Widok

Dobry endokrynolog

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podpowiedzcie czy mam dobre wyniki:FT4 12,8 TSH 2,27 TG 0,6
I do kogo z tym zadzwonić i umówic sie na wizytę,a może nie ma takiej potrzeby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To takie wyniki, że dobry endokrynolog pewnie jeszcze się przyjrzy, a kiepski powie że super i nic więcej nie trzeba robić. Ważne jeszcze, czy masz tarczycówki w rodzinie, albo jakieś objawy.

Polecam dr Mizan.
Dr Pokrzywnicka
zrób sobie jeszcze usg tarczycy i tpo
W rodzinie nie mam chorych na tarczycę,a objawów jako takich nie mam,bo nie wiem czy niektóre rzeczy moge zwalić na tarczycę.
Skoro masz jakieś objawy, które pasują do tarczycowych, to gdyby to były moje wyniki, to jeszcze bym się dobadała i poszła do endokrynologa. Ktoś dał Ci dziwne skierowanie, bo masz dokładnie połowę potrzebnych wyników, a powinno się je robić razem :/
Nie mam typowych dla tarczycy objawów,a o skierowanie poprosiłam sama.Do gdzie mam sie udać bo do tej Mizan słyszałam ze rok trzeba czekać.
na NFZ niestety ciężko i z takimi wynikami nie wiadomo czy ktos sie przejmie... zalezy co ci jeszcze wyjdzie z USG ...
niestety w Gdańsku tarczyce trzeba leczyć prywatnie - mozna sie zapisac do AM ale tam sie czeka 2 lata..
bo twoje wyniki oscylują w granicach i jeśli np starasz sie o dziecko to powiedz o tym
ja sie ostatnio dowiedziałam od mojej endo ze prolaktyne hiperczynnosciowa ma 80% kobiet a leczy sie tylko te ktore się staraja..

podejrzewam ze tak moze byc i w temacie tych wyników..
niestety do dr.Mizan nie rejestruja nowych pacjentów,możecie polecić kogoś z Gdańska?
Na NFZ czeka się bardzo dłuuuuuuugo. Mnie prowadzi teraz dr Anna Lewczuk. Prywatna wizyta u dobrego endo to ok 100 zł.
ja przeszłam kilku endokrynologów i od 4 lat leczę sie u dr Mizan. U innych to był koszmar.
Ale faktycznie słyszałam, że nie przyjmuje nowych pacjentów.
Moja mama chodzi do dr Traczyk i jest zadowolona (czasem na NFZ a jak już nie ma miejsc to prywatnie).
Chodzę do dr.Błaut, przyjmuje w Endomedzie na Subisława w Gdańsku. Jeśli w planach masz dziecko, to jak pisały dziewczyny zapewne lekarz włączy leczenie, inaczej tylko obserwacja. Warto zrobić przed wizytą usg tarczycy. Ja też nie mam żadnych tarczycowych objawów a jednak dogrzebałam się nieprawidłowości.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry