Widok

Dobra gofrownica

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czytam o gofrach i czas zmienic sprzęcior do ich robienia:

poleccie coś dobrego.

Zeby też cena nie była jakaś powalająca;(

Ale też nie chcę badziewia , coś na dłużej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam starą gofrownicę od babci okrągłą i wielką,gofry wychodzą super.Jedyna wada że trzeba trzeć ją słoniną,bo niestety nie odkleje gofra :D
No cóż,kiedyś nie było z tefalem :P
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

teflonem miało być :P
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Dziewczyny - jak jest z serwisem gofrownic Dezal? trzeba odsyłać do producenta czy gdzieś w 3mieście jest jakiś punkt?

chyba w pn zamówię ;) dzisiaj byliśmy na targach i zjedliśmy po goferku ;) pyyycha :)

wczoraj kupiłam w Pepco taki druciany ociekacz na sztućce - jak się go położy na boku to będzie dobry stojak/suszarka na gofry :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia ja nie wiem nic o serwisie, ale chyba nie będzie potrzeby, mamy naszą kilka lat i naprawdę nie wiem co miałoby się ta popsuć... taka bardzo porządnie wykonana jest
nasze stare żelazko z tej firmy (jeszcze Dezamet) działało jakieś 20 lat ;)

ale wolę wiedzieć co i jak :]

właśnie szukam w sieci - gofra kupiłam z "owocami" :) to były jabłka(krojone w kosteczkę) w takim jakby zielonym kisielu :) pyyyyszne :) zastanawiam się jak to się nazywa i gdzie można kupić ;)
To się pewnie nazywa frużelina.

Przestańcie z tymi goframi, błagam! Staram się omijać ten wątek już od kilku dni, a on ciągle leci do góry. Nie ma gofrów! Jest odchudzanie!

Geez Louise, jak ja uwielbiam gofry... Z nutellą. Moga być nawet "gumowe"...
dzięki Agatha :))))) to właśnie tego szukam ;)

nic nie mów - te gofry i gofrownice śnią mi się po nocach ;) hehehe
byliśmy dzisiaj w sklepie :) kupiliśmy gofrownicę Dezal :) 301.4 :) jeszcze dziś będę ją testować ;P
2 razy robiłam gofry z przepisu mamy B :) dobre - ale bez szału :P po jakimś czasie robiły się kapcie :/

dzisiaj wypróbowałam przepis znaleziony tutaj: http://www.smaczny.pl/forum/topic/1289-gofry-takie-jak-sprzedaja-w-budkach/ przez "Uretan"

Składniki
20 dag mąki ziemniaczanej, 20 dag mąki pszennej, 25 dag cukru, mała torebka cukru wanilinowego, 200 g stopionej margaryny, 1 łyżka proszku do pieczenia, 5 jajek, olej sojowy.
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem do całkowitego rozpuszczenia kryształków, dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy, dodać stopiony tłuszcz, miksować dodając trochę wody tak, aby ciasto było wyraźnie gęstrze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na 15 min w temperaturze pokojowej. W tym czasie nagrzać gofrownicę i posmarować olejem przy pomocy pędzelka. Nakładać 1 - 2 łyżki ciasta (ilość trzeba wypraktykować). Piec na rumiano. Gofry wyjęte z gofrownicy podsuszyć, opierając je o coś (nie na leżący). Podawać z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem - pudrem. Smacznego

zamiast 25dkg cukru dałam 196g - a i tak wg nas mogłyby być mniej słodkie ;) i wodę dałam gazowaną - ok 200ml :)

gofry wyszły REWELACYJNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suszyłam je(trzymałam do wystygnięcia) na kratce z piekarnika ;)

chrupiące, sztywne(nie wyginają się jak te kapciowate) :]

trzeba tylko uważać, bo ciasto bardzo rośnie i ucieka z gofrownicy ;)

polecam Wam ten przepis :))))))))))
nOO, JA ZAMÓWIŁAM NA ALLE, CZEKAM NA PAKE I ZACZYNAM PIEC;)
też Dezala?

my kupiliśmy w Gdańsku ;) w sklepie :)
Nie mam czasu na sklepy :(
Klikłam i zamówłam:)I jest si!
Agusia to musze wypróbować Twój przepis, choć szczerze mówiąc ja lubię mój ze względu na szybkość robienia, nie trzeba topić tłuszczu, czekac i takie tam... ale Twój wypróbuje napewno w najbliższym czasie
no to ja juz mohge troche wam napisac:) tak jak wczesniej pislam kupilam dezala 301.5 zgruba kratka, przepis znalazlam fajny w necie, ktory sie sprawdzil ale fakt trzeba go wykonac ( zamiast wody dodalam wode gazowana)
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/puszyste_i_chrupiace_gofry/
i smakowaly super,
ale jeszcze postanowilam wyprobowac tej gotowej mieszanki na gofry ja tylko znalazlam na allegro bo szukalam w makro , selgros i nie bylo, zamowilam od razu 10 kg:) i wczoraj kurier przywiozl i od razu zrobilam, wyszly tak jak z budy!!! i bez roboty, trzeba dodac tylko wode i olej i bardzo wydajne z pol kg wyszlo mi 15 gofrow.
polecam
macie jakiś sposób na przechowywanie gofrów?

wczoraj robiłam późno wieczorem ;) zamiast kolacji ;) i zostało 8 sztuk :P

bałam się schować do siatki - żeby nie zawilgotniały(znowu kapcie) ;) zostawiłam bez przykrycia - więc wyschły ;)

Ania - my woleliśmy w wolnym dniu podjechać do sklepu niż później dopasowywać swoje zajęcia do przyjazdu kuriera ;)

zastanawiam się czy następnym razem nie dać mniej proszku do pieczenia - bo płaska łyżka to cały mały proszek :P i trochę był wyczuwalny w smaku... tylko nie wiem czy ciasto tak wyrośnie?
jak dodasz troche mniej proszku to tez wyjda, ja tak zrobilm bo wyczuwalam wlasnie proszek, a wlasnie maz zajada wczorajsze gofry, nie byly suche tylko miekkie , przykrylam folia.
nie skapciały przykryte folią?
no troszku skapcialy wlasnie, ale mozna je wlozyc do gofrownicy i bedzie ok:)
albo jak masz toster, to na druty:) i beda chrupiace
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jak gofry?

próbowałam ten przepis z kefirem - ale nie smakowały nam :)

zdecydowanie póki co(3 przepisy przetestowane) najlepsze te z mąką ziemniaczaną :] (i wodą gazowaną)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry