Widok

Do mam dzieci przyjmujących Singulair 4 i pulmicort.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Na co alergolog zapisał wam Singulair 4? i jak długo wasze dzieci już go przyjmują? Ile mają lat?

Mam wątpliwości czy faszerować małego?

Pulmicort przyjmujemy doraźnie przy zapaleniu krtani.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pulmicort jak sporadycznie to bym się nie przejmowała ..a macie podejrzenie astmy -dlaczego ma Singulair ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Singular to lek przeciwzapalny i leczacu skurcze oskrzeli. My mamy, młoda ma 4,5 roku, bierzemy go od 6 mcy i poprawa jest znaczaca
Mojej corce lekarz przepisał singulair na przewlekłe zapalenia płuc i oskrzeli. Zaczęła go brać w wieku 6lat. Brała też pulmicort rano i wieczorem.
Po kilku latach tylko wieczorem, teraz tylko doraźnie.
Singulair nadal bierze.
Jakiś skutkow ubocznych sie boisz @beatale?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka przyjmowala pulmikort przez kilka miesięcy i jakoś nam sie udało ja wyprowadzić z nawracających zapaleń oskrzeli z duszn
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas pulmicort codziennie od pół roku; póki co (tfu tfu) zapalenia oskrzeli nie nawracają - co dalej zobaczymy...

singular na nas nie działał wić ostawiony
Od wczoraj mojemu małemu robie inhalacje z pulimcortu 2 razy dziennie 1ml na 1ml soli - od razu jest poprawa, tylko zmartwiła mnie ulotka w której piszą o częstych przypadkach grzybicy w jamie ustnej miałyscie taki problem. I jeszcze jedno pytanie jak długo stosować ten pulmicort kaszel u młodego był suchy a juz dzisiaj rano był mokry w nocy wogóle nie kaszlał. Jak się pytałam lekarki wczoraj to nie określiła mi powiedziała coś w stylu jak przejdzie , a może powinnam już teraz robic mu inhalacje z berodualu.
Moja corka nigdy nie miała grzybicy po pulmicorcie.
Przy wziewach trzeba dokładnie wypłukać usta wodą.
Co do inhalacji to nie wiem, nie stosowałam.
a jak długo to lekarz powinien okreslić.
my brałyszmy pulmicort przez 2 tyg min przy kazdej infekcji, zazwyczaj najpierw berodual i po 10 min pulmicort
No ja mam zalecenie tylko 2 razy dziennie pulmicort aż przejdzie .
Jesli chodzi o te leki sterydowe wziewne jak pulmicort, to ostatnio w tv wypowiadal sie lekarz, na temat ich szkodliwosci. Mowil ze w tych wziewnych dawki sa baaardzo male i nie daja skutkow ubocznych, ale jesli ktos np nie leczy nimi dziecka a powinien, to jesli doprowadzi do ostrego stanu to w szpitalu daja dawki ktore sa setki razy wieksze niz te wziewne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
singular w wieku 5 lat - pół roczna kuracja na kaszel wysiłkowy. Poprawa zauważalna. Teraz mamy przerwę, zobaczymy co dalej.
Pulmicort - daję 5 latkowi i roczniakowi w razie potrzeby (zapalenie oskrzeli) - jak lekarz zeleci (bo to lek na receptę). Szybko działa i skutecznie. Dla starszego na oskrzela też berodual.
Dzięki temu nie bierzemy antybiotyków. Sterydy wziewne nie są tak bardzo szkodliwe. Po pulmicorcie pamiętaj o myciu buźki :-)
rybalon nie mamy podejrzenia astmy- lekarka zapisała go na nawracające infekcje gardła i krtani - piszecie tu o kaszlu wysiłkowym a my nic takiego nie mamy.
mieliśmy ten lek p.alergicznie ale na córkę działał bardzo pobudzająco nawet w nocy machala raczkami i nóżkami. bardzo skuteczny na kaszel, 3 dni i po chorobie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry