Widok

Do osób zarejestrowanych w Urzędzie pracy

Rodzina i dziecko Praca Temat dostępny też na forum:
Czy będąc zarejestrowanym w urzędzie pracy wlicza się to do emerytury?Chodzicie na podpis i co ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga M i na stronie i w urzędzie są :)

Ja mam bardzo fajną babeczkę, i zawsze mnie pyta czy wystawić od razu termin czy ma przyjść do domu wezwanie takie dłuższe :)
Poprzednio dostałam do domu po kilku miesiącach, a teraz jak byłam w grudniu umówiłam się na połowę stycznia :)
Na szczęście ta babeczka do której chodzę jest bardzo miła i nie wciska na siłę ogłoszeń jeśli nie spełnia się wymagań :) kiedyś na "zastępstwie" po giełdzie pracy trafiłam do innej co mi na siłę chciała wmusić ofertę gdzie wymagali prawie 10lat doświadczenia w branży plus 5lat na kierowniczym stanowisku :/ gdzie ja się kwalifikuję pod absolwentkę bo te moje prace dodatkowe w czasie studiów nic mi nie dają :/

Aga M Czemu nie masz karty poszukiwacza pracy?? ja w styczniu znów mogę ją dostać, bo raz na rok ją wydają :)
image image

a jakie warunki trzeba spełnic aby dostac taka karte?
owiedzili mi, ze moga ja dostac jak - bede dlugotrwale bezrobotna, zwoliona z winy zakladu pracy lub przejda jakis stac lubwartszaty, a ja od dwoch miechow szukam, skonczyla mi sie umowa i na moje miejsce przyjeli znajomą osoba, a ta , ktora zostala w dziale tez była znajoma.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
http://pup.gda.pl/strefa_klienta_indywiduanego/artykuly/428_724_program-dla-aktywnie-poszukujacych-pracy.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
No fakt ja w zeszłym roku kartę dostałam po odbyciu stażu :) kartę można dostać raz w roku, więc de facto znów ją otrzymam, ale... ona jest ważna tylko z rana, więc np jak jeździłam za pracą , czy miałam "dni próbne" to akurat ani razu nie mogłam jej wykorzystać, wszędzie musiałam kasować bilety :/ ale wartą ją mieć :)
image image

wczoraj byłam w PUP, porozmawiałam szczerze i uczciwie z moim doradcą ;) będę dostawała wezwania tak rzadko jak to tylko możliwe ;)

sama Pani stwierdziła, że szkoda czasu i kasy na dojazdy ;)
ja jestem zarejestrowana i ani razu nie bylam na zadnym podpisie bo mi nie kazali :) a juz pare miesiecy minelo :)
jestem zarejesrtowana w Urzedzie Pracy,wzielam zaswiadczenie ze jestem przez nich ubezpieczona,co by sie stalo gdybym teraz zaszla w ciaze?czy nadal bylabym przez nich ubezpieczona i chodzic tam z brzuszkiem i mowic ze nadal usilnie poszukuje pracy?a co po porodzie?
Ja na dziś miałam wezwanie na parter po oferty pracy (zarejestrowałąm się w zeszłym tygodniu).
Pani w pokoju na stanowisku nr 6 w króciutkich rudych włosach dała mi ofertę naprawdę fajnej pracy - jutro zaczynam - praca sprzątanie od 7-15, weekendy wolne !
PUP nie jest taki zły !
joanna wez mnie nie załamuj
ja tam chodze i szukam jakiegos sprzątania ! wszystko raczej dla ludzi z grupa ,zaglądam na ich strone i nic!
No mówię Ci, nie ściemniam - pytałam dwa razy dziś, bo też nie wierzyłam - nie chcą orzeczenia o niepełnosprawoności naprawdę.
Jestem bardzo zadowolona, już dzwoniłam do tej pani u której mam pracować, mam być jutro na 7:00 ;)
Też kiedyś nie wierzyłam w PUP, a dziś szłam na wezwanie bez jakiejś nadziei , załamana, bo straciłam z dniem końca stycznia pracę, i jest mi bardzo ciężko.
A to sprzatanie biura - to spadło jak z nieba.
Tobie róznież życzę powodzenia.
Wiem jak ciężko jest z pracą.
życze Ci powodzenia:) szczerze! jakbys miałą namiara na jakies sprzatanie biur/bo do marketów to ja sie nie nadaje/ to prosze daj znac:)
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podłączę się tutaj.

Czy aby podjąć teraz pracę - umowa zlecenie konieczne jest odebranie NIPu z US? Czy po zmianie przepisów nie wystarczy sam PESEL?

Dziękuję
Mamufa - dobrze, okej, będę mieć to na uwadze, dziekuję i pozdrawiam ;)
NIP tylko dla działalności gospodarczej.
jestem zarejesrtowana w Urzedzie Pracy,wzielam zaswiadczenie ze jestem przez nich ubezpieczona,co by sie stalo gdybym teraz zaszla w ciaze?czy nadal bylabym przez nich ubezpieczona i chodzic tam z brzuszkiem i mowic ze nadal usilnie poszukuje pracy?a co po porodzie?
????????
Kiedyś miałam taką sytuację ( naście lat temu ) Zaszłam w ciążę będąc zarejestrowana w PUP
Przestali mnie wzywać, szukać pracy, ale ubezpieczona byłam nadal
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Agusia, mam tą samą sytuację
Powiedziałam uczciwie, że w chwili obecnej pracy nie mam jak podjąć, bo nie mam co z dzieckiem zrobić
Pani to samo mi powiedziała, że będzie mi wysyłać wezwania tak rzadko jak się tylko da :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
no i widzisz :] uczciwość popłaca ;P może mamy tą samą Panią? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry