Widok

Dr Szczypek Gdynia - pytania

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam, w bloku, w którym mieszkam przyjmuje dr Dariusz Szczypek. Chciałam zapytać czy któraś z Was prowadziła u niego ciąże? Czy to dobry lekarz, czy ma dobre USG, czy go polecacie. Jeśli będę rodzic w Redłowie czy mogę liczyć na jego obecność przy porodzie? Czy mi pomoże? Prawdopodobnie jestem w ciąży i pasuje mi z racji odległości pójść do niego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chodze do dr szczypka na wiczlinie. Lekarz ma dobre opinie. Rowniez osobiste wizyty u niego jak narazie upewniaja mnie, co do wyboru. ufam temu co mowi- a to mega wazne, by zmniejszyc ewentualny stres jaki nas non stop dopada w ciazy ;)
Sprzet wyglada na bardzo dobry ale specjalista od USG nie jestem ;)
Pracuje w Redlowie ale jest wpis, ze jako asystent i za bardzo nie wiem co to oznacza. Z tego co slyszalam kilka lat temu pracowal tam jako normalny lekarz odbierajacy porody, nie wiem jak jest teraz i sama jestem ciekawa.
Bliskosc jaka masz do gabinetu tez jest plusem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak ze zwolnieniem lekarskim? Bez problemu wypisuje?
Jeśli są do tego wskazania- to nie ma problemu. Plusem jest jeszcze to,że jeśli dzieje się coś niepokojącego to bez problemu uzyskasz pomoc na izbie przyjęć poł-gin w Redłowie. Sprzęt- pierwsza klasa. USG- na każdej wizycie, dzięki czemu człowiek jest spokojniejszy. Powiem szczerze- wizyty warte każdych pieniędzy. Czujesz się, jakbyś była jedyną pacjentką. Wszystko dokładnie omawiane. Bez pośpiechu.
Aha! Z tą obecnością przy porodzie- to nie sądzę. Lekarze raczej wpadają tylko kontrolnie zobaczyć jak się rozwija sytuacja. Ale to,że Szczypek prowadzi ciążę, czyli ktoś z ich podwórka, też wpływa na Twoją sytuację :)
Polecam Doktora!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do dr Szczypka chodzę już od 10 lat i nie zamierzam zmienić na żadnego innego. Rodziłam poza trójmiastem więc z tym nie pomogę. OD 6 MIESIĄCA sam dopytywał czy nie potrzebuję zwolnienia, jednak wtedy jeszcze nie potrzebowałam. Polecam i zazdroszczę bliskości gabinetu :)
KamilKa jak potrzebujesz doktora tylko do zwolnień to od razu sformułuj dobrze pytanie... Jak mnie wkurza, gdy zdrowe ciężarne mysle tylko, żeby zacząć brać pieniadze za nic... Ja mysz lezec i oddalabym dużo, żeby juz powiedzial, ze cofa mi L4....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie jestem zdrowa ciężarna. To moja 5 ciąża. Taka mam nadzieje. Mam za sobą poronienia. Jak dotąd neta Hcg rośnie, przyrosty sa nawet większe niż o 60% co 2 dzien. Mimo to boje sie zapeszyć. Bardzo czekam na dzieciątko. Tak pytam o zwolnienie bo mam tylko 1 jajowod ze względu na ciąże pozamaciczna. Do tego skrócona szyjkę macicy ze względu na przebyty w wieku 24 lat nowotwór. Ale jestem dobrej myśli i moze będę sie na tyle dobrze czuła ze moze będę mogła chodzić do pracy. Zobaczymy czy ciąża sie utrzyma. Trzymajcie kciuki. Dziękuje za odpowiedzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Życzę Ci zatem, żeby tym razem sie udalo. Mimo to dalej nie rozumiem po co takie pytania przy problemach, które miałaś... Powodzenia!
48609075999 czy ten numer do lekarza jest aktualny bo dzwonie i nikt nie odbiera
image
Witaj
Ja jestem pacjentka Dr Szczypka i zawsze kontaktuję się z nim pod numerem: 609 075 999. Jeśli akurat rozmawia z pacjentką albo przeprowadza badanie, to nigdy nie odbiera telefonu, ale zawsze oddzwania. Powodzenia, bo warto - Pan Doktor jest naprawdę bardzo rzeczowy i kompetentny.
Ewelina mam pytanie. Czy pan doktor daje Tobie co wizytę zdjęcie usg dzidzi? Ja dostałam tylko na pierwszej wizycie a potem juz nie. Jestem w 20 tyg ciazy i gdyby nie usg w 13 tc i połówkowe w Gamecie na które idę za tydz to nie wiedziałabym np ile cm ma mój synek a mnie to akurat interesuje. Czy nie powinien dawać takiej fotki i pomiarów? Zawsze np na SOR proszą o ostatnie USG.
U dr Szczypka trzeba na początku przeprowadzanego usg poprosić o jakieś zdjęcia, wtedy drukuje kilka bez problemu. Sam z siebie raczej rzadko daje. Mi dr powiedział, że nie da się dokładnie powiedzieć ile dziecko mierzy, ale zawsze podaje przybliżoną wagę.
Daje tylko po pierwszej wizycie, ale jak poprosisz to zawsze Ci wydrukuje - dla niego to zaden problem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

do góry