Widok

Doktor Rembelski z Gdyni

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka,
mam pytanie czy któraś z Was chodziła do dr Rembelskiego - ginekolog z Gdyni. Od niedawna jestem w ciąży i tak wyszło że nie znam innego ginekologa w 3mieście więc poszłam do niego. Zastanawiam się czy to dobry pomysł bo nie mam pojęcia jakie jest jego doświadczenie jeśli chodzi o poród, w końcu najlepiej jest chodzić do tego lekarza, który będzie odbierał poród.
Dajcie znać jeśli coś o nim wiecie.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie znam , ale polecam dr Chmielewskiego

image
a dr chmielewski przez przypadek nie pracuje tez w swissmedzie na podorowce? ostatnio bylam u takiego lekarza na kwalifikacji do porodu

Ja chodziłam do Rembelskiego prowadził mi ciąże, teraz prowadzi mojej koleżance. Bardzo sympatyczny koleś, odpowie na każde pytanko, niestety jeśli chodzi o przyjmowanie w przychodni to ma troche słaby sprzęt usg, chyba ze ma gdzieś gabinet prywatny. Ale chyba ciężko się do niego zapisać.
A wiesz może coś o jego praktyce szpitalnej?
Czy on przyjmował poród - nic nie wiem o jego doświadczeniu w tej kwestii a chciałabym bardzo żeby poród był przyjmowany przez lekarza prowadzącego - wszyscy mówią mi że to b. ważne.
Tak się dopytuję, bo to moja pierwsza ciąża.
Pozdrawiam ciepło!
Moja koleżanka o której wspomniałam ma rodzic pod koniec stycznia wtedy bede wiedziała. Niestety mojego nie przyjmował bo leżałam 3 tyg na patologii i przyjmowali moj porod lekarze ze szpitala.
hmmm....
ale porody przyjmuja polozne.
Lekarz sie tylko kreci w razie jakis problemow... albo przy znieczuleniu...

ja polecam Liliane Skarbek-Żurek kiedys pracowala w miejskim w gdyni...
ale teraz nie mam pojecia gdzie...

pozdrawiam...

image
mi poród przyjmował lekarz, a położne czy tam pielęgnmiarki siedziały sobie i tylko od czasu do czasu patrzyły czy nic mi nie jest.
sloneczko będę wdzięczna za odpowiedź co z tym porodem. Mam jeszcze trochę czasu żeby podjąć jakąś decyzję co do ew. zmiany lekarza prowadzącego. Dr Rembelski jest szalenie sympatyczny, ale mimo wszystko ważne jest żeby też przyjmował poród i miał w tej materii jakieś doświadczenie.
Tak panikuję bo to pierwszy raz:)
Pozdrawiam
Prowadził moją drugą ciązę, byłam zadowolona, lecz w przychodni od razu mowił ze ma słaby sprzęt a badania specjalistyczne wykonywałam w klinice Invicta w Gdańsku. Kiedyś pracował w Wojskowym Szpitalu w Gdańsku-Oliwie, teraz nie wiem. Ale możesz się dowiedzieć;)
Ja osobiście nie jestem zadowolona z tego dr. Jestem po 4 poronieniach. Z mężem staraliśmy się o dzidzię od stycznia a zaszłam w listopadzie. Na pytania dlaczego nie mogę zajść, gdy wcześniej nie było z tym problemu powiedział że mam czekać. Gdy pytałam czy może jakieś badania trzeba wykonać nic nie odpowiedział. Gdy zaszłam w obecną ciążę zaczęłam plamić i byłam na pogotowiu. Tam lekarz kazał mi iść na L-4. Ponieważ na pogotowiu nie wystawiają zwolnień poszłam właśnie do dr Rembelskiego. On oczywiście mnie ochrzanił że nie zrobiłam badań na tarczycę( a skąd do cholery miałam o tym wiedzieć skoro wcześniej nie chciał mnie na żadne badania skierować!!!!) , zrobił usg i powiedział że nie ,mam się nastawiać na ta ciążę bo nic z tego nie będzie!!!!! Dzięki Bogu poszłam do innego lekarza i jestem już prawie w 7 m-cu. Córcia rośnie zdrowo...Nie chcę myśleć nawet jak potoczyłaby się ta ciąża gdybym u niego została. On jest nadal moim lekarzem ale powiedziałam że będę chodzić do niego tylko na cytologię bo w ważniejszych problemach bałabym się mu zaufać! Nawet nie wiem czy po porodzie udać się do niego na ściągnięcie szwów, bo nawet w tej kwestii słyszałam niepochlebne opinie. Zaznaczam że to jest moje zdanie o tym lekarzu i moje doświadczenia. Może po prostu źle trafiłam....
image

image
Dr Liliana Skarbek-Zurek przyjmuje na Wzgorzu Sw Maksymiliana
ul Legionow.
Dr Rembelski - bardzo dobry lekarz, prowadził moja ciążę od początku do końca. Nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń, kompetentny, uprzejmy, wyluzowany. Nadal do niego chodzę, polecam, bo warto!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry