Widok
Dom-bud Maciej Jakubczyk
Firma ma stoisko w leclerku. ostrzegam przed zleceniem im wymiany drzwi czy okien. Właściciel obiecuje, rzetelne wykonanie robót, A zostawi w ruinę w mieszkaniu. Zniszczone ściany, podłogi, parkiety, kafelki. Drzwi są bez wywietrznikow w łazience, futryny są krzywo osadzone i drzwi się nie domykają. Teraz nie odbiera telefonów i nie bierze odpowiedzialności za zniszczenia.
O też miałaś do czynienia z tym gościem. Do dnia dzisiejszego niei mogę pozbierać się po jego robocie. Wymiana drzwi i to w jakim stanie zostawił mieszkanie ten "fachowiec"spowodowało konieczność dużego remontu. Trzeba było kłaść na nowo kafelki, tynkować ściany i poprawiać parkiet. Gościu nie poczuwał się do jakiejkolwiek odpowiedzialności za wykonaną pracę. Nie dotrzymywał terminów. Na uwagi odpowiadał chamsko. bardzo nie polecam. Omijajcie stoisko w Leclercu szerokim łukiem. ...
Nie chcę bronić gościa,bo go nie znam i nie wiem jak wykonuje swoją robotę.Napiszę tylko kilka słów z własnego doświadczenia.
Klient chce tanio wymienić np. drzwi.
Zleca wymianę i o niczym więcej nie chce słyszeć ( czytaj za nic więcej dopłacić)
Oczywiste jest,że przy wyrywaniu futryny uszkodzi się sciana.Jest potem tzw "obróbka", ale nie obejmuje ona malowania ,tapetowania itp.
Nowa futryna też nie zawsze pokrywa się ze starą,powstają braki w parkiecie,czy terakocie.Potem takie wpisy zdemolowane mieszkanie
Klient chce tanio wymienić np. drzwi.
Zleca wymianę i o niczym więcej nie chce słyszeć ( czytaj za nic więcej dopłacić)
Oczywiste jest,że przy wyrywaniu futryny uszkodzi się sciana.Jest potem tzw "obróbka", ale nie obejmuje ona malowania ,tapetowania itp.
Nowa futryna też nie zawsze pokrywa się ze starą,powstają braki w parkiecie,czy terakocie.Potem takie wpisy zdemolowane mieszkanie
Też miałem przyjemność wymieniać z tą firmą okna i drzwi, nie polecam serdecznie, przez zamknięte okna wieje jakby były otwarte, nic nie dała regulacja okien bo wieje spod parapetów, w jednym pokoju 3 tygodnie po wymianie postawiłem kwiatka na parapecie i niestety teraz wisi pod kątem, telefony do szanownego Pana nic nie dały bo zawsze zbywa tym samym " dzwoniłem do monterów także powinien się ktoś niedługo odezwać" i tak w kółko, 4000 psu w tyłek. Jedno trzeba przyznać ;) ma chlopina głowę do.interesu ;)
Podsumowanie:
Opinie o firmie DOM-BUD zajmującej się montażem drzwi i okien są bardzo podzielone. Część klientów wychwala profesjonalizm, szybkość wykonania prac i solidność usług, szczególnie chwaląc monterów takich jak Rafał. Jednak znaczna liczba opinii negatywnych wskazuje na poważne problemy: uszkodzenia ścian, podłóg i parkietów podczas montażu, niedopatrzenia w montażu (brak wentylacji, krzywe futryny, nieszczelne okna), brak odpowiedzialności za niedoróbki, trudności w kontakcie z właścicielem oraz brak profesjonalnego podejścia do reklamacji. Klienci narzekają również na brak zabezpieczenia mebli przed pyłem, niechlujne wykonanie prac i agresywne zachowanie właściciela. Opinie sugerują, że jakość usług jest niespójna, a klienci powinni dokładnie omówić zakres prac i zabezpieczeń przed podpisaniem umowy.