) Jeszcze tylko musimy zgrac wolne terminy z terminami w Mikołaju i najwazniejszy punkt przygotowań bedzie za nami. Moje wrażenia- same pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej. No i miejsca w sam raz na sali do konsumpcji i optymalne rozwiązanie jesli chodzi o sale do tańca- w pewnej odległości od konsumpcyjnej, ale częściowo widoczna i w tle bedzie słychac muzyczkę- super!!!!! Pozdrawiam!!!!!!!! kama
do góry