Domowe sushi - info dla początkujących
Nigdy nie jadłam sushi. Nie wiem czy będzie mi smakowało... Ale chcę spróbować ;)
Proszę o rady - jakie dokładnie(marka) produkty są warte zakupu? Pewnie z nori jak z papierem ryżowym...
rozwiń
Nigdy nie jadłam sushi. Nie wiem czy będzie mi smakowało... Ale chcę spróbować ;)
Proszę o rady - jakie dokładnie(marka) produkty są warte zakupu? Pewnie z nori jak z papierem ryżowym - nie każdy jest dobry?
Czy jeśli nie przepadamy za ostrymi smakami - warto kupić wasabi? Czy sobie podarować?
Czy marynowana tykwa jest smaczna? Czy można ją kupić w małym słoiku czy tylko w woreczkach? Jeśli tylko druga opcja - jak ją później przechowywać? I jak długo?
Który ryż jest dobry? Jaki ocet ryżowy? Używacie serka philadelphia czy jakiegoś naszego zamiennika? Łosoś wędzony na zimno(plastry czy kawałek ryby) czy gorąco?
Maczacie tylko w sosie sojowym czy czymś innym?
Marynowany imbir potrzebny?
Długo uczyliście się "zawijać"? Trudne to? Co zrobić żeby zrolowane nori się ze sobą skleiło?
Oczywiście przeglądam różne strony/blogi ;) żeby nie było, że się lenię...
Ale fajnie jakby w jednym miejscu udało się zebrać odpowiedzi i rady dla początkujących ;)
zobacz wątek