Widok

Do tych co rodziły!!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj bylam na wizycie i lekark stwierdzila ze wszytsko ok, jeszcze 2 tyg sie przekulam. Poszłam sie teraz kąpac i szok- krew na majtkach, takie cos jak pierwszy dzien okresu! Jestem zszokowana, bo nie wiem co robic!!!!
dziewczyny , czy krew to sygnal ze jechac do szpitala juz? Czekac na skurcze ? Co jest grane!!!!!!!!!!!

image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może to czop? Ja bym na Twoim miejscu udała się do szpitala .. tak na wszelki wypadek.. przynajmniej się uspokoisz :)
A czy tej krwi jest dużo czy to drobne strzępki wymieszane ze śluzem?? Możliwe, że odszedł Ci czop śluzowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie rodzilam i zazwyczaj w takich sytuacjach staram sie nie panikowac...ale DZWON do lekarza.. tak bedzie najlepiej..

image
Jezu, ale ja bylam u lekarki pare godzin temu...wszystko bylo ok..tak nagle i czop??
Do szpitala? jeny, ja nie chce!

image

image

Koniecznie jedź do szpitala. Pewnie to nic złego, ale lepiej się upewnić. Szczególnie, jeśli krwawienie nastapiło po kąpieli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brałam prysznic, ale to juz przed zauwazylam..
Duzo tego nie bylo, wlasnie wymieszane ze sluzem...

image

image

no to Aniu moze byc czop śluzowy... ale zadzwon do lekarza !!

To prawdopodobnie czop. U mnie to był śluz taki brązowawy. Dwa dni później rodziłam, ale niektóre dziewczyny chodziły z brzuszkiem jeszcze dwa tygodnie po odejściu czopu.
Ania spokojnie, Odszedł Ci czop. Teraz to już kwestia czasu jak urodzisz. ;)

Znalazłam w sieci taką informację:

Wydalenie czopa śluzowego
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, śluzowy czop zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków.
nie czekaj, tylko jedź! zrobią Ci USG, Ktg .. i będziesz wiedziała co i jak... a to że byłaś chwilkę temu u lekarza o niczym nie świadczy.
Też byłam taka zawzięta... że nie chcę do szpitala i bym w samochodzie urodziła!!!
pewnie to ten czop...Kurcze kto by sie spodziewał,ze tak szybko Cie weźmie;D

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ile on sie bedzie wydostawal??Moze poczekam do rana, by nie panikowac!

image

image

Dziewczyny mają rację, nie ma co czekać. Możliwe, że czop odszedł Ci kilka godzin po wizycie, bo byłaś badana (jeśli oczywiście byłaś wewnętrznie) i lekarka podrażniła Ci szyjkę macicy.

image

image

Ania pytanko: a czy nie przeciekasz??
Wydaje mi się, że to bez sensu gnać na pogotowie skoro nie odeszły Ci wody i nie masz skurczów. Jeżeli krew na bieliźnie to drobne strzępki wymieszane z gęstym śluzem to cała impreza może się trochę przeciągnąć w czasie. ;)
Nawet do terminu o którym mówił Twój lekarz. ;)

Trzymam kciuki aby poszło szybko i gładko ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aniu-a nie mozesz po prostu zadzwonic do swojej gin a zapytac co masz robic..czy czekac czy przyjechac....to chyba dobre rozwiazanie ..

image
tak jak sysia pisze jeśli byłaś badana to to sa tego reperkusje ;d jesli nie ma skurczy, wód płodowych itp to bez sensu gnać do szpitala bo i tak cie nie przyjmą;D

image
image
Nie przeciekam, nic nie mam, procz tych plamien ktore były przed kapiela-prysznicem. Nie chce jechac do szpitala, aby mnie tam zostawili, albo odeslali do domu i meczyli...
Czy odejscie tego czopa-u - nie zagraza dziecku??

image

image

jedz kochana do szspitala i nic sie nie boj , wszystko bedzie ok, jak mi odszedl czop to w ciagu 30 minut pojechalam do szpitala i byla to oznaka zblizajacego sie porodu.

ale czy ten czop jest taki "skromny"? U mnie to takie mocniejsze plamienie z krwia...Jakby okres sie zaczął...

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry