Widok

Do mam 2-latków- jakie mleko piją Wasze dzieci?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy Wasze dzieci piją jeszcze mleko modyfikowane, czy dajecie już takie zwykłe 3,2% pasteryzowane?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój modyfikowane ,nie lubi zwykłego ,zaraz pluje.
na razie tylko MM
mój dostaje już pasteryzowane 2%,ale nie samo tylko kaszkę ryzową robię
Ja w sumie nie wiem czy lubi, bo tak bez niczego jej nie podawałam.
Jadła już takie zwykłe z płatkami czekoladowymi.
image
Moja pasteryzowane, nie UHT. MM mi nie chciała pić.
moja ma ponad 4 lata i nadal modifikowane -zwykłego nie chce pić .

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja ma niecałe 3 lata i pije mleko Bebiko ;-)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niecałe 2,5 lat ma Młody i piejmy MM Nan oraz mleko 3,2 (nie UHT) lub takie świeżutkie od krowy (ale to jak jeździmy do moich rodziców lub jak znajdę w sklepie eko)
Młoda nie pije mm już od ponad pół roku. pije zwykłe 3,2 ale żywe nie uht.

Codziennie rano pije "kakao" czyli kawa zbożowa z łyżką kakao (takiego dla dzieci Nesquik tak dla samku i cukru:) i do tego dużo mleka.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj pije bebilon
moja 3,5 roku pije modyfikowane nestle junior lub bebiko 4,zwykłego nie lub.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My mamy niespełna dwa lata i pijemy nestle junior waniliowe
nasza modyfikowane skonczyla pic przed 2 urodzinami teraz pasteryzowane ale w niskiej temp, czasami te z kartona
Ponoc dla dzieci najlepsze jest 2% mleko.
moja pije nadal mm nestle junior te zwykłe mleko daję z płatkami kukurydzianymi lub z owsianymi samego jeszcze nie piła
image
Bebiko, Bebilon lub Nestle Junior, zwykłe, ale świeże, żaden karton i to tylko gotowane+prawdziwe kakao- uwielbia:) Generalnie mało mleka pije, więcej produktów mlecznych.
moj pije dwa razy dziennie mleko, bebilon 4
Moja od dobrych kilku miesięcy pije normalne mleko i t za namową pedistry
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moj od roku pije mleko zwykłe z kartony 3,2 albo 2 zalezy jakie mamy w domu, kakao tez pieje i MM tylko wieczorem bebico
image
rano obowiązkowo 150ml mleka Bebiko truskawkowego ;)

w ciągu dnia (czasem) mleko z kartonu 3,2% (innego nie kupujemy)
jakoś po roczku zaczęliśmy pić zwykle butelkowe mleko i tak do tej pory... Wieczorem zazwyczaj zupa mleczna lub kakao (nawet jak zje kanapki z herbatą to się dopomina kakao) :) Podajcie pomysły na kolacje mleczne bo zaczyna mi brakować pomysłów :) Zazwyczaj mamy muesli z Biedronki albo płatki kukurydziane albo chrupki kukurycdziane rozdrobnione.
image[/url]
image[/url]

U nas na kolacje jest kasza manna z owocami, płatki owsiane na mleku np z bananem lub kanapki, czasem także budyń. Za chrupkami w mleku nie przepada, ale spróbujemy z musli.
Kasia31 a czym argumentował to pediatra? Bo mojej koleżance lekarka również poleciła podawać już zwykłe mleko, bo podobno wszystkie te mleka mod dla starszaków skład mają prawie taki sam jak zwykłe pasteryzowane mleko.
A nasz pediatra, kiedy pytałam do kiedy mam dawać mm to powiedział,ze tak długo jak będzie mlody chciał. Nie mówił,ze zwykle mleko jest niedobre ale powiedział,ze skoro młody pije mm i mu smakuje to po co mam zmieniać. Je jogurty naturalne, serki, twarozki... Mleko zostawiam Bebilon.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja żadnego mleka nie pije :/
Moje obie 2,8 od skonczenia 1,5 roku piją zwykle mleko 2% lub 1,5%
Janek i Jacek nie pili mleka modyfikowanego odkąd skończyli 1,5 roku, albo i wcześniej nawet.Może 1,3 miesiąca.

Piją 3,2 , jak my, w postaci kakao, jakiejś zupki mlecznej.
image

image
"bo podobno wszystkie te mleka mod dla starszaków skład mają prawie taki sam jak zwykłe pasteryzowane mleko."

Właśnie tym samym. Ogólnie Pani dr. powiedziała, że mleka typu
nan dla 2 latków, 3-latków itd. to już chwyty marketingowe

Tej pediatrze ufam bezgranicznie i mleko modyfikowane odstawiliśmy na poczet zwykłego mleka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Enfamil 4
Dziewczyny a jaką ilość mleka podajecie?
Ja 2x po 270ml.

Powoli zaczynam przestawiać małą na pasteryzowane:)
Pierwszą porcję wypiła dzisiaj całą, więc mleko jej smakuje:)
image
U nas 2x210ml. A ja mam inne pytanie, czy takim 2 latkom dajecie mleko w butelce? Czy w niekapku, kubeczku itp? Slyszalam ze jak dzieciom sie zabiera butelke to juz tak chetnie tego mleka nie pija np z kubeczka a chcialabym zeby jeszcze troche popila i nie wiem czy jest sens zabierac 2 latkowi butle skoro lubi mleko?
mleko podgrzewacie czy zagotowujecie?
image
BEz sensu zagotowywac, mleko juz jest pasteryzowane, a UHT to juz w ogole. Jak zagotujesz to zdecydowana wiekszosc wlasciwosci straci, nie mowiac o tym ze juz wiele traci podczas pasteryzacji.
No właśnie dobre pytanie:)
Tzn nie trzeba gotować tylko podgrzewać- dobrze wiedzieć:)

Ania ja z butli podaję małej wieczorem, w dzień pije z niekapka i też wszystko wypije:)
Ze zwykłego kubka nie wypije.
image
a ja słyszałam że tylko pełnotłuste mleko 3,2 % jest dobre dla dzieci, to jak to w końcu jest? bo tez już chyba odstawimy ten bebilon
image
Mały zaczął pic mleko zwykłe 3,2 jak miał 1,8 roku.Gotuje mu kaszke taką że z butli pociągnie ze specjalnego smoka z TT i tak cały czas 2 3 butle dziennie ida.Rano przed przedszkolem jedną 250ml a czasem jeszcze z pół do tego i wieczorem tak samo.Czasem jeszcze po przedszkolu wypije ale straszny niejadek ze zwykłego jedzenia.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
ale to mam tak z dnia na dzień jej odstawić bebilon i dać to zwykłe? czy jakoś stopniowo
image
Ja już nie pamiętam jak małemu zaczęłam zmieniać ale tak jakoś sam się od razu przyzwyczail.Dosypuje mu zawsze cukru akurat do tej kaszki ale zawsze troche dodawalam do zwykłego też.On wcześniej pil Bebiko potem Bebiko z kleikiem bo się nie najadał i tak mu zasmakowała kaszka.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
zuzik ja mam jeszcze ostatni karton modyfikowanego i raz jej daje zwykłe a raz modyfikowane, jak skończy karton to już tylko pasteryzowane będę kupować.
A i kupuję 3,2 %, bo 2% nawet dla siebie nigdy nie brałam.
image
nie zgodzę się. dla dzieci 3,2%
u nas bebilon ale z kolei w uk zalecaja krowie po skonczeniu roku argumentujac to wlasnie ze skladem sie nie rozni i dziecku wystarcza ale zalecaja pelnotluste, zreszta wszystko dla dziecko pelnotluste powinno byc bo tego potrzebuja. za to pediatra w Pl nie zalecal krowiego przed 2 rokiem ze wzgledu na to jak mleko jest produkowane tzn krowy sa na sterydach i antybiotykach i to przenika do mleka dlatego zalecal jak najdluzej MM i szczerze tego sie trzymam. tu zalecaja wprowadzanie mleka stopniowo czyli mieszanie obu i stopniowo zwiekszanie krowiego kosztem MM. mloda dostaje krowie do owsianki, uzywam do gotowania ale do picia ma modyfikowane, no i uzywam tylko organic
moja Łucja ma rok i 10 miesięcy i od tygodnia już nie pije mleka modyfikowanego. Obraziła się na nie i już. Pije kakao na 3.2 % ale i tak nie zawsze chce a robię jej 200ml zazwyczaj. Co do butelki to od chwili gdy miała ząbki przestała dostawać mleko w butelce - zastąpiłam niekapkami i nie było oporu w piciu mleka.
Kaszki też zje- co prawda staram się jescze te mleczno ryżowe jej podawać albo sinlac.
moja odkąd skończyła roczek i przestałam ją karmić piersią to pije kozie mleko:) prosto od kozy:)
2x150zł
teraz od jakiegoś miesiąca dosypuję jej łyżeczkę słodkiego kakao
córka ma 2,5 roku

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

do góry