Widok
Cytryna
Kiedy czesała swoje ciemne, gęste włosy, jak codzień wyszła ze swojego ciała, i spojrzała na siebie okiem samotności. Nikt nie szepnął - świetnie wyglądasz. Ani nawet - wyglądasz beznadziejnie -, bo nikogo tam nie było. Samotność z reguły nie zwraca uwagi na wyglad zewnętrzny. Dziś było jak zwykle.
- Jaką maskę Ci podać?
- Żadną.
- Zapomniałaś już, że bez maski jesteś niczym? - samotność nie doczekała się odpowiedzi. - Dziś będziesz niemiła, milcząca, kwaśna i arogancka. Tak przez cały dzień. A jutro wymyślę coś bardziej ambiwalentnego"
Dziewczyna potulnie wypełniała polecenia swojej samotności. Związała włosy. Zrozumiałem, że sama nie wie, jaka chce być.
Większość z nas ma setki twarzy. Żyją w nas osoby, które dobrze znamy, podziwiamy, ale także te mroczne, dobre lub złe.
- Jaką maskę Ci podać?
- Żadną.
- Zapomniałaś już, że bez maski jesteś niczym? - samotność nie doczekała się odpowiedzi. - Dziś będziesz niemiła, milcząca, kwaśna i arogancka. Tak przez cały dzień. A jutro wymyślę coś bardziej ambiwalentnego"
Dziewczyna potulnie wypełniała polecenia swojej samotności. Związała włosy. Zrozumiałem, że sama nie wie, jaka chce być.
Większość z nas ma setki twarzy. Żyją w nas osoby, które dobrze znamy, podziwiamy, ale także te mroczne, dobre lub złe.
iulia
....kazdy ma chwile zwatpienia....trudno jest zrozumiec ten zakrecony swiat ludziom, ktrorzy... ktrorzy wyznaja troszke inna hierarchie wartosci....ktorzy oprocz pieniedzy do szczescia potrzebuja takze zrozumienia, wsparcia, przyjazni, milosci, swiadomosci bycia kochanym....
niejestes sama.....na tym swiecie jest wiele bladzacych dusz...poszukujacych
szczescia........zrozumienia........milosci.......itp
niejestes sama.....na tym swiecie jest wiele bladzacych dusz...poszukujacych
szczescia........zrozumienia........milosci.......itp
K.NN.
Sam tego chciałeś . Więc opowiem co się dowiedziałem
od ludzi ze starej Gratki tej w Dz. Bałtyckim ; Ludwik Benn , bo tak brzmi Twa ksywa , stara się "wyłapywać" młode dziewczynki ................. a potem, je nachodzi podając propozycje ...... . Trudno , się od niego odczepić -- a zawsze ma moc czasu .......
Niektóre Panie z redakcji , bały się wracać po zmianie wieczorem . Ostrzegam więc dziewczyny , aby nie wpadły w to bagno . Te informacje otrzymałem od kilku niezależnych osób z dawnego HP. Możecie je sprawdzić.
od ludzi ze starej Gratki tej w Dz. Bałtyckim ; Ludwik Benn , bo tak brzmi Twa ksywa , stara się "wyłapywać" młode dziewczynki ................. a potem, je nachodzi podając propozycje ...... . Trudno , się od niego odczepić -- a zawsze ma moc czasu .......
Niektóre Panie z redakcji , bały się wracać po zmianie wieczorem . Ostrzegam więc dziewczyny , aby nie wpadły w to bagno . Te informacje otrzymałem od kilku niezależnych osób z dawnego HP. Możecie je sprawdzić.
iulia
....najwazniejsze to rozumiec samego siebie.... a jesli rozumiesz a bynajmniej probujesz zrozumeic innych ludzi to juz polowa drogi do sukcesu..... z czasem powinien sie znalesc takze ktos inny kto Cie zrozumie....komu zaufasz...i bedziesz wiedziec ze zawsze bedziesz mogla liczyc na ta osobe.....ze ona zawsze zrozumie Cie tak jak powinna.....niewszyscy bowiem potrafia akceptowac ludzi takich jakich ich zastana.....chca za wszelka cene znalesc w ludziach to czego im brakuje lub dzieki innym osiagnac cos.......gubiac przy tym to co naparwde jest wazne w relacjach miedzy ludzmi.....
iulia
.......slowa ktore napisalam to tylko splatek mych mysli ubranych czasem w mniej a czasem w bardziej odpowiednie wyrazy.... niemozna wszytskiego brac nazbyt serio...bo to tylko moje odczuwanie i postrzeganie swiata.... wszystko nalezy poddac wlasnej analizie i samemu wyciagac wnioski..... ale ciesze sie jesli moglam w czyms pomoc....czasem spostrzerzenia innych ludzi sa bardzo pomocne w odkrywaniu wlasnej drogi do zrozumienia i szczescia.... dlatego niemozna sie zamykac na swiat nawet jesli sie on nam niepodoba... trzeba sluchac i byc czujnym obserwatorem.... tak mi sie wydaje.....