Re: Domowe sushi - info dla początkujących
Oj tam, oj tam ;) Wcale piękne nie było ;) Muszę popracować nad kształtem i żeby nori nie wchodziło w ryż podczas zawijania ;) Ale pewnie im więcej razy będę robiła - tym lepiej będzie to wyglądać...
rozwiń
Oj tam, oj tam ;) Wcale piękne nie było ;) Muszę popracować nad kształtem i żeby nori nie wchodziło w ryż podczas zawijania ;) Ale pewnie im więcej razy będę robiła - tym lepiej będzie to wyglądać :P W każdym razie pierwszy raz za mną ;) wcale nie było to takie trudne :) A że nie było idealnie - trudno. Ważne, że było pysznie :)
W każdym razie zaraziłam jedną Forumkę ;) i też już "pierwszy raz" ma za sobą :D I nie ostatni... ;)
Gdyby ktoś szukał marynowanej tykwy - to można kupić na wagę w sklepie "Kuchnie Świata" w GB.
Mam nowy pomysł na sushi dla Młodego :) bez glonów ;) Objawiło mi się na FB - obserwuję jedną restaurację sushi :) i mieli wersję w papierze ryżowym :)
zobacz wątek