Widok

Do kredyciarzy CHF po paru latach...

Kiedy bralam kredyt w PLN na zakup mieszkania w 2005r. osoby kotre braly kredyt w CHF wyzywaly mnie od oszolomow... I jak tam teraz sprawa wyglada w waszym budzecie co???
Ten sie smieje kto sie smieje ostatni...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
owszem płacę więcej, ale i tak wychodzi mi taniej niz gdybym brał kredyt w złotówkach

do tej pory oszczedzałem ok. 400 zł miesięcznie, obecnie około 200 zł
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ani razu nie zapłaciłem większej raty mojego kredytu we CHF niż bym płacił w złotówkach. Nawet w najgorszym momencie kiedy stopy się jeszcze nie zmieniły a kurs już poszybował. Przy franku za 3.6 zł zacznie się zrównywać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A tak właściwie to chciałem koledze co wziął złotówkach przypomnieć że inflacja w Polsce skoczyła i RPP pewnie podniesie stopy na jesieni... Życzę miłych rat ...
A każdy polityk czy ekonomo/polityk co mówi żeby zabronić kredytów w obcych walutach mnie po prostu obraża. Oni nas biorą za idiotów?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co tam wysokosc raty! Zobacz jakie masz zadluzenie! Hehe Ja za to juz dawno moj kredytv w PLN juz splacilem nie place juz NIC :)))
No coz, jesli chce sie na szybko pozbyc tego wielkiego ciezaru - to jak najbardziej zlotowki. Ale jesli masz wybor - odkladac na jkies lokaty czy fundusze czy powaznie zainwestowac - to wtedy rata jest istotna a nie wirtualna kwota do splaty ... No i mam wtedy kilkaset zloty miesiecznie wiecej .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co sie stanie jak za jakis czas Szwajcaria podniesie stopy procentowe ?!?
Bedziesz mial i wieksza "wirtualna" kwote i olbrzymia rate...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Gdyby babcia miała wąsy..."
Jeśli w Szwajcarii wystąpi kiedyś poważna inflacja, to pewnie kurs franka nie utrzyma się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wziąłem we franku w 2004 roku równowartośc 210 tyś PLN w malejących (kurs franka był 2,84PLN)
Teraz rata to około 350 CHF i maleje.
Czyli sobie zawistniku policz jak bardzo jesteś do tyłu i nie płacz tylko płać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
... przeciez napisalem, ze moj kredyt w PLN dawno juz psacilem i nie place juz NIC... hehe
W Twoim przypadku to jeszcze sie oplacilo brac w CHF, bo kupowales mieszkanie w 2004r. i kurs CHF nie byl niski... A co maja powiedziec ci ktorzy kupili mieszkanie w 2008r. kiedy ceny mieszkan byly wyzsze niz terazo jakies 10 proc., a CHF byl ponizej 2 PLN...
Ale co Cię tak cieszy?
Że udało ci się spłacic kredyt?
Bo gdybym spłciłm kredyt po 2PLN za CHF...
A gdyby wybudowali fabrykę za oknem,
albo wysypisko śmieci
albo.....
Gdybym, gdybym.....

Człowieku udało ci się spłacic to i bardzo dobrze.
Mi z moim kredytem tez bardzo dobrze.
A jak komus jest źle to mu współczuję a czerpię z tego satysfakcję. Bo to chore jest cieszyć się z czyjegoś nieszczęścia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nieżyciowy jesteś ;)
Pomyśl jakie piękne jest życie kiedy widzisz naokoło samych frajerów a tylko ty jeden jesteś cwaniak. No dobrze, może nie samych. Może kilkunastu. Panie Boże? Kilku? Może chociaż jednego? Proszę? Nie? Dobrze, poradzę sobie o własnych siłach. Więc czego by tu użyć żeby zacząć uważać kogoś za frajera. Hm. Tak, mam! Kredytu we frankach!
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Kto tu jest niezyciowy??
To kredyciarze CHF wyzywali mnie pierwsi od "oszolomow i moherow" kiedy w 2005 bralem kredyt w PLN tlumaczac im cale mechanizmy, ktore moga wystapic (i ktore juz czesciowo wystapily, tzn wzrost kursu CHF - a wzrost stop procentowych w Szwajcarii nastpaii zapewne niebawem)...
To jest odpowiedz na obelgi i wyzwiska kredyciarzy CHF w stosunku do ludzi, ktorzy zastanowia sie najpierw i nie daza owczym pedem na finansowa rzez...
i nie "lykaja" wszstkiego co podpowie im "doradca" kredytowy czy inny "autorytet"...
To może odpowiadaj bezpośrednio tym, którzy Cię atakowali. W oczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niekoniecznie! Szwajcarzy to cwani bankierzy i nie musza nikomu tlumaczyc, ze podnosza stopy procentowe. Wystarczy po prostu ze beda chcieli zedrzec z kredyciarzy w CHF i wtedy to zrobia...
Nikt im tego zabronic nie moze i jak zobacza ilu ludzi zaciagnelo kredyty w ich walucie to bedzie im sie to wowczas oplacalo i to bardzo... oczywiscie Waszym kosztem...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisaj kurs CHF dobil do 3,40zl
http://waluty.wp.pl/kat,1026989,title,Frank-bije-kolejny-rekord,wid,13585823,wiadomosc.html?ticaid=1ca47
Dzis CHF juz 3,51zl i caiagle rosnie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli już musisz się tak czymś ekscytować, to zamień wykres kursu franka na zdjęcie jakiejś ładnej laski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czemu mam zmieniac temat? Ten post nie jest o laskach tylko o kredytach w CHF.
"Nie mieszajmy szamba z perfumeria"
Bo Ci ciśnienie skacze, a zdjęcia lasek miewają na to pewne działanie łagodzące.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Buhahaha, Ja mam beke z kredyciarzy CHF, ktorzy mnie wyzywali od oszolomow 5 lat temu jak bralem kredyt CHF to mnie relaksuje...
A mam fajna i mloda zonke i zadnych plastikowych laseczek ogladac nie musze... hehe
jak 5 lat temu bralem kredy w PLN... (mialem napisac)
We franku... jak jak ktoś brał kredyt kiedy dolar stał po blisko 5 zł, a później spadł do 2 zł z hakiem. Normalnie szczęściarze, ponad połowa kredytu spłaciła się sama.
Prognozy mówią, że frank może dojść do 4 zł, a w najgorszej sytuacji nawet ponad 5 zł, jeśli okaże się, że Grecja i Włochy to początek końca euro strefy.
No to poświeć tę energię żonie.
Z jakiegoś powodu masz w sobie wystarczająco dużo frustracji, żeby musieć szukać jej rozładowania na forum i cieszyć się, że kompletnie nie znani ci ludzie w twoim przekonaniu mają gorzej.
(Oni co prawda nie czują ze mają gorzej, ale co tam).

Koterski ładnie to pokazał w "Dniu Świra".

"Gdy wieczorne zgasna zorze
Zanim glowe do snu zloze
Modlitwe moja zanosze
Bogu, ojcu i synowi
Dopie*dolcie sasiadowi!
Dla siebie o nic nie prosze
Tylko mu dosrajcie prosze
Kto ja jestem ? Polak maly
Maly, zawistny i podly
Jaki znak moj? Krwawe galy
Oto znosze swoje modly
Do boga mamy i syna
zniszczcie tego sku*wysyna
Mego brata sasiada
Tego wroga, tego gada
Zeby mu okradli garaz
Zeby go zdradzala stara
Zeby mu spalili sklep
Zeby dostal cegla w leb
Zeby mu sie corka z czarnym
I wogole zeby mial marnie
Zeby mial aidsa i raka
Oto modlitwa Polaka".

http://www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-12 16:36:10)

a co wy na to ze bede mieszkac za granica i dostane po kilku latach to co wy bedziecie miec dopiero jak skonczycie splacac za jakies 20lat? ostatnia to sie smieje...JA! :-)
dobrze... powodzenia.
Najpierw to zrob, a potem sie chwal.
Ja juz to wlasnie przerobilem ;) wiec sie smieje
CHF=3,52 zl
http://waluty.onet.pl/nowy-rekord-franka-szwajcarskiego,18892,4795063,1,news-detal
Chodzi o to że kredyciarze frankowcy biorąc kredy chcieli przechytrzyć wszystkich i klitke betonowa sama się miała spłacić bo we franku ratka niska bo klitka będzie zawsze wzrastać bo jestem na swoim bo dla dzieci bleble ble wszyscy w telewizji prasie internecie naganiali bier bo jutro będzie drożej z*******a lokata kapitału bier na 120 % z poduszeczką na kuchnie i interes się z****iscie kręcił devolopcie banksterzy budowlańcy i cała reszta nie wiedziała co z kasą robić ! I tak balon nadmuchano do granic możliwości aż pękł zaczynając od stańców !!!! 20 % kredyciki spłaciła 20 % jest w połowie ze 30 % zakredytowana pod korek bliska bankructwa normalne . Wazne że nabudowano przez ostatnie lata z chęci zysku tyle ze już na rynku jest z 15 % mieszkań za dużo , część nigdy nie kupi nawet jak by metr był po 500 zł . mieszkam w trójmieście i jest z****iście mieszkań w pip do wyboru do koloru cena na nowych osiedlach pod obwodnicą jest od 3500 za metr do żeby sprzedać z 4 z przodu to kiszka. Pod wynajem też od z****..,.,,,, normalka
Dobra, dobra, lepiej napisz jak modlisz sie teraz do CHF, zeby spadal hehe
Trzeba bylo nie byc mondrala i nie wysmiewac sie z tych co brali kredyt w PLN, wowczas bym sie z was nie smial...
No ic co CHF juz dzis kolejny rekordzik CHF po 3,64

http://waluty.onet.pl/nowy-rekord-franka-szwajcarskiego,18529,4810398,1,news-detal

No i co? Jak tam juz ponad 3,60, weic placisz wieksze raty niz wg PLN i dodatkowo masz duzo wysze zadluzenie niz wartosc "Twojego" mieszkania...
"Na początek dnia mamy kolejny rekord! Bariera 3,75 zł została przełamana "

No i jak tam kwistarz? juz ponad 15gr powyzej 3,60 kiedy to rata CHF ze zlotowkaowa sie dla ciebie zrownuje hehe Pochwal sie o ile wiekcej placisz teraz i o ile wiecej (w przeliczeniu na PLN) masz do splacenia w stosunku do tego co wzioles...
Hmm, cos chyba kredycirzy CHF zatkalo hehe, bo ostatni post jednego znich to 28.06, kiedy to CHF bylo za 3,35 - teraz juz dotknal granicy 3,75 czyli o 40 gr. wiecej to jakies 12% wiecej macie do splacenia w PLN hehe, jezeli masz do spalacenia 150 tys CHF to Twoj dlug wzrosl o 60 tys PLN w ciagu ostatnich 5 tygodni...
Moja rata kredytu, a mam w CHF, wzrosła o 700zł - i wytrzymam kolejne 700zł, a złośliwie napiszę do tych, którzy używają "hehe", że gdy oni będą dalej "hehe" sprzątać chodniki, ja dalej będę "hehe" żyć normalnie, "hehe". Małość, zawiść i schadenfreude.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
taaaak widac, jak tobie nie robi wzrost raty, tylko jezdzisz do niemiec zeby zaoszczedzic kase po miasteczkach outletowych,zeby tylko oszczedzic- tak to jest normalne zycie HEHE
Jedź do outlet`u w Niemczech i zrób zakupy - chyba, że frytki sobie kupisz:) Golasie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No i po co karmicie trolla?
Chłopie, ty chyba szukasz naiwnych..outlet to juz sama nazwa za siebie mowi - koncówki kolekcji - nadywzki ,z ubieglych sezonow. To co sie nie sprzedaje w normalnym sklepie trafia do outletu,dla ludzi bez kasy,ktorzy chca sie ubrac w znane marki.

(Mozna wyszukac kilka fajnych ciuchow po fajnej cenie jak sie ma szczescie) Kupowalam wiec wiem, hugo boss mam spodnie kupione 20euro, polówka tommy'ego 30euro. Prosze cie, ale trzeba miec kasyy..FIU FIU FIU - TAAAAAAAAK - I dalej wciskaj ciemnote , ze s****z pieniadzmi, dlatego jezdzisz do niemiec na wyprzedaze HAHAHAHAHA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.outletcity-metzingen.com/en/welcome?PHPSESSID=36c5f933f2c777a7617091ae2b2117c5
Popatrz, zastanów się, przeproś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzis CHF 3,92 zl hehe i ko tu "placze i placi"?
I jak dalej frankowcu, Halewiczu itp. zatytka?
Pozasotaje jedynie "modlitwa" do franciszka:
"swiety" franciszku przestan rosnac
spadnij, w koncu bo juz nie ma czego zacisnac...
Nie bluźnij
Wasze "modlitwy" nie maja nic wspolnego z prawdziwa religia, jesli zamiast pacierza modlicie sie do mamony...
Ile czasu poswiecasz na analizowanie kursu CHF dziennie, a ile na pacierz - o ile w ogole???
Kursu franka nie analizuję - jak będzie po 5zł, to może się nad tym pochylę. Pacierz? Zapewniam Cię, że z pewnością więcej od Ciebie.
Nie żyj nienawiścią, pokochaj premiera Tuska, a on pokocha Ciebie:)
Juz niedlugo dojdzie do 5 zl, a tak dzisaj juz CHF osiagnal 4,12zl hehe
I jak tam pozostali kredyciarze CHF, jak tam wasze "fundusze inwestycyjne" ??
Hahaha tym teksetm Halewicz, ze mam "pokochac Tuska" potwierdzasz, ze jestes w sekcie PO! W sektach ludzie kochaja swojego guru.
Przeczytaj sobie "Rok 1984" Orwella, a jak kiedys czytales sobie przypomnij jak Orwel pisal o "ministerstwie milosci" czy "ministerstwie prawdy" Glowny bohater przez cala ksiazke sie waha niedowierza we wszystko, ale tak piora mu mozg - podobnie jak robi teraz TVN, PO i Tusk - ze na koniec mimo tegoze faktycznie go krzywdzili, ze kocha Wielkiego Brata - podobniestwio i analogia do Tuska oraz obecnie szalejaca propaganda jest wrecz wypisz wymaluj ta co opisana w ksiazce hehe A pacierz to Ty Chaleiwcz odmawiasz do Tuska i kursu CHF

Inne tematy z forum Hydepark

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...

Jakie dobre męskie perfumy (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Tak do 100 zł.

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry