Re: Domowe sushi - info dla początkujących
Pewnie z nori jak z papierem ryżowym - kupowałam 3x w Piotrze i Pawle zawsze wybieram wieksze paczki ponieważ wtedy jest taniej -różnicy smakowej nie odczułam
Czy jeśli nie przepadamy za...
rozwiń
Pewnie z nori jak z papierem ryżowym - kupowałam 3x w Piotrze i Pawle zawsze wybieram wieksze paczki ponieważ wtedy jest taniej -różnicy smakowej nie odczułam
Czy jeśli nie przepadamy za ostrymi smakami - warto kupić wasabi? -kupić najwyżej dasz mniej ,podkręca smak
Czy marynowana tykwa jest smaczna?-nie używam
Który ryż jest dobry?-ryż kupuje na promocjach ;) Jaki ocet ryżowy?-tao tao używam
Używacie serka philadelphia czy jakiegoś naszego zamiennika?robię bez serka-
Łosoś wędzony na zimno(plastry czy kawałek ryby) czy gorąco?-na zimno
Maczacie tylko w sosie sojowym czy czymś innym?-sos sojowy
+sok z cytryny + wasabi ;)
Marynowany imbir potrzebny?-konieczność
Długo uczyliście się "zawijać"? Trudne to? Co zrobić żeby zrolowane nori się ze sobą skleiło?nie ma z tym problemu -ale ja tylko zjadam ,robi druga połowa ;)
Oczywiście przeglądam różne strony/blogi ;) żeby nie było, że się lenię...
Ale fajnie jakby w jednym miejscu udało się zebrać odpowiedzi i rady dla początkujących ;)
zobacz wątek