Widok

Do jakiego auta wejdą trzy foteliki samochodowe?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o radę, w związku z tym że niebawem powiększy nam się rodzina, będziemy musieli wymienić samochód. Jeździmy głównie po mieście więc najlepiej jakby był nie za duży i za dużo nie palił;) ale by pomieścił trzy foteliki z tyłu, dwa większe 9-25 kg i jeden mały. Czy są jakieś nie-vany które są w stanie pomieścić trzy foteliki? Ewentualnie z Vanów jakie są godne polecenia?cena niestety nas ogranicza, do 25 tys max... bardzo proszę o rady, każde zdanie na wagę złota:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg. najnowszych przepisów możesz najstarsze z dzieci przewozić bez fotelika,zapięte pasami jeżeli nie da rady zmieścić z tyłu trzeciego fotelika.Nie wiem na ile to bezpieczne.Możesz też spróbować z najmniejszym fotelikiem montowanym tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pod warunkiem ,wyłączenia poduszki powietrznej ,widziałam,że tak robią niektóre mamy .Faktycznie to problem ja mam dosyć duże auto i na upartego wejdą tam dwa duże i jeden mały z tyłu no ale trzeciego dużego to też bym tam nie wpakowała.
Dziewczyny ja kiedyś też bym wyłączyła poduszkę z przodu i wpięła fotelik tyłem do kierunku jazdy. Jednak oglądałam niedawno drogówkę i była kolizja. Babeczka miała z przodu fotelik i wyl. poduszkę i policjant ją opierdzielił, że to tylko rzecz i nigdy nie ma pewności że jak jest wył. to nie wystrzelił. Do mnie to przemówiło.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Renault kangoo i tym podobne, Fiat, Citroen, mają takie w swojej ofercie. My mamy ten pierwszy i akurat ja nim jeżdżę po mieście, wiadomo, jak każde auto ma swoje minusy, ale plusy przeważają (dobra widoczność, łatwość parkowania, nie rdzewieje, wózka nie trzeba składać, pali całkiem nie dużo, drzwi tylne rozsuwane).
a jak jest z awaryjnością renault kangoo?często się psuje?
my mieliśmy forda fusion mieścil 3 foteliki z tyłu na styk, benzyna spalał ok 7l
teraz mamy skodę roomster disel, z tyłu ma więcej miejsca więc 3 na pewno wejdą, nie pamiętam czy już nim tak jeździłam, na pewno zdecydowanie ekonomiczniejszy, i udało nam się go kupić w bardzo przystępnej cenie, jeździmy od jesieni i jesteśmy bardzo zadowoleni
Smerfeta te rozsuwane drzwi to w mieście super sprawa, nasz takich nie ma, ale ma też pojemny bagażnik a jednocześnie jest w typie kombi
i zajmuje mniej miejsca
generalnie wydaje mi się że większość aut w typie "dostawczaka" powinno bez problemu mieścić 3 foteliki
Nasz ma już ładnych parę lat, te najnowsze są jeszcze większe (dużo elementów zabudowy). Z awaryjnością nie jest najgorzej, wiadomo, że zawsze coś wyskoczy, ale to jak we wszystkich autach, które mają mniej niż 15 lat:D Mój mąż jeździ pełnoletnim mercedesem klasy E ( do niego też wchodzą trzy foteliki) i w nim nic się nie psuje, no ale te samochody mają to do siebie, że są nie do zdarcia.
Jak będziemy zmieniać w przyszłości na coś innego, to też w tym typie, tylko, że z Fiata (części nie są drogie i łatwo dostępne).
dzięki dziewczyny, kangoo wydaję się baardzo wygodny, tani, a ta skoda roomster bardzo mi się podoba i ceny naprawdę przystępne, a skoro mieści 3 foteliki to pomyślimy;)dzięki raz jeszcze.
ja mam citroen xsara picasso :) bez problemu wchodzą trzy
http://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/10967059_798108346927241_2072730044_n.jpg?oh=bdac86277a0e1e1f48b5f7937b4f241a&oe=555E6326 teraz zamiast środkowego 0-36 mam Recaro 9-36
myślę, że c4 picasso też spoko

też się zastanawiałam nad tymi typu kangoo, berlingo, partner itd ale odradzono mi, bo są robione głównie jako firmówki i mają ubogie wyposażenie, a poza tym troszkę sztywne w jeździe ;) miałam jako samochód zastępczy któreś z tych, chyba berlingo właśnie i faktycznie mój o wiele przyjemniejszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiaczek a jak z awaryjnością?trochę się rozeznliśmy w temacie ale podobno citroeny często się psują, jak jest u Was?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam go dwa lata, oprócz wymiany zawieszenia i akumulatora nic nie robiłam :) rocznik 2000, więc młody nie jest ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
kaska wez pod uwagę czy foteliki będą mocowane na isofix, jeśli tak szukaj czegoś co ma z tyłu trzy odrębne siedzenia (np. citroen c4) my mamy c5 kombi z tyłu kanapa i po wpięciu 2 fotelików w isofixy nie ma szans na zmieszczenie trzeciego. Jak jeździmy w 5 to ja siedzę z tyłu na środku :-) co do awaryjności citroenów to póki co jesteśmy z naszego bardzo zadowoleni.
Many citroena c5 kombi rocznik 2003. Niestety nie polecam!! Psuje sie nagminnie i naprawy pochłaniaja straszne ilości pieniędzy.
Natomiast podziwiam osobę, ktora pisze, ze jezdzi pomiędzy dwoma fotelikami na tylnej kanapie. Ja należę do osob szczupłych i swobodne wsunięcie się pomiędzy foteliki 15-36 i 9-18 jest dla mnie niewykonalne a jazda bez możliwości oparcia pleców jest bardzo niekomfortowa. O wpięciu trzeciego fotelika na tylnej kanapie mozna pomarzyć. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nissan Serena
my kupiliśmy jakiś czas temu VW saharana , może spore autko ale nie pali jak smok , tanie w eksploatacji a ceny zakupu auta różne w zależności od możliwości , ja jestem super zadowolona z niego
odświeżam temat :)
Opel Zafira rocznik 2010-2011 wersja 7 osobowa- czy ktoś ma i wie, czy wejdą mi w drugim rzędzie siedzeń 3 foteliki dziecięce?
Citroen C 7
Tak, też takim jeździmy i jest ok- dotyczy opla zafiry
nie chcę citroena :)

Aaania a jakie macie foteliki? korzystacie z isofixa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opel Zafira - zazwyczaj da się wpiąć 3 foteliki, ALE wszystko zależy jakie masz foteliki - one mają różne wymiary i gdy my próbowaliśmy wpiąć swoje to okazało się, że nasze są zdecydowanie za szerokie (concord, Romer) ale Zafira jest o tyle fajnym samochodem, że ma dodatkowo 2 siedzenia z tyłu - więc można wpiąć w trzeci rząd siedzeń fotelik i spokojnie takim wygodnym samochodem 7-osobowym można podróżować. Przed zakupem warto podjechać do komisu czy salonu i sprawdzić- nie robią problemów

Ford Galaxy, 7 osobowy, każdy fotel oddzielny a nie kanapa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

do góry