Widok

Drobne i szczupłe 4-latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie mamy,uspokójcie mnie choć trochę,mam bardzo drobnego synka,taka jego uroda bo my rodzice też szczupli,ale boję się że jest za mały.Wzrost 104 cm,waga 15,5.
Ile ważą i mierzą Wasze dzieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie naj... moja przebija bo skończyła 4 lata ma 100 cm i nie całe 12 kg :P ja jestem już załamana tą jej wagą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja 4 lata 16 kg 107 cm
Moja 4 latka 100 cm i 14,5 wagi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek na bilansie 4 latka miał 112,5 cm i ważył 21 kg. Obecnie ma skończone 5 lat, 120,5cm i waży 24 kg. Jest największy z rówieśników (wygląda raczej na 6-7 latka)

W jego grupie przedszkolnej zdarzają się chłopcy o głowę niżsi i drobniejsi. Nie ma co się martwić, jeżeli Twój synek jest drobny a nie ma objawów niedożywienia czy wyniszczenia na skutek ew. choroby. Zrób mu badania krwi i zobaczysz co i jak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja coreczka ma 3 latka i 4 miesiace. Wzrost 96 cm, a waga prawie 13 kg.
Moja mała ma 4,5 roku prawie i 110 cm a waga 17 kg
Pinezka,ile Twoja córcia ma dokładnie teraz,bo widzę że chyba mamy takie same dzieci,mój jest z końca stycznia.Czy tez masz z nią problemy z jedzeniem?
No może przy tym wzroście...bo jak patrzę na wagę to wydaje mi się dużo przy naszym 15,5.
Aniu jest - wręcz chuda... inaczej bym nie robiła badań.
Asia ale ona chyba nie jest drobna,więc czym się tu martwić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka na bilansie 4 latka miała 109 cm i 17,5 kg natomiast teraz jako 6 latka 20 kg przy wzroście 124 cm i trochę mnie zmartwiło,że tak urosła a słabo na wadze przybrała.
Porobiłam badania w tym na pasożyty,usg brzucha i wszystko ok.
Pediatra powiedziała,że martwić się trzeba gdy dziecko nie rośnie natomiast gdy rośnie a zwłaszcza szybko to waga nie będzie tak szybko przyrastała.
104 cm i 15,6 kg :)
Pinezka,mój miał dokładnie takie same wymiary na bilansie 4-latka.
Pocieszyłyście mnie dziewczyny,dzięki,widzę że nie jesteśmy sami,nam też mało kto daje 4 lata,a teraz są mega upały tu gdzie mieszkamy a in wtedy już wogóle je bardzo malutko i szybko gubi wagę,do niedawna cieszyłam się do dobijał do 16,w tej chwili 15,3 a jest nadal gorąco i jeszcze trochę choruje.Martwię się jaki będzie sierpień i kiedy nadrobi utraconą wagę.
Noi fajnie że Wasze dzieci jedzą chętnie,mój okropny niejadek,trzeba pilnować,sto razy pytać,zgadywać co będzie jadł i wymyślać dania.
mój synek ma 103 cm i waży 16,1 kg
moja 4 latka 100cm i 15 kg, wyniki idealne, moja pediatra twierdzi, że miło się patrzy na takie szczupłe dzieci bo jest ich coraz mniej
Mój najstarszy obecnie 4,5 latek na bilansie w lutym miał 99,5cm i 15,75 :) Teraz nie wiem ile waży i mierzy ale jak byliśmy na wczasach to nikt nie dawał mu tyle :P 3-letnie dziewczynki były o pół głowy wyższe od niego :P W przedszkolu jest chyba najniższy z chłopców a dziewczynek chyba też tylko kilka niższych od niego.
Je wszystko, w zależności od humoru raz więcej raz mniej, ale z łyżeczką za nim nie ganiam :P sam się upomina jak jest głodny :)
Moje 3 latka i 3 miesiące, po 96 cm wzrostu i jedna 13 kg druga 15 kg.
Żrą jak opętane :p
wiem, ze watek o 4-latkach, ale mam 3 chlopakow i wszyscy to drobnica w wadze, byli sprawdzani na wszystkie sposoby i wsio ok, takze jestem spokojna, sumienie mam czyste, po prostu taka ich uroda po rodzinie meza. najmlodszy ma 1,5 roku 10500g i 84cm, sredni 5lat i 4 miechy 16500g i 118cm, a najstarszy ma 7 i pol wazy 21100g i 126cm. nasza wiekowa pani pediatra jak i endokrynolog i gastroenterolog mowia, ze sa zdrowi, wyniki maja super, ruchliwi, maja apetyt, wiec nie mam sie co martwic. wiec sie nie martwie. kazdy z nich mi powtarzal, ze lepiej jak sa szczupli niz grubi. mam nadzieje, ze cie pocieszylam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój bąbelek ma koło 106 cm i 16 kg.. 4 latkiem będzie w sierpniu..

Mi mówiono ,że ważne jest też by centyl wagi i wzrostu ni różnił się więcej niż o 2 paski. U nas waga 25 a wysokość 75 więc jest OK choć na granicy.. Wiec trochę niższy i trochę szczuplejszy też by było OK.

Gdybym mu nie "pomagała" w jedzeniu i nie wciskała pociętych kanapeczek i.t.p. to pewnie by ważył sporo mniej.. To pan trzy kęsy wystarczy.. Chyba ,że słodkie ;)

Wygląda dosyć chudo ale jeszcze w ramach rozsądku.. Moja pediatra uważa, że jest za chudy...
A ja nie jestem, bo wagę zawsze (już od urodzenia) miała "poniżej 3 centyla". Wszystkie badania (krew, mocz, biochemia osocza, poziom witamin, pasożyty etc.) miała robione 6 m-cy temu (wszystkie wyniki w normach), zachowuje się normalnie, nie jest blada, jest bardzo żywym dzieckiem. Ja się nie martwię, bo też byłam chudziną i niejadkiem do ok.14 r.ż.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry