Widok

Do Londynu wizzair czy ryanair?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcemy się wybrać z mężem jesienią na weekend, czym polecacie tam dotrzeć, czy może bez różnicy, biorąc pod uwagę ceny biletów, dojazd z tamtych lotnisk do miast (który tańszy i wygodniejszy), dopuszczalny bagaż gratis obie linie mają chyba taki sam (co można zmieścić w taką torbę??) no i jakieś uwagi praktyczne jeśli macie to będę wdzięczna ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
musisz wczesniej w domu bo zaplacisz dosc duzo za wydrukowanie karty pokladowej na lotnisku. musisz to zrobic w domu minimum 4 godziny przed wylotem
A jak wygląda z odprawą on-line na lotnisku Stansed słyszałam, że często są problemy z wydrukowaniem kart pokładowych należy to wykonać na lotnisku czy można wcześniej w domu?
dziewczyny a moze wiecie jakie są koszty promem 2 dorosłe osoby i dziecko?
izulcha może i Luton najbrzydsze- mi tez się nie za bardzo podoba- ale zakupy można tam zrobić :)
dziewczyny, nie przesadzajcie, londyn to piekne miasto...a luton jest najbrzydsze w calej uk, a magia oxford street badz westfield na zachodzie- najwieksze ch w uk,
ajkulek a nie masz znajomych w londku, gdzie mozna przekimac

a do niemiec nie lepiej podjechac wtedy...tak na 1 dzien...na zakupy tylko
dzięki za wszystkie odp, bilety na wizz już zarezerwowałam, wylot rano sobota powrót wieczór niedziela, więc nie jest to najtańsza opcja, ale inna ze względów organizacyjnych odpada u nas, dzięki raz jeszcze :)
Ja kupowalam bilety jakies 2 tyg temu na koniec wrzesnia dla 3 osób w tym dziecko i placiłam za całośc z dodatkowym bagażem 900 zł, ale jak chcielibysmy leciec dzien lub dwa wczesniej to cena była praktycznie dwa razy wieksza....

A weekendy wiadomo, ze sa chodliwe wiec pewnie dlatego taka cena...
Ja zawsze kupowałam z takim wyprzedzeniem, że bilety nie kosztowały mnie więcej niż 200 zł w obie strony samolotem.

A no i mozna do samego Luton tylko pojechać jak chce się tylko na zakupy.
Jest wielki dom handlowy i uliczka z mnóstwem sklepów.
Bilet na autobus 1,75 chyba
Wiecie co myslalam o takich zakupach ale jak sprawdzam ceny biletów to min. za 2 osoby 600 zł plus dojazdy z lotniska i na lotnisko. A za 800 zł to chyba tu wolała bym kupic coś malej.
dziewczyny ja - jak nie miałam jeszcze tych małych córek moich :)- to zakupy robiłam w jeden dzien :)

Wprawdzie to szaleństwo ale byłam ukierunkowana na sklepy i zaopatrzona w dużą i lekką torbe na kółkach :)
Jeśli czas zostawał to wtedy kupowałam cos na handelek, ot żeby choć za bilet sie zwróciło :)

Leciałam zawsze wizzem rano 6.00 i wracałam tego samego dnia o 21.00.

Byłam na zakupach w ten sposób chyba z 10 razy także jest to wykonalne :)
Pisałam o sobie... i jesli już nie o siostrze tylko o szwagierce... Skoro Luzia tak poprawnie czytasz to podziwiam ze w Ryanair bookowanie nie przysparza Ci kłopotów...
Chodzilo mi raczej o jakieś kłopoty techniczne-zawieszanie strony itd.
jakos malo kumata ta twoja siostra modliszka.
bez problemu bookuje bilety w 2 liniach.
Z tego co mówi moja szwagierka-a lata często:
Wizz air ma taniej bagaże, lepsze samoloty, mniejszy bałagan przy odprawach i mniejszy problem z bukowaniem biletów...
Ja co jakiś czas bukuje bilety i zabukowanie ich w ryan air doprowadza mnie do szału i chocby z tego powodu już mam dość tych linii ;).
wizzair ma lepsze godziny bo lata i wieczorem i rano. ja latam glownie wizzairem ze wzgledu na godziny a co do bagazu to na weekend zupelnie wystarczy podreczny zwlaszcza jest was 2 osoby
ja akurat miałam taka opcję że w każdą stronę leciałam inną linią,
z zauważalnych dla mnie różnic (oprócz ceny) był fakt że wizzair ma wygodniejsze samoloty, bardziej przestronne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
na razie nie wiemy, ale gdzieś w centrum chcieliśmy mimo, że drogo, za 1 osobę może uda się gratis, bo mamy do wykorzystania mile z miles&more, ale to prawda - po podliczeniu wszystkiego nie wychodzi za tanio :(
Ajkulek, a gdzie w londynie macie plan zanoclegować? Bo też chcę wyjechać na taki weekend, tyle że zakupowy, ale jak się okazuje bilety tanich linii wcale nie są takie tanie no i dojdą dodatkowe koszty typu transport z lotniska czy nocleg właśnie i tym sposobem może się okazać te zakupy wcale nie będą opłacalne.
teraz lepszy wizz, bo masz bagaz do 32kg, wiec duzy plus, w ryanair masz 15, badz 20, masz dwie opcje...

z dojazdem, to wg. mnie zre stansted jest lepszy dojazd do londku, bo masz stacje pociagu pod lotniskiem, ale lata ryan tylko, a luton jest ble, zawsze w remoncie, i busem do pociagu trzeba itp, ale przebija zawsze bagaz teraz, a i wizz wiecznie spoznia sie, choc teraz poprawil sie i to bardzo...

sama lece w nd do Gda wizzem, ale ja zawsze jezdze samochodem i zostawiam na parkingu...chyba 1x od 3 lat, tak to zawsze ryanairem, bo blizej mam lotnisko, a mieszkam w 3 strefie londynu, ale po wschodniej jego czesci, wiec w sumie to londyn...
a przejazd z lotniska do londynu lepiej kupować samemu czy przez linie lotnicze, bo widziałam, że wizz ma taką opcję?
różnica jest podobno :-) ..moja siorka lata tylko do Luton zawsze.....a jakoś ze względu na dojazd wlasnie ( nie mieszka w samym Londynie ) ale nie bylam tam więc dokladnie nie wiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry