Widok

Do dziewczyn z cukrzycą ciążową

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy w związku z cukrzycą ciążową miałyście robione badanie dopplera (badanie przepływów czy coś takiego)? Ja 3 tygodnie temu dowiedziałam się, że mam cukrzycę, stosuję dietę, ale ostatnio nawet to nie pomaga i cukry mi skaczą. Diabetolog z Gdyni skierowała mnie do Gdańska na Kliniczną i powiedziała, ze muszę mieć zrobione to usg dopplerowskie. Na Klinicznej zapisali mnie do przychodni cukrzycowej na poniedziałek i powiedzieli, że jeśli dr uzna, że trzeba robić te przepływy to będę musiała zostać w szpitalu. Czy któraś z Was leżała z cukrzycą w szpitalu? Ile czasu zwykle trzymają? I jak to wygląda, czy już po pierwszej wizycie Was tam zatrzymali? Proszę napiszcie, bo boję się, że w poniedziałek będę musiała zostać, a to akurat przed świętami:( Czy takiego badania przepływów nie można zrobić gdzieś w gabinecie prywatnym, zamiast w szpitalu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja robiłam u Doeringa - ale prywatnie. Nie dostałam na nie skierowania ze względu na cukrzycę ciązową ale zanikające ruchy dziecka
ja miałam cukrzycę ciążową, ale dieta pomagała, miałam robione przepływy,ale prywatnie, na usg połówkowym
Beti ale miałas je robione właśnie ze względu na cukrzycę, czy po prostu ten lekarz, który Ci robił usg połówkowe od razu zrobił przepływy?

A żadna z Was nie leżała w szpitalu na Klinicznej ze względu na cukrzycę?
ja lezałam na cukrzyce i jakies usg przepływow robili ale to bylo 7 lat temu ponad wiec juz słabo pamietam
ja miałam takie badanie robione tydzień temu. (Też mam cukrzyce ale cukry udaje mi się trzymać na wodzy dzięki diecie). robiłam prywatnie w klinice klif med u dr Boćkowskiego. cena tego badania to 200 zł.
powiem Ci szczerze,że nie wiem czy przepływy robił mi ze względu na cukrzycę.Usg polówkowe zawsze się robi i w opisie miałam analize tych przepływów,ale czy to było przez cukrzyce to nie informowano mnie o tym
ja leżałam na klinicznej na patologii dwa razy. trwało to dni. w tym czasie robili ogólne badania krwi, moczu, dobową zbiórkę moczu i co najważniejsze (z tego powodu godziłam sie pójść do szpitala) dokładne USG z przepływami i echo serduszka
a i ja miałam skierowaie od mojej ginekolog i szlam od razu na izbę przyjęć (nie korzystałam z tej przychodni, o której wspomniałaś) za pierwszym razem przyjęli mnie tego samego dnia, a za drugim wyznaczyli termin za tydzień, bo nie było miejsc na patologii. myślę, że nie musisz się kłaść od razu tylko umówić na inny termin, chociaż jak Cie położą w pon to pewnie w środę wyjdziesz, ale to w sumie nie wiadomo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry