Widok

Dotacje

Witam, mam nadzieję, że ktoś mi co nieco podpowie. Mój mąż ma firmę budowlaną, w której zatrudnia dwie osoby. Zajmują się przede wszystkim remontami wnętrz, czasem elewacji. Ostatnio kilka razy jeździli ze zleceniem do Niemiec I Francji i mąż rozważa rozwinięcie firmy. Planuje zatrudnić przynajmniej 5 osób, kupić sprzęt i jakiś samochód do transportu. Tyle, że odłożenie potrzebnych funduszy przy naszych wydatkach jest raczej niemożliwe. Mąż rozważał kredyt w banku, ale ja pomyślałam o czymś innym. Co sądzicie o dotacjach z Unii? Podobno wystarczy złożyć odpowiednie wnioski i przedstawić swój pomysł, biznesplan itp. Czy może powinniśmy najpierw rozejrzeć się za jakąś firmą doradczą, która zna się na takich sprawach? Jest w ogóle szansa na dotacje dla takiej trzyosobowej firmy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się,że szansa jest aby Twój mąż dostał dotację,oczywiście jeżeli spełnia kryteria postawione przez Urząd,czy inne miejsce,w którym chcecie się starać. Moja koleżanka zakładała salon kosmetyczny i dostała dotacji 30 tys... Złożyła wniosek,dostała odwiedź,przedstawiła cały biznes plan i jeszcze jakieś inne potrzebne dokumenty i udało się. Także spróbować zawsze można,kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. Najlepiej udać się do Urzędu albo Biura pracy czy jeszcze innej instytucji,która się zajmuje dotacjami i porozmawiać,oni powinni wszystko szczegółowo wyjaśnić :) Powodzenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (107 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry