Widok
jakoś po roczku zaczęliśmy pić zwykle butelkowe mleko i tak do tej pory... Wieczorem zazwyczaj zupa mleczna lub kakao (nawet jak zje kanapki z herbatą to się dopomina kakao) :) Podajcie pomysły na kolacje mleczne bo zaczyna mi brakować pomysłów :) Zazwyczaj mamy muesli z Biedronki albo płatki kukurydziane albo chrupki kukurycdziane rozdrobnione.
[/url]
[/url]

"bo podobno wszystkie te mleka mod dla starszaków skład mają prawie taki sam jak zwykłe pasteryzowane mleko."
Właśnie tym samym. Ogólnie Pani dr. powiedziała, że mleka typu
nan dla 2 latków, 3-latków itd. to już chwyty marketingowe
Tej pediatrze ufam bezgranicznie i mleko modyfikowane odstawiliśmy na poczet zwykłego mleka
Właśnie tym samym. Ogólnie Pani dr. powiedziała, że mleka typu
nan dla 2 latków, 3-latków itd. to już chwyty marketingowe
Tej pediatrze ufam bezgranicznie i mleko modyfikowane odstawiliśmy na poczet zwykłego mleka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
U nas 2x210ml. A ja mam inne pytanie, czy takim 2 latkom dajecie mleko w butelce? Czy w niekapku, kubeczku itp? Slyszalam ze jak dzieciom sie zabiera butelke to juz tak chetnie tego mleka nie pija np z kubeczka a chcialabym zeby jeszcze troche popila i nie wiem czy jest sens zabierac 2 latkowi butle skoro lubi mleko?
Mały zaczął pic mleko zwykłe 3,2 jak miał 1,8 roku.Gotuje mu kaszke taką że z butli pociągnie ze specjalnego smoka z TT i tak cały czas 2 3 butle dziennie ida.Rano przed przedszkolem jedną 250ml a czasem jeszcze z pół do tego i wieczorem tak samo.Czasem jeszcze po przedszkolu wypije ale straszny niejadek ze zwykłego jedzenia.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Ja już nie pamiętam jak małemu zaczęłam zmieniać ale tak jakoś sam się od razu przyzwyczail.Dosypuje mu zawsze cukru akurat do tej kaszki ale zawsze troche dodawalam do zwykłego też.On wcześniej pil Bebiko potem Bebiko z kleikiem bo się nie najadał i tak mu zasmakowała kaszka.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
u nas bebilon ale z kolei w uk zalecaja krowie po skonczeniu roku argumentujac to wlasnie ze skladem sie nie rozni i dziecku wystarcza ale zalecaja pelnotluste, zreszta wszystko dla dziecko pelnotluste powinno byc bo tego potrzebuja. za to pediatra w Pl nie zalecal krowiego przed 2 rokiem ze wzgledu na to jak mleko jest produkowane tzn krowy sa na sterydach i antybiotykach i to przenika do mleka dlatego zalecal jak najdluzej MM i szczerze tego sie trzymam. tu zalecaja wprowadzanie mleka stopniowo czyli mieszanie obu i stopniowo zwiekszanie krowiego kosztem MM. mloda dostaje krowie do owsianki, uzywam do gotowania ale do picia ma modyfikowane, no i uzywam tylko organic
moja Łucja ma rok i 10 miesięcy i od tygodnia już nie pije mleka modyfikowanego. Obraziła się na nie i już. Pije kakao na 3.2 % ale i tak nie zawsze chce a robię jej 200ml zazwyczaj. Co do butelki to od chwili gdy miała ząbki przestała dostawać mleko w butelce - zastąpiłam niekapkami i nie było oporu w piciu mleka.
Kaszki też zje- co prawda staram się jescze te mleczno ryżowe jej podawać albo sinlac.
Kaszki też zje- co prawda staram się jescze te mleczno ryżowe jej podawać albo sinlac.