Widok

Do robalka

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę pomóż mi w utworzeniu tickera.
Jakoś samej mi nie wychodzi, buuu!!!Robię tak jak napisałaś Wiktorii, ale jakoś nic nie widać.Korzystam ze strony tickersfactory.com.Kopiuję adres (który) gdzie dopisuję i gdzie wklejam (w jwkim profilu?czy podpisie?), ale jestem zła.Niby to takie proste a ja leżę.
Pomocy!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tadam! Pomoc nadchodzi!
W tickerfactory nie robiłam, ale już próbuję.
Widać?

image
Udało się, więc szybciutko mówię, co zrobić.

Po stworzeniu tickera należy wybrać kod bbCode. U mnie wygląda on tak:
"
image
"

Poddajemy kod niewielkiej obróbce, polegającej na wyrzuceniu jego początku (pierwszego nawiasu):
"image"

Dla pewności zmieniamy znaczniki na litery wielkie, bo niektóre przeglądarki tylko taki kod łapią. Czyli mamy:

"image"

Tak przygotowany kod wklejamy w miejsce "mój podpis" w profilu i trzymamy kciuki.

pozdrawiam

Robalek

image
Dobry kod, bo nie chce się pokazać, tylko od razu wkleja ticker!

Więc po prostu - wybierasz bbCode, zaznaczasz cały kod i wklejasz w miejsce "mój podpis". Nie trzeba już dodawać żadnych rozszerzeń.

pozdrawiam

Robalek

image
...........kurcze, jakoś nie kumam!!!Gdzie się go wkleja-do jakiego podpisu vel profilu???Napisz szczegółowo, bo jestem dzisiaj słabo kapelejszen!!!
Buźka
Na górze i na dole forum są takie pomarańczowe paseczki z białymi literkami umożliwiające logowanie. Jest tam (chyba na dolnym paseczku) napisane "zaloguj się". Jeśli jesteś zalogowana, na pasku pojawiają się białymi literkami "lista wątków", "szukaj", "wyloguj się" i "mój profil". Po wejściu w "mój profil" na górze masz opcję "edytuj profil". Wchodzisz w nią i pojawia się miejsce na imię, nazwisko, numery ICQ, GG i inne, a pod nimi jest takie większe pole zaytułowane "mój profil". Wklejasz tam cały kod tickera, bez żadnych zmian, spacji itp. Pozostaje jeszcze kliknąć "uaktualnij profil" i...gotowe.

pozdrawiam

Robalek

image
Dzięki wielkie robalek może kiedyś mi się uda!
Jakie kiedys? Proszę się nie ociągać i zaraz próbować! Jakby się nie udało, to zawsze pokaże się kod w formie literek i wtedy będę mogła powiedzieć, co jest źle.

pozdrawiam

Robalek

image
może teraz się uda?

image

Dziękuję bardzo robalku, to ja aśka, asma no i w końcu asior, taki mój nick!!!Robalku dziękuję, to dzięki Tobie mam tickera!!!!!!!!!!!!!1

image

Baaaaaardzo się cieszę :D

pozdrawiam

Robalek

image
do góry