Widok

Doradzcie,co robić-mały gryzie pierś

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam 5 cio miesięcznego synka,nie ma jeszcze zebów.Karmię go piersią i od kilku dni on strasznie mnie gryzie przy karmieniu a także jest bardzo się wiierci.Sprawia mi to ból i nie wiem jak temu zaradzić.
Córkę karmiłam dość długo i taka sytuacja mi się w jej przypadku nie zdarzyła a mały przygryzie mi cycusia i jeszcze odchyla głowę,ciągnąc go:(
Czy miałyście takie sytuacje i jak temu zaradzić???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Annika, mnie Madzia zaczeła gryźć jakieś pół miesiaca temu jak zaczeły jej wyłazić ząbki. Teraz ma 2 dolne jedynki i pewnego razu tak mnie pożarła że aż krew tryskała.
I zawużyłam, że mnie gryzie jak:
- nie jest głodna, a ja jej wciskam cyca na uspokojenie (zawsze działało, a teraz nie chce już cycka na uspokojenie, teraz bierze tylko po to żeby jeść)
- nie może się wyciszyć i zrelaksować (jak gra TV, jak są jacyś ludzie, itp.) Musze wychodzić z nią do drugiego pokoju i w spokoju karmić.
Od kiedy stosuję sie do tych dwóch zasad jeszcze mnie nie ugryzła.

Może on Cie gryzie, bo wychodzą mu ząbki. Swędzą go dziąsełka. Podobno przy ssaniu piersi dziąsełka bola jeszcze bardziej, pewnie dlatego sie wierci i gryzie.
Mój synek robiła tak jak szły ząbki,córka teraz tez to robi odkąd ząbki zaczęły iść,wyciągam pierś i mówię że nie wolno i przestaje a jak dalej tak robi to wyciągam pierś i daję gryzak.
mnie moja corka nie gryzla mimo ze miala wszytskie 20 zebow .Gryzie bo moze nie chce piersi spronboj go odstawic bo przeciez nie powie Ci ze nie chce cysia:(
Nie sądzę,zeby nie chciał piersi,bo nie zawsze tak gryzie a jak się przyssie to ładnie je.Za to za chiny nie chce mleka modyfikowanego!!!!
Zwalę winę na to ząbkowanie,bo wiem,że jedno dziecko przechodzi niemal bezboleśnie a inne bardzo boleśnie...........
spróbuj nieco głębiej wsadzić cycia
smaruj Dentinoxem a na noc Ibufen D :) bedziesz miala odpowiedz czy to ta przyczyna
ma od niemowlęctwa bez powodu szprycować dziecko ibuprofenem??
czytaj ze zrozumieniem jesli zabkuje to mu pomoze .
smaruję żelem ale na chwilkę tylko pomaga.W nocy makabra-pobudki co chwila:(
nie chce pić nawet z butli,więc pewnie coś go tam rzeczywiście boli
Można kupic specjelne nakładki silikonowe żeby dziecko nie gryzło

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry