Re: Domowe sushi - info dla początkujących
Dzięki za odpowiedzi i rady ;)
Wasabi kupujecie w tubce czy wybieracie wersję w proszku?
Zamówiłam na początek dwie małe saszetki wasabi - zobaczymy czy nam podejdzie. ;)...
rozwiń
Dzięki za odpowiedzi i rady ;)
Wasabi kupujecie w tubce czy wybieracie wersję w proszku?
Zamówiłam na początek dwie małe saszetki wasabi - zobaczymy czy nam podejdzie. ;) jak tak - kupię większe opakowanie :)
Wzięłam też różowy imbir :P ponoć jest łagodniejszy?
Przeglądałam sporo stron z przepisami i np. taką dodałam dp ulubionych http://sushidomi.com/category/special-sushi/
A tutaj poodba mi się ta kolorowa wersja wege
http://www.lazycatkitchen.pl/weganskie-sushi-i-domowy-marynowany-imbir/
Czy ktoś robi wersję z paluszkami krabowymi? Jakich paluszków używacie?
Ja zawsze kupuję do sałatki surimi Aakerman - ale tam jest 16 sztuk i tyle nie zużyję... A nie wiem czy po sushi z surimi będziemy mieć ochotę na sałatkę surimi :P
zobacz wątek