Widok
... przeciez napisalem, ze moj kredyt w PLN dawno juz psacilem i nie place juz NIC... hehe
W Twoim przypadku to jeszcze sie oplacilo brac w CHF, bo kupowales mieszkanie w 2004r. i kurs CHF nie byl niski... A co maja powiedziec ci ktorzy kupili mieszkanie w 2008r. kiedy ceny mieszkan byly wyzsze niz terazo jakies 10 proc., a CHF byl ponizej 2 PLN...
W Twoim przypadku to jeszcze sie oplacilo brac w CHF, bo kupowales mieszkanie w 2004r. i kurs CHF nie byl niski... A co maja powiedziec ci ktorzy kupili mieszkanie w 2008r. kiedy ceny mieszkan byly wyzsze niz terazo jakies 10 proc., a CHF byl ponizej 2 PLN...
Ale co Cię tak cieszy?
Że udało ci się spłacic kredyt?
Bo gdybym spłciłm kredyt po 2PLN za CHF...
A gdyby wybudowali fabrykę za oknem,
albo wysypisko śmieci
albo.....
Gdybym, gdybym.....
Człowieku udało ci się spłacic to i bardzo dobrze.
Mi z moim kredytem tez bardzo dobrze.
A jak komus jest źle to mu współczuję a czerpię z tego satysfakcję. Bo to chore jest cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia.
Że udało ci się spłacic kredyt?
Bo gdybym spłciłm kredyt po 2PLN za CHF...
A gdyby wybudowali fabrykę za oknem,
albo wysypisko śmieci
albo.....
Gdybym, gdybym.....
Człowieku udało ci się spłacic to i bardzo dobrze.
Mi z moim kredytem tez bardzo dobrze.
A jak komus jest źle to mu współczuję a czerpię z tego satysfakcję. Bo to chore jest cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia.
Nieżyciowy jesteś ;)
Pomyśl jakie piękne jest życie kiedy widzisz naokoło samych frajerów a tylko ty jeden jesteś cwaniak. No dobrze, może nie samych. Może kilkunastu. Panie Boże? Kilku? Może chociaż jednego? Proszę? Nie? Dobrze, poradzę sobie o własnych siłach. Więc czego by tu użyć żeby zacząć uważać kogoś za frajera. Hm. Tak, mam! Kredytu we frankach!
Pomyśl jakie piękne jest życie kiedy widzisz naokoło samych frajerów a tylko ty jeden jesteś cwaniak. No dobrze, może nie samych. Może kilkunastu. Panie Boże? Kilku? Może chociaż jednego? Proszę? Nie? Dobrze, poradzę sobie o własnych siłach. Więc czego by tu użyć żeby zacząć uważać kogoś za frajera. Hm. Tak, mam! Kredytu we frankach!
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Kto tu jest niezyciowy??
To kredyciarze CHF wyzywali mnie pierwsi od "oszolomow i moherow" kiedy w 2005 bralem kredyt w PLN tlumaczac im cale mechanizmy, ktore moga wystapic (i ktore juz czesciowo wystapily, tzn wzrost kursu CHF - a wzrost stop procentowych w Szwajcarii nastpaii zapewne niebawem)...
To jest odpowiedz na obelgi i wyzwiska kredyciarzy CHF w stosunku do ludzi, ktorzy zastanowia sie najpierw i nie daza owczym pedem na finansowa rzez...
i nie "lykaja" wszstkiego co podpowie im "doradca" kredytowy czy inny "autorytet"...
To kredyciarze CHF wyzywali mnie pierwsi od "oszolomow i moherow" kiedy w 2005 bralem kredyt w PLN tlumaczac im cale mechanizmy, ktore moga wystapic (i ktore juz czesciowo wystapily, tzn wzrost kursu CHF - a wzrost stop procentowych w Szwajcarii nastpaii zapewne niebawem)...
To jest odpowiedz na obelgi i wyzwiska kredyciarzy CHF w stosunku do ludzi, ktorzy zastanowia sie najpierw i nie daza owczym pedem na finansowa rzez...
i nie "lykaja" wszstkiego co podpowie im "doradca" kredytowy czy inny "autorytet"...
Niekoniecznie! Szwajcarzy to cwani bankierzy i nie musza nikomu tlumaczyc, ze podnosza stopy procentowe. Wystarczy po prostu ze beda chcieli zedrzec z kredyciarzy w CHF i wtedy to zrobia...
Nikt im tego zabronic nie moze i jak zobacza ilu ludzi zaciagnelo kredyty w ich walucie to bedzie im sie to wowczas oplacalo i to bardzo... oczywiscie Waszym kosztem...
Nikt im tego zabronic nie moze i jak zobacza ilu ludzi zaciagnelo kredyty w ich walucie to bedzie im sie to wowczas oplacalo i to bardzo... oczywiscie Waszym kosztem...
Dzisaj kurs CHF dobil do 3,40zl
http://waluty.wp.pl/kat,1026989,title,Frank-bije-kolejny-rekord,wid,13585823,wiadomosc.html?ticaid=1ca47
http://waluty.wp.pl/kat,1026989,title,Frank-bije-kolejny-rekord,wid,13585823,wiadomosc.html?ticaid=1ca47
We franku... jak jak ktoś brał kredyt kiedy dolar stał po blisko 5 zł, a później spadł do 2 zł z hakiem. Normalnie szczęściarze, ponad połowa kredytu spłaciła się sama.
Prognozy mówią, że frank może dojść do 4 zł, a w najgorszej sytuacji nawet ponad 5 zł, jeśli okaże się, że Grecja i Włochy to początek końca euro strefy.
Prognozy mówią, że frank może dojść do 4 zł, a w najgorszej sytuacji nawet ponad 5 zł, jeśli okaże się, że Grecja i Włochy to początek końca euro strefy.
No to poświeć tę energię żonie.
Z jakiegoś powodu masz w sobie wystarczająco dużo frustracji, żeby musieć szukać jej rozładowania na forum i cieszyć się, że kompletnie nie znani ci ludzie w twoim przekonaniu mają gorzej.
(Oni co prawda nie czują ze mają gorzej, ale co tam).
Koterski ładnie to pokazał w "Dniu Świra".
"Gdy wieczorne zgasna zorze
Zanim glowe do snu zloze
Modlitwe moja zanosze
Bogu, ojcu i synowi
Dopie*dolcie sasiadowi!
Dla siebie o nic nie prosze
Tylko mu dosrajcie prosze
Kto ja jestem ? Polak maly
Maly, zawistny i podly
Jaki znak moj? Krwawe galy
Oto znosze swoje modly
Do boga mamy i syna
zniszczcie tego sku*wysyna
Mego brata sasiada
Tego wroga, tego gada
Zeby mu okradli garaz
Zeby go zdradzala stara
Zeby mu spalili sklep
Zeby dostal cegla w leb
Zeby mu sie corka z czarnym
I wogole zeby mial marnie
Zeby mial aidsa i raka
Oto modlitwa Polaka".
http://www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
Z jakiegoś powodu masz w sobie wystarczająco dużo frustracji, żeby musieć szukać jej rozładowania na forum i cieszyć się, że kompletnie nie znani ci ludzie w twoim przekonaniu mają gorzej.
(Oni co prawda nie czują ze mają gorzej, ale co tam).
Koterski ładnie to pokazał w "Dniu Świra".
"Gdy wieczorne zgasna zorze
Zanim glowe do snu zloze
Modlitwe moja zanosze
Bogu, ojcu i synowi
Dopie*dolcie sasiadowi!
Dla siebie o nic nie prosze
Tylko mu dosrajcie prosze
Kto ja jestem ? Polak maly
Maly, zawistny i podly
Jaki znak moj? Krwawe galy
Oto znosze swoje modly
Do boga mamy i syna
zniszczcie tego sku*wysyna
Mego brata sasiada
Tego wroga, tego gada
Zeby mu okradli garaz
Zeby go zdradzala stara
Zeby mu spalili sklep
Zeby dostal cegla w leb
Zeby mu sie corka z czarnym
I wogole zeby mial marnie
Zeby mial aidsa i raka
Oto modlitwa Polaka".
http://www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-12 16:36:10)
Chodzi o to że kredyciarze frankowcy biorąc kredy chcieli przechytrzyć wszystkich i klitke betonowa sama się miała spłacić bo we franku ratka niska bo klitka będzie zawsze wzrastać bo jestem na swoim bo dla dzieci bleble ble wszyscy w telewizji prasie internecie naganiali bier bo jutro będzie drożej z*******a lokata kapitału bier na 120 % z poduszeczką na kuchnie i interes się z****iscie kręcił devolopcie banksterzy budowlańcy i cała reszta nie wiedziała co z kasą robić ! I tak balon nadmuchano do granic możliwości aż pękł zaczynając od stańców !!!! 20 % kredyciki spłaciła 20 % jest w połowie ze 30 % zakredytowana pod korek bliska bankructwa normalne . Wazne że nabudowano przez ostatnie lata z chęci zysku tyle ze już na rynku jest z 15 % mieszkań za dużo , część nigdy nie kupi nawet jak by metr był po 500 zł . mieszkam w trójmieście i jest z****iście mieszkań w pip do wyboru do koloru cena na nowych osiedlach pod obwodnicą jest od 3500 za metr do żeby sprzedać z 4 z przodu to kiszka. Pod wynajem też od z****..,.,,,, normalka
Dobra, dobra, lepiej napisz jak modlisz sie teraz do CHF, zeby spadal hehe
Trzeba bylo nie byc mondrala i nie wysmiewac sie z tych co brali kredyt w PLN, wowczas bym sie z was nie smial...
No ic co CHF juz dzis kolejny rekordzik CHF po 3,64
http://waluty.onet.pl/nowy-rekord-franka-szwajcarskiego,18529,4810398,1,news-detal
No i co? Jak tam juz ponad 3,60, weic placisz wieksze raty niz wg PLN i dodatkowo masz duzo wysze zadluzenie niz wartosc "Twojego" mieszkania...
Trzeba bylo nie byc mondrala i nie wysmiewac sie z tych co brali kredyt w PLN, wowczas bym sie z was nie smial...
No ic co CHF juz dzis kolejny rekordzik CHF po 3,64
http://waluty.onet.pl/nowy-rekord-franka-szwajcarskiego,18529,4810398,1,news-detal
No i co? Jak tam juz ponad 3,60, weic placisz wieksze raty niz wg PLN i dodatkowo masz duzo wysze zadluzenie niz wartosc "Twojego" mieszkania...
"Na początek dnia mamy kolejny rekord! Bariera 3,75 zł została przełamana "
No i jak tam kwistarz? juz ponad 15gr powyzej 3,60 kiedy to rata CHF ze zlotowkaowa sie dla ciebie zrownuje hehe Pochwal sie o ile wiekcej placisz teraz i o ile wiecej (w przeliczeniu na PLN) masz do splacenia w stosunku do tego co wzioles...
No i jak tam kwistarz? juz ponad 15gr powyzej 3,60 kiedy to rata CHF ze zlotowkaowa sie dla ciebie zrownuje hehe Pochwal sie o ile wiekcej placisz teraz i o ile wiecej (w przeliczeniu na PLN) masz do splacenia w stosunku do tego co wzioles...
Hmm, cos chyba kredycirzy CHF zatkalo hehe, bo ostatni post jednego znich to 28.06, kiedy to CHF bylo za 3,35 - teraz juz dotknal granicy 3,75 czyli o 40 gr. wiecej to jakies 12% wiecej macie do splacenia w PLN hehe, jezeli masz do spalacenia 150 tys CHF to Twoj dlug wzrosl o 60 tys PLN w ciagu ostatnich 5 tygodni...
Chłopie, ty chyba szukasz naiwnych..outlet to juz sama nazwa za siebie mowi - koncówki kolekcji - nadywzki ,z ubieglych sezonow. To co sie nie sprzedaje w normalnym sklepie trafia do outletu,dla ludzi bez kasy,ktorzy chca sie ubrac w znane marki.
(Mozna wyszukac kilka fajnych ciuchow po fajnej cenie jak sie ma szczescie) Kupowalam wiec wiem, hugo boss mam spodnie kupione 20euro, polówka tommy'ego 30euro. Prosze cie, ale trzeba miec kasyy..FIU FIU FIU - TAAAAAAAAK - I dalej wciskaj ciemnote , ze s****z pieniadzmi, dlatego jezdzisz do niemiec na wyprzedaze HAHAHAHAHA.
(Mozna wyszukac kilka fajnych ciuchow po fajnej cenie jak sie ma szczescie) Kupowalam wiec wiem, hugo boss mam spodnie kupione 20euro, polówka tommy'ego 30euro. Prosze cie, ale trzeba miec kasyy..FIU FIU FIU - TAAAAAAAAK - I dalej wciskaj ciemnote , ze s****z pieniadzmi, dlatego jezdzisz do niemiec na wyprzedaze HAHAHAHAHA.
http://www.outletcity-metzingen.com/en/welcome?PHPSESSID=36c5f933f2c777a7617091ae2b2117c5
Popatrz, zastanów się, przeproś.
Popatrz, zastanów się, przeproś.
Juz niedlugo dojdzie do 5 zl, a tak dzisaj juz CHF osiagnal 4,12zl hehe
I jak tam pozostali kredyciarze CHF, jak tam wasze "fundusze inwestycyjne" ??
Hahaha tym teksetm Halewicz, ze mam "pokochac Tuska" potwierdzasz, ze jestes w sekcie PO! W sektach ludzie kochaja swojego guru.
Przeczytaj sobie "Rok 1984" Orwella, a jak kiedys czytales sobie przypomnij jak Orwel pisal o "ministerstwie milosci" czy "ministerstwie prawdy" Glowny bohater przez cala ksiazke sie waha niedowierza we wszystko, ale tak piora mu mozg - podobnie jak robi teraz TVN, PO i Tusk - ze na koniec mimo tegoze faktycznie go krzywdzili, ze kocha Wielkiego Brata - podobniestwio i analogia do Tuska oraz obecnie szalejaca propaganda jest wrecz wypisz wymaluj ta co opisana w ksiazce hehe A pacierz to Ty Chaleiwcz odmawiasz do Tuska i kursu CHF
I jak tam pozostali kredyciarze CHF, jak tam wasze "fundusze inwestycyjne" ??
Hahaha tym teksetm Halewicz, ze mam "pokochac Tuska" potwierdzasz, ze jestes w sekcie PO! W sektach ludzie kochaja swojego guru.
Przeczytaj sobie "Rok 1984" Orwella, a jak kiedys czytales sobie przypomnij jak Orwel pisal o "ministerstwie milosci" czy "ministerstwie prawdy" Glowny bohater przez cala ksiazke sie waha niedowierza we wszystko, ale tak piora mu mozg - podobnie jak robi teraz TVN, PO i Tusk - ze na koniec mimo tegoze faktycznie go krzywdzili, ze kocha Wielkiego Brata - podobniestwio i analogia do Tuska oraz obecnie szalejaca propaganda jest wrecz wypisz wymaluj ta co opisana w ksiazce hehe A pacierz to Ty Chaleiwcz odmawiasz do Tuska i kursu CHF