Widok

Do dziewczyn, które miały test oksytocynowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy możecie opisać jak wygląda to badanie? Ile trwa? Czy trzeba już mieć ze sobą na ten test piżamę i od razu się przebrać?
Czy jest szansa, że wypuszczą mnie po tym teście do domu czy raczej zatrzymają już na oddziale?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jak dziewczyny piszą, przygotuj się jakbyś miała na poród jechać, bo to się tak czasem kończy:) Mi przy pierwszej próbie odeszła część wód, ale nic wiecej się nie działo:/ Ponowny test po 2 dniach i już musieli przebić pecherz itede i tego dnia "kazali" mi rodzić;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja miałam

i to 4 razy
po 4 miałam CC bo malej puls spadł

i oczewiscie jak juz cie wezma po terminie i zrobia test to juz nie wyjdziesz nawet nie urodzisz po tescie

ja poszłam do szpitala w 41 tyg
po 5 dniach i 4 próbach sie udało
Ja też miałam :) urodziłam 7 godzin od podania :)
dokładnie, mnie nie wypuścili jak byłam po terminie ,a jechałam tylko na kontrolę KTG, ale byłam na to przygotowana, bo tak samo miałam w pierwszej ciąży, zresztą jak już jeździłam do szpitala pod koniec ciąży to zawsze miałam torbę z rzeczami dla siebie w razie gdyby mnie zatrzymali i w pierwszej i drugiej, a potem mąż dowoził torbę z rzeczami dla dzidziusia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak jestes po terminie to juz Ciebie bez dziecka nie wypuszcza:) pakuj sie jakbys miala jechac rodzic:))) Ja mialam test na Klinicznej w 40TC na wieczor a nastepnego dnia urodzilam:)
Ja po tym teście już urodziłam...zaczęli o 12 a o 18,40 Mała już była na zewnątrz...
ja mialam w wojewódzkim

z kroplówką normalnie chodziłam bo miałam mega skurcze wiec ruch wskazany
tez mi zrobili lewatywe dzien wczesniej bo lezalam na patologii ale normalnie jadłam rano sniadanie i obiad

oksytocyna w kazdym razie nie pomogla
ja też miałam w 36 tyg. ponieważ byłam tylko na kontroli w szpitalu to nie miałam piżamki no a okazało się że muszę mieć test i dostałam szpitalne wdzianka:)
w trakcie pierwszej kroplówki małej zaczęło tętno spadać i zastanawiali się nad cc ale jednak mnie odłączyli i położyli na patologii po 2 tygodniach leżenia cc
To można założyć że wyjdziesz już z dzieckiem :) Spakuj się normalnie jak byś miała iść rodzić :)
Jestem po terminie i dlatego kazali mi się stawić na ten test.
Dlaczego masz mieć robiony ten test?
ja leżałam 1 dzień na patologii na Klinicznej - następnego dnia rano zrobili mi test - leżałam 2 godziny(z kroplówką czy nie - bo już nie pamiętam) podpięta pod KTG :) skurcze były pojedyncze i bardzo słabe - miałam iść na swoją salę ale już nie wstała z łóżka, bo wody mi odeszły :] jakieś 10 godzin później trafiłam na salę operacyjną i zrobili mi cc - bo Gabryś jeszcze nie był gotowy wyjść... wód nie było, tętno spadało, postępu porodu brak ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie od razu położyli na patologi , byłam po terminie, więc koszula obowiązkowa, najpierw zrobili test, trwał 30min bo już po pierwszej dawce miałam skurcz dość mocny, dlatego zakończyli szybko i już była decyzja że na drugi dzień o 5 rano idę na porodówkę, rodzić z oksytocyną, jeżeli oczywiście nie zacznę rodzić wcześniej heh(nie zaczęłam ;( ), po teście, założyli mi balonik, na rozszerzenie szyjki, wieczorem już wypadł, no i o piątej poszłam rodzić,ok. 6 zwiększyli dawkę oksy, a o 8 mała już była ze mną :)
ja mialam ten test nawet kilka razy:) (lezalam w szpitalu ponad msc)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam robiony 3x i lezałam w szpitalu wiec pizamka obowiazkowa a moze akurat zacznie sie akcja porodowa :) Przed nic nie mogłam jesc miałam lewatywa pelne przygotowanie do porodu.
Acha do domu już nie wyszła bo dwa dni potem urodziła córkę ale ona miała problemy z nadciśnieniem i cukrzycą. Nie wiem jak to jest jeśli ciąża przebiega normalnie.
Moja koleżanka kilka dni temu miała właśnie robiony taki test na Klinicznej. Test robiony było normalnie na oddziale patologi ciąży i wymagane było leżenie na sali więc i leżenie w koszuli. Test u niej trwał prawie 4h.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry