Odpowiadasz na:

Re: Domowe sushi - info dla początkujących

Pewnie z nori jak z papierem ryżowym - kupowałam 3x w Piotrze i Pawle zawsze wybieram wieksze paczki ponieważ wtedy jest taniej -różnicy smakowej nie odczułam
Czy jeśli nie przepadamy za... rozwiń

Pewnie z nori jak z papierem ryżowym - kupowałam 3x w Piotrze i Pawle zawsze wybieram wieksze paczki ponieważ wtedy jest taniej -różnicy smakowej nie odczułam
Czy jeśli nie przepadamy za ostrymi smakami - warto kupić wasabi? -kupić najwyżej dasz mniej ,podkręca smak
Czy marynowana tykwa jest smaczna?-nie używam

Który ryż jest dobry?-ryż kupuje na promocjach ;) Jaki ocet ryżowy?-tao tao używam
Używacie serka philadelphia czy jakiegoś naszego zamiennika?robię bez serka-
Łosoś wędzony na zimno(plastry czy kawałek ryby) czy gorąco?-na zimno

Maczacie tylko w sosie sojowym czy czymś innym?-sos sojowy
+sok z cytryny + wasabi ;)

Marynowany imbir potrzebny?-konieczność

Długo uczyliście się "zawijać"? Trudne to? Co zrobić żeby zrolowane nori się ze sobą skleiło?nie ma z tym problemu -ale ja tylko zjadam ,robi druga połowa ;)

Oczywiście przeglądam różne strony/blogi ;) żeby nie było, że się lenię...
Ale fajnie jakby w jednym miejscu udało się zebrać odpowiedzi i rady dla początkujących ;)

zobacz wątek
8 lat temu
~aga

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry