Widok

Dobrego męża się nie zostawia...

...tak powiedziała mi kiedyś koleżąnka z pracy i niestety muszę przyznać jej rację - kiedys w ramach obnizenia lotów postanowilam spotykac sie z rozwodnikami i niestety jestem na nie. Kazdy z nich okazal sie malo konkretnym facetem, ot tacy z cyklu co to i chcieliby i boja sie albo wiecznie sie zastanawiaja czy "wejsc" w dana relacje czy nie. Nigdy od zadego faceta nie oczekiwalam ze oswiadczy sie na drugiej randce ale jesli spotykamy sie powiedzmy kilkanascie tygodni to fajnie byloby zeby jakos sie okreslil. Na pocieszenie dodam ze kawalerowie tez nie sa idealni, zreszta ja pewnie tez nie ;)
nie ma miłości bez naiwności
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 16
jak juz bede po r........... . to drogie panie będzie obowiązywała jedna reguła ,jak ci nie pasuje żegnam
nie będę chcial ponownie sie żenić , ani kolejnych dzieci , ani kolejnych niejasnych sytuacji .
chcesz byc zemną , ok , to i ja będę z tobą i nie będzie żadnych deklaracji i pustych obietnic ........... ,jak ci nie pasuje żegnam
jedna podpadzioche moge przeżyć , przy drugiej dziękuje zegnam

feministkom i rożnym takim co uważają ze kobietom sie należy ...... odrazu mowie dziękuje !!!!

nie jestem jasnowidzem żeby zgadywać ze czegos odemnie oczekujesz -powiedz mi to - jak tego nie rozumiesz ...........

to tak w skrócie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie mylisz się sadylu jeden :) :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Pozostałe 10% to niestety niektóre kobiety same nie wiedza czego chcą i najczęściej dopiero po rozwodzie zdają sobie sprawę, iż były mąż wcale nie był taki zły i są o wiele gorsi... Nie ma ludzi idealnych."
Znaczy cóż... ? Lepszy rydz niż 'nic' ? :))))) Żal... ;)))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli mężczyzna jest dla Ciebie 'INWESTYCJĄ" a nie PARTNEREM na życie to 'gratuluję'... Nic z tego nie będzie. Obserwuję z upływem lat jak 'chamieją' związki... Jak tworzą się 'instytucje'.. Chyba się starzeję w szybkim tempie..bo mnie to smuci ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Powodzenia.... ;))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W klubach studenckich akurat zbyt czesto nie bywalam - zawsze wolalam starszych mezczyzn*, zreszta nawet teraz uwazam ze rowiesnicy moga zaimponowac jedynie licealistkom ;)

* co oczywiscie bylo roznie interpretowane przez wspomnianych rowiesnikow, ale to nie moja wina ze od hektolitrow piwa wolalam 2x martini extra dry
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Niestety kobiety mają tendencję do podejmowania złych decyzji i zostawiają dobrych facetów ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Skowron
Może na odwrót ? To faceci mają tendencję do podejmowania złych decyzji i zostawiają dobre kobiety?

Szczególnie gdy na drodze stanie młodsza, ładniejsza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
FankaFioletu
Kolejny hit jest taki ze absolutnie kazdy poznany przeze mnie rozwodnik byl podobno zdradzany przez zone, normalnie biedne misie az plakac sie chce i przytulac.
==
A propos przytulania, no wiesz zawsze znajdą się jakieś "singielki pocieszycielki", które takiego zrozumieją, ukochają, poprzytulają...
Przez takie "przyjaciółki" niejedno małżeństwo się już rozpadło.
Kiedyś w trakcie kursu prawa jazdy miałam takiego żonatego instruktora, który uwielbiał się "wypłakiwać" kursantkom jaką to ma żonę.
Aż gdy mi zarzucił tekstem, że żona go z domu wyrzuciła i będzie musiał spać na dworzu to usłyszał, że przymrozki zapowiadali i żeby wziął dodatkowy koc....faceta zamurowało - to był pierwszy i ostatni raz gdy mi "się zwierzył".
Ale współuczestniczka kursu złapała się na jego łzawe teksty i go podobno dość aktywnie "pocieszała".
I stąd tyle "miśków".
Dojrzały, silny psychicznie mężczyzna nie będzie się wypłakiwał na ramieniu obcej kobiety bo to z męskością nie ma nic wspólnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
To działa tylko wtedy gdy facet jest ohydnie bogaty. Taki to sobie może przebierać jak w ulęgałkach.
Ci wybierają młodsze, ładniejsze...często głupsze...kobiety.

Ale nie o tym chyba jest temat? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ci wybierają młodsze, ładniejsze...często głupsze...kobiety.

==
Tak, ale nie na żony tylko kochanki. Często na starość.
Ohydnie bogatemu mężczyźnie rozwód się nie opłaca, zwłaszcza jak jeszcze piastuje jakąś funkcję i zależy mu na wizerunku.
Jak to ktoś kiedyś to ujął: "po co od razu kupować mleczarnię by się mleka napić".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
co Wy jecie, ze tak pier...cie? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ha :)

całe podsumowanie tematu, może w niezbyt pięknej formie :)

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kinga -no wlasnie, kolejny argument by omijac rozwodnikow szerokim lukiem bo ex zona to zla kobieta byla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę to "spolszczę" - "co wy jadacie, że tak głupio gadacie" ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety właśnie jest na odwrót. Im dłużej pary są ze sobą, tym trudniej podjąć decyzje o małżeństwie. Podam przykłady: moja ciotka zmarnowała 10 lat na spotykanie się z facetem, który obiecywał Jej małżeństwo ale wiecznie przekładał datę ślubu. Po tych latach zdecydowała się zerwać związek, po kilku miesiącach poznała innego faceta, który oświadczył sie po około pół roku znajomości. Efekty: są do dziś udanym małżeństwem. Inny przykład: kuzynka - wystarczył rok czasu, decyzja zapadła - dziś są małżeństem od 3 lat.
Powiem krótko: gdy ma się naście lat czy dwadzieścia, można sobie chodzić latami ale gdy ktoś ma trzydzieści i jest odpowiedzialny, będzie chciał sformalizować związek (w urzędzie czy kościele).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozwodnicy to tragedia. fakt-dobrego męża sie nie zostawia. można wybaczyć wiele. jak kobieta decyduje się na taki krok. to ponosi ogromną odpowiedzialność. na pewno pogarsza się jej standard życia. nie tylko finansowy-KASA TO NIE WSZYSTKO. ale zostać sama z dziećmi- (tatuś z doskoku, albo i wcale) trzeba mieć charakter. godzić pracę z wychowywaniem dzieci. facet musiał być menda, ze nie dało rady z nim żyć.
z moich obserwacji (a mam pełna rodzinę, z pokolenia na pokolenie. pełen szacunek dla siebie nawzajem babci do dziadka, taty do mamy. niesnaski zawsze są. ale nie żyje się dla dobra dzieci- one wychodzą z domu, nie będą żyć tak my chcemy. ale dla bycia z drugą osobą, dawanie siebie. nie oczekiwanie i wymyślanie przeszkód), że 90% udanego związku zleży od mężczyzny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dlaczego używasz znaków przestankowych w sposób zupełnie chaotyczny?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
>mimi, dobrze napisane :D

Cross czepiasz się ;)
"Gdyby Ewa nie skosztowała jabłka, cóż ciekawego zdarzyłoby się przez miliony lat? Nic." - Paulo Coelho
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Cross czepiasz się ;)"

Tylko trochę. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry