Widok

Do Pumki

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej koleżanko z sąsiedztwa. Chciałam Cię podpytać jak tam przygotowania i gdzie zamawiasz wiązankę. Spróbuję umówić się do Pani Mirki, jak polecałaś;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rina napisał(a):

> Hej koleżanko z sąsiedztwa. Chciałam Cię podpytać jak tam
> przygotowania i gdzie zamawiasz wiązankę. Spróbuję umówić się
> do Pani Mirki, jak polecałaś;)

Hejka :)
Przygotowania powoli zbliżają sie ku końcowi, została nam jeszcze spowiedź - dziś się wybieramy, jedno spotkanie w poradni - zresztą u P. Ewy Sowińskiej którą polecałaś:), rozdanie zawiadomień,ostatnie ustalenia z restauracją, kamizelka dla Marcina, suknia i garnitur już sie szyją. No i drobizagi typu grawer na obrączkach czy spotkanie z organistą... Protokół spisywaliśmy w ostatnią sobotę i powiem Ci że byłam przed tym bardzo zdenerwowana (probosz...) ale o dziwo był miły i nawet opowiadał anegdotki. Zapowidzi pewnie już wiszą:) Wszystkie kwiaty zamawiam w "Kwiaciarni na Dąbrowie" w budkach na Manhatanie. Ceny bardzo ok. A Pani Mirka jest na prawdę bardzo sympatyczna i przejmuje sie tym co robi. Ja jestem zadowolona z próbnej, ale idę jeszcze raz pod koniec maja ustalić szczegóły.
O ile pamiętam Wy bierzecie ślub w naszej parafi? Skończą chyba do tego czasu kłaść posadzkę w Kościele? No i poza tym jak Wasze przygotowania?

No to widzę, że sporo jeszcze przede mną.
Nie mamy stroju pana młodego, obrączek, protokołu spisanego. Tak polecałam Panią Sowińską, że sama się do niej nie dostałam;( i robię na Dabrowie. Jeszcze przed nami 3 spotkania.

A jakie ceny wiązanek na naszej Dąbrowie? Ja zastanawiam się nad bukietem z calli, ewentualnie z wariantem plus róże.

Proboszcz generalnie umie rozładować napięcie;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ja własnie robie wiązanke z calli:) Dla siebie z około 11 kwiatów, dla świadkowej z 3, plus butonierki i dekoracja na samochód. No i kwiaty dla rodziców. Cena wiązanek to po prostu cena kwiatka (około 5-6zł)razy ilość.
Za proboszczem ogólnie nie przepadam i podczas wypisywania nam pozwolenia na ślub w innej parafii był bardzo niemiły. Dlatego tak się denerwowałam przed protokołem i właśnie ze względu na proboszcza nie bierzemy ślubu na Dąbrowie.

do góry