Widok
Do Londynu wizzair czy ryanair?
Chcemy się wybrać z mężem jesienią na weekend, czym polecacie tam dotrzeć, czy może bez różnicy, biorąc pod uwagę ceny biletów, dojazd z tamtych lotnisk do miast (który tańszy i wygodniejszy), dopuszczalny bagaż gratis obie linie mają chyba taki sam (co można zmieścić w taką torbę??) no i jakieś uwagi praktyczne jeśli macie to będę wdzięczna ;)
W wizzair mozna miec teraz dodatkowy płatny bagaż rejestrowany o wadze 32 kg :) w ryanair chyba 15 wiec to duzy plus dla wizzaira :D
Jesli chodzi o bagaz podreczny to tu i tu 10 kg - moze byc to taka mala walizeczka wiec całkiem sporo wejdzie na weekend :)
Nie latalam ryanairem wiec nie wiem, ale jesli chodzi o wizzair to dojazd do centrum londynu z lotniska luton odbywa sie jednym autobusem i trwa okolo 1 h jesli nie ma korków (koszt 20 funtów w dwie strony)
No i chyba kluczowe będa ceny biletów, jak rezerwowalam w wiizair to ceny rosły praktycznie z dnia na dzien wiec sprawdz, porównaj i rezerwuj
Jesli chodzi o bagaz podreczny to tu i tu 10 kg - moze byc to taka mala walizeczka wiec całkiem sporo wejdzie na weekend :)
Nie latalam ryanairem wiec nie wiem, ale jesli chodzi o wizzair to dojazd do centrum londynu z lotniska luton odbywa sie jednym autobusem i trwa okolo 1 h jesli nie ma korków (koszt 20 funtów w dwie strony)
No i chyba kluczowe będa ceny biletów, jak rezerwowalam w wiizair to ceny rosły praktycznie z dnia na dzien wiec sprawdz, porównaj i rezerwuj
teraz lepszy wizz, bo masz bagaz do 32kg, wiec duzy plus, w ryanair masz 15, badz 20, masz dwie opcje...
z dojazdem, to wg. mnie zre stansted jest lepszy dojazd do londku, bo masz stacje pociagu pod lotniskiem, ale lata ryan tylko, a luton jest ble, zawsze w remoncie, i busem do pociagu trzeba itp, ale przebija zawsze bagaz teraz, a i wizz wiecznie spoznia sie, choc teraz poprawil sie i to bardzo...
sama lece w nd do Gda wizzem, ale ja zawsze jezdze samochodem i zostawiam na parkingu...chyba 1x od 3 lat, tak to zawsze ryanairem, bo blizej mam lotnisko, a mieszkam w 3 strefie londynu, ale po wschodniej jego czesci, wiec w sumie to londyn...
z dojazdem, to wg. mnie zre stansted jest lepszy dojazd do londku, bo masz stacje pociagu pod lotniskiem, ale lata ryan tylko, a luton jest ble, zawsze w remoncie, i busem do pociagu trzeba itp, ale przebija zawsze bagaz teraz, a i wizz wiecznie spoznia sie, choc teraz poprawil sie i to bardzo...
sama lece w nd do Gda wizzem, ale ja zawsze jezdze samochodem i zostawiam na parkingu...chyba 1x od 3 lat, tak to zawsze ryanairem, bo blizej mam lotnisko, a mieszkam w 3 strefie londynu, ale po wschodniej jego czesci, wiec w sumie to londyn...
Ajkulek, a gdzie w londynie macie plan zanoclegować? Bo też chcę wyjechać na taki weekend, tyle że zakupowy, ale jak się okazuje bilety tanich linii wcale nie są takie tanie no i dojdą dodatkowe koszty typu transport z lotniska czy nocleg właśnie i tym sposobem może się okazać te zakupy wcale nie będą opłacalne.
Z tego co mówi moja szwagierka-a lata często:
Wizz air ma taniej bagaże, lepsze samoloty, mniejszy bałagan przy odprawach i mniejszy problem z bukowaniem biletów...
Ja co jakiś czas bukuje bilety i zabukowanie ich w ryan air doprowadza mnie do szału i chocby z tego powodu już mam dość tych linii ;).
Wizz air ma taniej bagaże, lepsze samoloty, mniejszy bałagan przy odprawach i mniejszy problem z bukowaniem biletów...
Ja co jakiś czas bukuje bilety i zabukowanie ich w ryan air doprowadza mnie do szału i chocby z tego powodu już mam dość tych linii ;).
dziewczyny ja - jak nie miałam jeszcze tych małych córek moich :)- to zakupy robiłam w jeden dzien :)
Wprawdzie to szaleństwo ale byłam ukierunkowana na sklepy i zaopatrzona w dużą i lekką torbe na kółkach :)
Jeśli czas zostawał to wtedy kupowałam cos na handelek, ot żeby choć za bilet sie zwróciło :)
Leciałam zawsze wizzem rano 6.00 i wracałam tego samego dnia o 21.00.
Byłam na zakupach w ten sposób chyba z 10 razy także jest to wykonalne :)
Wprawdzie to szaleństwo ale byłam ukierunkowana na sklepy i zaopatrzona w dużą i lekką torbe na kółkach :)
Jeśli czas zostawał to wtedy kupowałam cos na handelek, ot żeby choć za bilet sie zwróciło :)
Leciałam zawsze wizzem rano 6.00 i wracałam tego samego dnia o 21.00.
Byłam na zakupach w ten sposób chyba z 10 razy także jest to wykonalne :)
dziewczyny, nie przesadzajcie, londyn to piekne miasto...a luton jest najbrzydsze w calej uk, a magia oxford street badz westfield na zachodzie- najwieksze ch w uk,
ajkulek a nie masz znajomych w londku, gdzie mozna przekimac
a do niemiec nie lepiej podjechac wtedy...tak na 1 dzien...na zakupy tylko
ajkulek a nie masz znajomych w londku, gdzie mozna przekimac
a do niemiec nie lepiej podjechac wtedy...tak na 1 dzien...na zakupy tylko