Widok

Do mam kupujących buty ECCO:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny doradźcie mi proszę, bo nie wiem co zrobić. Chodzi o to, że synek ma długość nóżki 14,5 cm i jesienne buty nosił rozmiar 23 ( ma w nich 0,5 cm zapasu) i teraz zastanawiam się, jaki rozmiar zimowych mu kupić. Wzięłam mu rozm. 24 (ma w nich 1 cm zapasu), ale pani w sklepie powiedziała mi, że na pewno nie będą one na cały zimowy sezon, bo mu nóżka urośnie. A jak powiedziałam, że w takim razie wezmę 25, to powiedziała, że będą za duże:( Dodam, że w rozmiarze 25 miałby 1,5 cm zapasu (bo w ecco rozmiar zmienia się tylko o 0,5 cm) i zastanawiam się, co zrobić. Czy nie lepiej ten rozm. 24 (w których ma 1 cm zapasu) zamienić jednak na te 25 (z 1,5 cm zapasem)? Jak sądzicie, czy 1,5 cm zapas będzie ok czy to za dużo? Boję się, że z tych z 1 cm zapasem wyrośnie np. w styczniu i będę musiała drugi raz wywalić 200 zł. A zima trwa aż pół roku i nie wiem co robić:( Z jakim zapasem kupujecie buty swoim maluchom? Dodam, że synek ma 2 lata. A niestety w sklepie nie miałam możliwości przymiarki mu rozm. 25, bo takiego nie mieli i musiałabym zamawiać go przez internet..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja kupiłam młodej ECCO 23 i 24 --> ten sam model

i te 24 to nawet wizualnie dużo większe niż 23

wiec trzeba uważać ...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym kupila 24 ,w zeszlym roku mialam 23 wlasnie z takim zapasem ,niestety widzialm jak jej sie ciezko chodzilo.
TEraz po tatym roku ,buciki byly na styk ,wiec tak szybko nozka nierosnie :)
Teraz kupilam 24 i ma 0.7mm zapasu i mysle ze wystraczy ,przedweszystkim widze jak malej jest wygodnie .
I dokladnie jak napiasla Dejwi ,wyobraz sobie ze masz buty za duze 1/5-2 cm,przeciez w takich sie chodzic nieda.
I niepotrzenba grobej skarpetki ,moja miala normalnie rajstopki i kozcazki i nozki byly cieplutkie :)
No i mierzyć;)
ja uwazam ze kupując w tej chwili buty 1,5 zapasu to jest max. 1 cm u nas na bank nie wystarczyłby bo 25 zakupiłam wczesniej i juz widzialam ze do marca bylyby za malusie.
dziewczyny ale ja mierzyłam mojej corce buciki i są mega wygodne nic jej nie przeszkadza. Bez sensu są wogóle takie dyskusje, kazde dziecko ma inną stópkę, w innym tempie rośnie i takie przekonywanie jest bez sensu;)TYle w temacie.
poza tym ecco ma mniejsze wkladki niz podają przez te zagięcia.
Dokladnie najlepiej mierzyc ,ja klade malej stopke na wkladce :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry