Widok
Dobry ortopeda dla dziecka?
Szanowni,
Szukam sprawdzonego ortopedy dla 2-letniego dziecka. Przypadkowy ortopeda polecil nam kupic woladki do butow po czym kolejny stwierdzil ze tak male dzoecko nie moze nosic wkladek.
Szkam dobrego ortopedy ktory rozstrzygnie czy te wkladki sa potrzebne czy nie.
Prosba o wskazanie namiarow sprawdzonego ortopedy
Szukam sprawdzonego ortopedy dla 2-letniego dziecka. Przypadkowy ortopeda polecil nam kupic woladki do butow po czym kolejny stwierdzil ze tak male dzoecko nie moze nosic wkladek.
Szkam dobrego ortopedy ktory rozstrzygnie czy te wkladki sa potrzebne czy nie.
Prosba o wskazanie namiarow sprawdzonego ortopedy
My chodzimy do szpitala wojewódzkiego i zarówna nasza pediatra jak i lekarz rehabilitacji zgodnie twierdzą, że nieważne na kogo tam się trafi to na pewno na dobrego lekarza
Nie mogę sobie przypomnieć nazwiska naszego na pewno coś na U....
Moja córka ma dość poważne problemy i wady w stopach i nóżkach i zarówno ortopeda jak i lekarz rehabilitacji no i nawet fizjoterapeuci. Twardo trzymali stanowisko, że wkładki tak, ale dopiero po 4 roku życia, bo wcześniej nie ma sensu, bo często jest tak, że dzięki ćwiczeniom i po prostu dobrym butom niekoniecznie ortopedycznym wady ustępują.
My się tego trzymaliśmy i wkładki zrobiliśmy jak młoda miała 4,5 roku
Nie mogę sobie przypomnieć nazwiska naszego na pewno coś na U....
Moja córka ma dość poważne problemy i wady w stopach i nóżkach i zarówno ortopeda jak i lekarz rehabilitacji no i nawet fizjoterapeuci. Twardo trzymali stanowisko, że wkładki tak, ale dopiero po 4 roku życia, bo wcześniej nie ma sensu, bo często jest tak, że dzięki ćwiczeniom i po prostu dobrym butom niekoniecznie ortopedycznym wady ustępują.
My się tego trzymaliśmy i wkładki zrobiliśmy jak młoda miała 4,5 roku
Nazywam się Anna Cymańska, jestem rehabilitantką dziecięcą. Zajmuję się leczeniem dzieci i niemowląt. Ukończyłam wiele szkół i kursów zawodowych, które w większości były związane właśnie z pediatrią. W tej chwili prowadzę prywatną praktykę rehabilitacji w pediatrii i zajmuje się diagnostyka wad postawy u dzieci. Działam na terenie całego trójmiasta i okolic.
Do moich małych pacjentów najczęściej dojeżdżam osobiście. Rehabilitacja w domu jest o wiele bardziej korzystna zarówno dla rodziców, jak też dla samych Pacjentów.
W mojej pracy stosuję kilka podstawowych metod w leczeniu:
NDT Bobath - normalizuje napięcie mięśniowe, uczy prawidłowych wzorców ruchowych
Metoda W. Sherborne - służy poznawaniu ciała i jego mechaniki
Handling - instruktaż opieki i pielęgnacji niemowląt
Instruktor Masażu Shantala masaż małego niemowlęcia i dziecka
instruktor terapii SI (terapia integracji sensorycznej)
Nauka hustonoszenia
Zajmuję się przede wszystkim leczeniem dzieci i niemowląt, które cierpią na:
zaburzenia mięśniowe: brak kontroli głowy, wzmożone/obniżone napięcie mięśniowe
opóźnione osiąganie kolejnych etapów rozwoju ruchowego,
asymetrię
* wady postawy (płaskostopie, skolioza, plecy okrągłe i wklęsłe)
problemy ortopedyczne (złamania, zwichnięcia)
Kontakt pod nr telefonu 501-407-863, http://www.akademiaruchu.blox.pl
Do moich małych pacjentów najczęściej dojeżdżam osobiście. Rehabilitacja w domu jest o wiele bardziej korzystna zarówno dla rodziców, jak też dla samych Pacjentów.
W mojej pracy stosuję kilka podstawowych metod w leczeniu:
NDT Bobath - normalizuje napięcie mięśniowe, uczy prawidłowych wzorców ruchowych
Metoda W. Sherborne - służy poznawaniu ciała i jego mechaniki
Handling - instruktaż opieki i pielęgnacji niemowląt
Instruktor Masażu Shantala masaż małego niemowlęcia i dziecka
instruktor terapii SI (terapia integracji sensorycznej)
Nauka hustonoszenia
Zajmuję się przede wszystkim leczeniem dzieci i niemowląt, które cierpią na:
zaburzenia mięśniowe: brak kontroli głowy, wzmożone/obniżone napięcie mięśniowe
opóźnione osiąganie kolejnych etapów rozwoju ruchowego,
asymetrię
* wady postawy (płaskostopie, skolioza, plecy okrągłe i wklęsłe)
problemy ortopedyczne (złamania, zwichnięcia)
Kontakt pod nr telefonu 501-407-863, http://www.akademiaruchu.blox.pl