Widok
Dobry ginekolog na NFZ ?
Czy znacie jakiegos dobrego ginekologa na NFZ z krótkim terminem oczekiwania ??
Chodzi o pierwsza wizyte aby potwierdzić ciąże
Normalnie chodze do Żmudzinskiej w Infikcie ale jak dzwoniłam 10kwietnia zeby sie umówić na wizyte to najbliższy termin na NFZ to lipiec wiec masakra ! Musze poszukać chyba innego lekarza :(
Chodzi o pierwsza wizyte aby potwierdzić ciąże
Normalnie chodze do Żmudzinskiej w Infikcie ale jak dzwoniłam 10kwietnia zeby sie umówić na wizyte to najbliższy termin na NFZ to lipiec wiec masakra ! Musze poszukać chyba innego lekarza :(
Nr do rejestracji na Ujescisku to 583201589
Z tego co sie orientuje jest tam takie prymitywne USG, ale 3 razy, na genetyczne, polowkowe i koncowe wysylaja do prywatnych gabinetow...
Znajoma prowadzila ciaze wlasnie u Januszewskiej i byla zadowolona, ja z wlasnego doswiadczenia polecam dr Olszewska, z tym ze chodze do niej prywatnie, ale na NFZ chyba tez przyjmuje...
Z tego co sie orientuje jest tam takie prymitywne USG, ale 3 razy, na genetyczne, polowkowe i koncowe wysylaja do prywatnych gabinetow...
Znajoma prowadzila ciaze wlasnie u Januszewskiej i byla zadowolona, ja z wlasnego doswiadczenia polecam dr Olszewska, z tym ze chodze do niej prywatnie, ale na NFZ chyba tez przyjmuje...
po raz pierwszy zjawilam sie u niej w 7 tyg chyba, na wizyte czekalam ok 2 tygodni. trzeba cierpliwie dzwonic 320-15-89. pani Jola polozna zawsze odbiera, jej zmienniczka ma opory, jak zauwazylam. USG takie troche przedpotopowe wiec na dobre usg dr zaprasza gdzies prywatnie /ja np chodze do invicty do dr puzio-polecam/. wszystkie podstawowe badania zleca na nfz, takze te malo popularne wsrod wielu lekarzy np paciorkowca. toxoplazmoze, cytomagalie, hiva i kilka innych bedziesz musiala zrobic odplatnie /podobno najtaniej w laboratorium akademii medycznej -tak czytam tu na forum, ja robilam hurtem podczas jednego uklucia w tamtejszym laboratorium przynaleznym do przychodni jeleniogorska/. po tej pierwszej wizycie na kolejna zapisujesz sie u poloznej i nawet jesli ma komplet pacjentek, a jestes w ciazy to zawsze Cie na liste wpisuje. dr januszewska przyjmuje we wtorki od 15-19 w sr i czw od 8 lub 9 do 15. moja znajoma prowadzila ciaze tez na ujescisku ale tym nowym, obok carfura na ul. rogalinskiej u pana Macieja Szemryka. byla bardzo zadowolona. na zajeciach szkoly rodzenia na zaspie prowadzil jedne zajecia i zrobil na mnie dobre wrazenie. no i tam pracuje, takze jesli zdecydujesz sie na niego, to jest szansa ze sie na porodowce spotkacie.
O dr Olszewskiej - jeżeli wtedy miała zły dzień to miała je także przez 9 miesięcy mojej ciąży, też miałam wrażenie , że chce tylko odpykać wizytę i do widzenia...Dodatkowo pod koniec ciąży nigdy jej nie było i byłam zapisywana do innych lekarzy. A w 40 tc miałam wizytę umówioną i położna nawet do mnie nie zadzwoniła, że Olszewskiej nie będzie bo jak się tłumaczyła, myślała, że już urodziłam. Urodziłam 2 dni po tej wizycie :-)
Zresztą z tego co wiem dr Olszewska przyjmuje w przychodni studenckiej już tylko 1 dzień w miesiącu a położna mówiła, że za chwilę wogóle przestanie przyjmować.
Zresztą z tego co wiem dr Olszewska przyjmuje w przychodni studenckiej już tylko 1 dzień w miesiącu a położna mówiła, że za chwilę wogóle przestanie przyjmować.
[url=http://www.maluchy.pl]
[/url

Usg na każdej wizycie w ramach kontraktu, dodatkowo płatne w pryw. gabinecie USG genetyczne lub połówkowe. Januszewska świetna lekarka, przychodnia Gdańsk-Południe. Terminy ok. 2 tygodnie, jestem bardzo zadowolona, prowadzę pierwszą ciążę u niej.
Jest konkretna i mam wrażenie, że jestem w dobrych rękach. Badanie jest bezbolesne, szybka diagnoza. Ma naprawdę dobre podejście:)
Jest konkretna i mam wrażenie, że jestem w dobrych rękach. Badanie jest bezbolesne, szybka diagnoza. Ma naprawdę dobre podejście:)