Widok
Do dziewczyn z cukrzycą ciążową
Dziewczyny czy w związku z cukrzycą ciążową miałyście robione badanie dopplera (badanie przepływów czy coś takiego)? Ja 3 tygodnie temu dowiedziałam się, że mam cukrzycę, stosuję dietę, ale ostatnio nawet to nie pomaga i cukry mi skaczą. Diabetolog z Gdyni skierowała mnie do Gdańska na Kliniczną i powiedziała, ze muszę mieć zrobione to usg dopplerowskie. Na Klinicznej zapisali mnie do przychodni cukrzycowej na poniedziałek i powiedzieli, że jeśli dr uzna, że trzeba robić te przepływy to będę musiała zostać w szpitalu. Czy któraś z Was leżała z cukrzycą w szpitalu? Ile czasu zwykle trzymają? I jak to wygląda, czy już po pierwszej wizycie Was tam zatrzymali? Proszę napiszcie, bo boję się, że w poniedziałek będę musiała zostać, a to akurat przed świętami:( Czy takiego badania przepływów nie można zrobić gdzieś w gabinecie prywatnym, zamiast w szpitalu?
a i ja miałam skierowaie od mojej ginekolog i szlam od razu na izbę przyjęć (nie korzystałam z tej przychodni, o której wspomniałaś) za pierwszym razem przyjęli mnie tego samego dnia, a za drugim wyznaczyli termin za tydzień, bo nie było miejsc na patologii. myślę, że nie musisz się kłaść od razu tylko umówić na inny termin, chociaż jak Cie położą w pon to pewnie w środę wyjdziesz, ale to w sumie nie wiadomo