Widok

Dobry ortopeda dziecięcy (inny niż Łabuć i Drewek)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chodzi o stópki. Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja polecam prof.napiontka z Poznania - chociaz jednorazowo na konsultacje. niestety jest bardzo drogo i dluuugo sie czeka.
wczesniej bylismy u labuc i drewka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja przerabiałam ortopedów w tym a. Łabuć z moimi dziećmi, i mam wrażenie, że kiślawość stóp czy kolan to za błahe schorzenie dla niej... 160 zł za 3 min spacerku dziecka po gabinecie i porada „wyrośnie”. Po długich poszukiwaniach ortopedy, każdy nawet prywatny lekceważył problem, trafiłam do spółdzielni inwalidów, za szpitalem na zaspie. Oni wyrabiają tam buty ortopedyczne, protezy, itp. Nie wiem, czy to byli lekarze, czy to tylko pracownicy tego zakładu, ale takiego zaangażowania nie widziałam u nikogo. Przekazali mi tyle ważnych informacji związanych z wadą mojej córki, żaden lekarz nigdy nie poświęcił mi tyle czasu. Panowie wymierzyli nóżkę w kilkunastu miejscach, odrysowywali, kładli się na podłodze, żeby dokładnie sprawdzić chód dziecka, podkładali pofkładki itp. Byłam w szoku. Zaproponowali mi buty z obcasem thomasa, powiedzieli jak załatwić 80% refundacji na buty (koszt bez refundacji Ok 600 zł), na buciki czekaliśmy długo, ale nawet je ( o ile takie buciki mogą być ładne) zrobili przepiękne, różowe z naszytymi motylkami. Omówili ze mnà jak postępować z dzieckiem, jak powinna zmieniać się wada, na co zwrócić uwagę. Wszyscy lekarze bagatelizowali problem, a oni byli w szoku jak duża jest wada i proponowali nam nawet sxyny do spania. Wtedy córka misła Ok 1,5 roku, teraz ma 4,5 i jest o niebo lepiej. Nosi teraz kapcie befadi w przedszkolu ubrane prawy na lewą odwrotnie. Córka miała koślawość kolan, stopy szpotławe i gołębi chód. Noszenie kapci na odwrót szybko daje zauważalne efekty, kiedy dziecko stawia stopy do środku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, mogę kontakt na priv email mam kilka pytań a Pani doświadczenia wydają mi się bardzo przydatne. Mój mail alicja1604@vp.pl

Polecam dr Mrozika. Może nie jest to chirurg-ortopeda dziecięcy ale bardzo profesjonalny i stosujący nowoczesne, szybko działające techniki leczenia. Sama leczyłam u niego w klinice, której nazwa kojarzy się z ręka (Handproject) nogę - zapalenie ścięgien mięśni prostowników. Był to 3 lekarz do którego się udałam, który w końcu wdrożył leczenie, a nie tylko kazał okładac lodem i brać przeciwzapalne. Także polecam z dzieckiem też się przejść :)
Dr ewa oblutowicz - winiarek Chojnice
Czemu Drewka nie polecacie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry