Widok

Drobne i szczupłe 4-latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie mamy,uspokójcie mnie choć trochę,mam bardzo drobnego synka,taka jego uroda bo my rodzice też szczupli,ale boję się że jest za mały.Wzrost 104 cm,waga 15,5.
Ile ważą i mierzą Wasze dzieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
córcia 3latka-101cm, 14,2kg.
synuś 11mcy-78cm, 8,9kg

widocznie taka ich uroda i już
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja ma dwa i pół ma 110cm i 22kg,trochę dużo,ale zgubi :P.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 25
kurdę, przepraszam-wątek o 4latkach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja 3,5 latka 98cm i 15 kg-wszystkie spodnie z niej spadają - szczerze to z chęcią bym się z nią zamieniła :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też się martwię, mój synek ma 3,5 i ma ledwo 98cm i 13kg :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój ma 4,5 i waży tylko 15,5 w tej chwili ma już niedowagę,bo schudł przez upały.Mieszkam za granicą.
Dziękuję za posty ale tylko jeden jest do tego wątku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka 4 latka,102cm i 15kg, zdrowa dopiero co po bilansie 4 latka,taka uroda:)
Dzięki Jola,uff że są dzieci podobnie szczupłe,tyle że mój to chłopak.Dziewczynka to przynajmniej laska będzie:)A Wy też tacy szczupli i nie wysocy i ma równo 4 latka?Jak je?
Moja 4l też niziutka - 102 cm, waga 17 kg, ale jest szczupła
No to widzę, że moja jak zwykle najchudsza-4,5roku, 104 cm i 12 kg :) Ja tam się jakoś tym wielce nie martwię, bo sama w jej wieku lepiej nie wyglądałam :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja córa ma 3 lata i 9 miesięcy. Waży około 13,5 kg i uważam że mogłaby być szczuplejsza. Jest po dziecięcemu pulchna. Wzrost to ok.104 cm. Jej koleżanki z grupy przedszkolnej mają identyczne wymiary (oczywiście nie wszystkie ale większość, w tym te najbliższe - jak idą razem, to wyglądają jak z jednej formy) a chłopcy, z paroma wyjątkami, są niżsi.
Sprawdź siatkę centylową ale chyba wszystko jest OK. :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Żartujecie z tymi 12, i 13 kg,prawda?Może się pomyliliście,albo wzrost inny?No ale widzę że dziewczynek jest trochę drobniejszych,gorzej z chłopakami,te wielkie jak dąby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie, nie żartuję :) 12 kg i 104 cm
zuzka,a dlaczego ona taka szczupła,jaki ma apetyt?
moja 4ro latka ma 100cm wzrostu a waga 15 kg ale jest szczuplutka, a cały czas jest głodna ciągle je ale wybiega to od razu
Apetyt ma kiepski, ale tak jak powiedziałam, nie przejmuję się tym, nie wpycham jej jedzenia na siłę, jak chce, to je, jak nie, to nie :) Ja też zawsze byłam niejadkiem i chudziną, jak zaczęłam dorastać, to mi "przeszło". Z wyglądu jest oczywiście chuda, ale nie wygląda jakoś patologicznie (nie ma nóżek jak zapałki). Zresztą jak tylko się urodziła, była malutka i lekka - 2,2 kg.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
poza tym kiedyś mi jeden mądry pediatra powiedział, że w sumie nie jest ważne, w którym centylu jest dziecko, ale ważne, żeby było mniej więcej ciągle w tym samym, bo inaczej znaczy, że coś jest nie tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja ma dwa i pół ma 110cm i 22kg,trochę dużo,ale zgubi :P.

~niezalogowana asiuniab73

o matkoicorko czym ty ją karmisz:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
"...nie jest ważne, w którym centylu jest dziecko, ale ważne, żeby było mniej więcej ciągle w tym samym,..."

eee tylko wydaje mi się, ze 4,5 letnie dziecko wazace 12kg chyba raczej nie miesci się w zadnym centylu, popraw mnie jesli się mylę
podziwam cię za spokój
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

do góry