Widok

Do mam 2 latków-jaki rozmiar buta macie dla swoich pociech?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój Synek buciki Bartek nosi w rozmiarze 23, kupiłam teraz Ecco ten sam rozmiar, okazało sie, że są akurat tzn...maja może z 3 mm wolnego, czy warto wymienić na większe - rozmiar 24 (to będzie jakieś 7 mm więcej), jaki zostawiacie zapas?

Synek ma długaśny duży palec, a ta reszta jest paluszków krótsza więc tam nawet 5mm jest luzu...
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
...he he he...., jaki rozmiar bucika-sandała noszą Wasze dzieci :) i ile mają luzu ?...
image

Mój nosi rozmiar 23-25 w zależności od rozmiarówki danej firmy.

Ostatnio kupowałam sandały - ma w nich ok. 1 cm luzu (0,5 z przodu i 0,5 z tyłu).
ecco a bartek - między tymi markami nawet u nas jest 1 rozmiar różnicy (Bartek 22, ecco 23)

dla dzieci musi być zapas, zapasa szerokości palca, 1 rozmiar więcej
a jeden rozmiar więcej to ok 7 mm

jak dla mnie 3mm to za mało

jeśli to buty jeseinne to dolóz jeszcze skarpetkę ...
nie, Dejwi, to sandały, no właśnie myślałam, że rozmiar 24 kupić, bo te 23 jakieś za małe mi się wydają,
image

Sandaly to moge byc nawet do cm wieksze.Tak powiedziala mi babka w sklepie.Moj maly ma teraz z bartka 26(dl wkladki 16,5) a ma 2 latka,takze wielka ma ta noge!
Ja bym wymieniła na większe. 3mm to za mało. Poza tym nóżka dziecka szybko rośnie,a lata (chyba) jeszcze trochę będzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas również różnica w ecco mała nosi 21 a wczoraj bartka kupowałam to 20stka ( w zależności tez od modelu )
Natomiast Bartek w ogóle ma przeskok w rozmiarówce, 20 są akurat a 21 dużo za duże, w końcu zdecydowaliśmy się na te co są na styk
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kasia to zaraz pewnie bedziesz musiala kupic nastepne.Ja tez zrobilam ten blad.Malemu w ciagu 3 tyg urosla nozka o jeden rozm.A patrzylas rozne modele bartka?Bo ja to w ogole zauwazylam ze co mode to inna rozmiarowka
mamaalanka, patrzyłam wszędzie było to samo ( z tych co mi się podobały )
Problem był w tym, że 21 były o jakieś 3cm za duże, więc naprawdę to głupio wyglądało :)
Na razie małej nóżka rośnie wolno, mam nadzieję, że starczą nam na całe lato, bo jak nie Amelia będzie na boso chodzić ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
dzięki za wszystkie odp...

zauważyłam, że wiosna-lato Synkowi nóżka szybciej rośnie...

oczywiście wymienię na rozmiar większy :)
image

Kasia,ja tez mam taka nadzieje ze starczy do konca lata bo wiesz,teraz wyprzedaze to pozniej juz jesienna kolekcja bedzie wchodzic.
Moja Amelcia ma rozmiar 22/23 dokladnie jak u Was wszystko zalezy od numeracji.. w rozmiar 21 nozka Jej nie wchodzi a rozmiar 24 jest zdecydowaniem za duzym rozmiarem dla Mojej Ksiezniczki :)
image
image
synek nosi sandałki 23 - choc wiosenno-jesienne ma 24
- zawsze staram sie brac wieksze buciki ale takie w których chodzi prawidłowo - tak aby wiekszy rozmiar mu nie przeszkadzal
- wiec jesli zdecydujesz sie na wieksze to najlepiej zeby synek przymierzył w sklepie choc na chwile - bo nawet jesli by sie okazało ze trzeba bedzie kupic drugie buciki - to kupione w danym momencie musza zapewniac odpowiedni komfort chodzenia
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
i jeszcze dodam ze te 24 to bartek w których przechodził juz wiosne -
a te 23 to antylopa i w wiosennych bartka 24 było ok a w sandalkach 24 antylopa juz nie..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
No proszę - mój ma jeszcze z miesiąc do dwóch lat i ma rozmiar 23 - a myślałam, że ma duże stopy :) Też mu szybko rosną - miał z centymetr luzu w sandałkach jak kupiłam a teraz już tyle nie ma :( Pewnie będzie 24 niedługo...Mam nadzieję, że na koniec lata....
Z tymi butami to jest jakas masakra.Nasz to ma wielkie kopyto,mam nadzieje ze mu przestanie rosnac chociaz na chwile.
ja sie boje ze jak moja mala bedzie miala dwa latka a ma 1,5 to bedzie nosiła 26-27 ,teraz ma juz 24
image
Oj to tez wielka stopa:)
21-22,małe stopy ma po mnie,ja mam 36:)
image
boziu jak ja bym chciala miec mala stope,na mojej niektore balerinki wygladaja jak płetwy ,mam 40-41
image
Ja mam 40,a moj maz 43:)
sandałki Elephanten i butki Ecco - kupowaliśmy na rozmiar 23 :P

kilka dni temu kupiłam Młodemu takie piankowe klapki z paskiem na piętę - rozmiar 24 :P (do latania po działce)
ja zamówiłam przez All bo do sklepów z takimi butami jakie chcę kupić mam kawał drogi i taniej wychodzi mi wysyłka...

mamy rozmiar 23 ale czekam na dostawę 24 bo też zamówiłam i któreś zwrócę po prostu...

co do numeracji rodziców..., ja mam 38/39 a mój mąż 43...
image

podbijam
Mój zimowe ma 24
no to moja gwiazda też ma wieeelką nogę. Dwa latka i nr 26. Na lato jeszcze nie kupuję ale pewnie 27 będzie jak nic.
moja to ma dopiero kopyto zimowe ECCO 27 teraz na wiosne lato to chyba już 28 będzie heheh
image
ale Twoja ma prawie 3 lata, a nie 2.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja ma 23-24 zależy od firmy
image
image

image
u nas tak samo 23-24 .
U mnie to samo.
10 lat-rozmiar 38
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie całe 9 i rozm. 38

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry