Widok
Od wczoraj mojemu małemu robie inhalacje z pulimcortu 2 razy dziennie 1ml na 1ml soli - od razu jest poprawa, tylko zmartwiła mnie ulotka w której piszą o częstych przypadkach grzybicy w jamie ustnej miałyscie taki problem. I jeszcze jedno pytanie jak długo stosować ten pulmicort kaszel u młodego był suchy a juz dzisiaj rano był mokry w nocy wogóle nie kaszlał. Jak się pytałam lekarki wczoraj to nie określiła mi powiedziała coś w stylu jak przejdzie , a może powinnam już teraz robic mu inhalacje z berodualu.
Jesli chodzi o te leki sterydowe wziewne jak pulmicort, to ostatnio w tv wypowiadal sie lekarz, na temat ich szkodliwosci. Mowil ze w tych wziewnych dawki sa baaardzo male i nie daja skutkow ubocznych, ale jesli ktos np nie leczy nimi dziecka a powinien, to jesli doprowadzi do ostrego stanu to w szpitalu daja dawki ktore sa setki razy wieksze niz te wziewne.
singular w wieku 5 lat - pół roczna kuracja na kaszel wysiłkowy. Poprawa zauważalna. Teraz mamy przerwę, zobaczymy co dalej.
Pulmicort - daję 5 latkowi i roczniakowi w razie potrzeby (zapalenie oskrzeli) - jak lekarz zeleci (bo to lek na receptę). Szybko działa i skutecznie. Dla starszego na oskrzela też berodual.
Dzięki temu nie bierzemy antybiotyków. Sterydy wziewne nie są tak bardzo szkodliwe. Po pulmicorcie pamiętaj o myciu buźki :-)
Pulmicort - daję 5 latkowi i roczniakowi w razie potrzeby (zapalenie oskrzeli) - jak lekarz zeleci (bo to lek na receptę). Szybko działa i skutecznie. Dla starszego na oskrzela też berodual.
Dzięki temu nie bierzemy antybiotyków. Sterydy wziewne nie są tak bardzo szkodliwe. Po pulmicorcie pamiętaj o myciu buźki :-)