Widok

Do ekspertek od fotelikow samochodowych

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie odnosnie fotelika następnego. Wiem, że jest tu pare ekspertek, może AsiaczeK_S_88 mi coś podpowie :)
Jaki fotelik kupić dla rocznego dziecka? Pewnie w przedziale 9-18 ?
Nie znam sie na typ zupełnie, a zgłebianie tej wiedzy pewnie zajęło by mi troche czasu. Chce aby moje dziecko jezdziło bezpiecznie a zarazem wygodnie :) Moglybyscie podać pare typów i wymienic ich zalety, a z tych co podacie, po dopasowaniu do auta wybiore któryś :)
Z góry dziekuje za porady :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nulka a macie te podkładki redukcyjne? ja jak kupowałam to jeszcze ich nie było, a w pozycji najbardziej leżącej izi kid miał pozycję taką jak mobi w całkiem pionowej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jakie... pierwsze słyszę...

no wlasnie ta pozycja... to jest wielki minus :/ na szczescie młoda rzadko spi w aucie...
szukam szukam i nie mogę znaleźć, ale jak mi się uda to podrzucę :) one weszły w styczniu w tym roku do sprzedaży
my kupowalismy jakos w lutym fotelik to w mama i ja nic nam nikt nie powiedział...
a co to jest ?
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/551413_514239501960463_1667888197_n.jpg
ooo, fajne.... ale my mamy isofixa wiec to chyba nie przejdzie... :/
aa to nie wiem :)
nulka, my mamy coś takiego:

http://allegro.pl/mamo-tato-poduszka-rogalik-niezbedny-w-podrozy-i3346062151.html

Nie używamy tego przy każdej jeździe, ale czasami się przydaje, więc polecam. Mimo, że mamy fotelik tyłem do kierunku jazdy i jest on odchylony do tyłu to i tak czasami Karolina ma zwisającą główkę.

Z fotelików tyłem mamy Maxi Cosi Opal. Do wagi 13kg jest tyłem, a później przestawia się go i do 18kg służy do jazdy przodem. Polecam go z tego względu, że w Naszym samochodzie jeździ tyłem, ale zdarza się, że korzystamy z innego samochodu i tam się on nie mieści i wtedy ustawiamy go przodem do kierunku jazdy.
Oo... no wlasnie myslalam o czyms takim... i to faktycznie pomaga ?
Pomaga
My mamy takiego rogala wypełnionego takimi małymi kuleczkami fajnie dopasowuje sie do bużki jak młoda zaśnie to nie trzyma sztywno główki,ale też dobrze przytrzymuje główkę aby nie latała na boki
mojej na boki nie lata tylko na dół jej spada i mam takiego malego wisielca ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry