Widok

Do którego szpitala pojechać z dzieckiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka ma 6 lat i od 13 dni nie zrobiła kupy!
Podaję jej czopiki glicerynowe od kilku dni i NIC. Kompletnie zero reakcji nawet po czopku.
Wyciskam soki z owoców i podaję leki jakie dostałam w aptece na zaparcia.
Nawet przed weekendem dostała od pediatry leki na odrobaczenie mimo, że w wynikach nic nie było.
Jestem umówiona na jutro do pediatry ale jakoś już nie wierzę, że w czymś mi pomoże.
Dziwne jest to, że mała czuje się dobrze, nic ją nie boli i ma miękki brzuszek.
Boję się aby nic jej się nie stało, to już chyba za długo!!!
Gdzie jechać na Polanki czy do innego szpitala? Przyjmą mnie na izbie przyjęć? Nigdy nie byłam tak bez skierowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z zaparciem nie jedzie się do szpitala, no chyba, że dostaniesz skierowanie od pediatry
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kup jej wlewki melilax zobaczysz ze podziala moj synek 4 lata tez długo nie robił kupy i tylko to podziało jest bezpieczne mozna dawac juz niemowlakom
myślisz że te wlewki są bardziej skuteczne niż czopek?
Ale z drugiej strony jak mozna doprowadzic.do tego zeby dziecko tyle dni nie robiło kupu, moj maly nie robil pięć dni jak mu zrobilam badanie krwi to crp mial 60 zrobil sie stan zapalny wiec z tym nie ma żartów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Tak o wiele bardziej! !
po prostu trafiłam na beznadziejnych lekarzy. Jeden kazał tylko urozmaicać dietę a drugi dał leki na odrobaczenie bez dodatkowych badań, dodam, że nigdy nie miała robaków. Mała miała wszystkie badania w maju.
Nikt nic nie zlecił. Robię co mogę, daję jej czopki od środy i nic, Jestem załamana i z wielką chęcią bym nie dopuściła do tego ale nie wiem co jeszcze robić.
Jutro idę do trzeciego już pediatry.
Lakktuloza, siemię lniane
Do Wiolki: chyba BARDZO "maly" i naprawdę masz mało doświadczenia i opisujesz jeden epizod.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest długo, ale tak się zdarza. W mojej rodzinie są dzieci, które równie długo nie robiły kupy i to systematycznie (7-9 dni, ale i dłużej). Na szczęście wyrosły z tego. Spróbuj może jeszcze podać suszone śliwki, zwykle szybko działają. A jutro idź do pediatry, pewnie dostaniesz skierowanie na USG brzucha. Powodzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dostawala laktulozę?
próbowalas sliwki suszone popijane kefirem( maslanką)?
Zwykłe płatki owsiane górskie zalej na noc wodą, rano odsącz i ugotuj zupę mleczną z dodatkiem suszonych śliwek - powinno zadziałać :)
Moja córa ma zaparcia nawykowe i podobne problemy ale wtedy po zbliżonym czasie ma już dość wypukły i twardy brzuch.
Zatem... może twoja córka jednak załatwiła się np bawiąc na podwórku, w krzakach a nie chce się przyznać? Byłoby to dość typowe dla dziecka w tym wieku. (Mam tylko nieco młodszą córę, stąd ten wniosek i sugestia).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj syn kiedys nie robil 10 dni. Dostalam skierowanie do szpitala, bylismy tydz w wojewodzkim, tam lewatywa 2 razy dziennie. Bo mial duzo starej kupy. Idz do lekarza!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję dziewczyny. Byłam znowu w aptece i tym razem doradzono mi forlax, już dałam. Na rano jestem umówiona do lekarza. Dziwi mnie najbardziej, że brzuch ma miękki i ogólnie ma się bardzo dobrze.
Dziś popuszcza takie rzadkie kawałki, takie malutkie jakby krople kupy które tylko brudzą majteczki. Jak ją podcieram to papier lekko ubrudzony kupą.
W maju też byliśmy w szpitalu, miała robione wszystkie badania i nic nie wykazały.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry