Widok

Drogi osiedlowe w bojanie

Czy ma ktoś namiar do gminy szemud aby zaiterweniować o wyrównanie dróg osiedlowych w bojanie, przeciez to woła o pomste do nieba nie wspomnę o doprowadzaniu samochodów do ruiny a mieszkańców do choroby psychicznej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
stary temat, walka z wiatrakami, wójt ma gdzieś nasze drogi, koszty wyrównywania są potężne a utwardzonych nie zrobi. Bo lepiej wydawać kilkadziesiąt razy pieniądze gminne na wyrównywanie niż raz wydać na utwardzone, ot taka polityka.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
brak słów na temat wójta i jego polityki.....a najgorsze, że pozwolenia na budowy wydają i podatki trzeba płacić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdy kupowałeś działkę była droga z kostki czy asfaltowa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
A ty się rodziłeś w szpitalu czy jaskini? mieszkam tu ponad 10 lat, nie było tyle domów co teraz, czyli wieś się rozwija. A gmina stoi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gmina nie stoi. Gmina się rozwija w miejscach, gdzie to "ważni" ludzie mieszkają. Przecież w samym Szemudzie widoczna droga ASFALTOWA dosłownie przez pola (nie wiem kto tam za tymi łąkami mieszka, że potrzebował dojazd).
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie. Szkoda prądu na wypisywanie tu swoich boleści co do stanu dróg bo i tak to nic nie da. Kilka tematów na ten temat już jest i nie ma sensu prowadzić kolejnego, bo dopóki jest ten wójt i radni to nic się nie zmieni.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sądzę,że o 10 lat za długo/życzę zdrowia/Ale mieszkaj w mojej "jaskini" i ucz się życia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Widzę, że bardzo dobrze zrozumiałeś. haha. Pozdrawiam i baw się dalej w błocie i nie kupuj lepszego samochodu bo po co. Zyj w starym rumplu, bo po co zmieniać skoro się sypie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prezesie-kłania się czytanie ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
No właśnie "ja" nie doczytałeś mojego od samego początku. Jaka "twoja" jaskinia? twoja jest tylko matka, nie kupiłeś Bojana, jak Ci pasuje stan stagnacji to uwierz mi jesteś w mniejszości bo nikt nie chce się cofać tylko iść na przód, no ale skoro pasuje Ci ten stan to jest twój problem, bo dla mnie jest to chore. Pozdrawiam i dalsza polemika nic nie da, bo nie zbuduje dróg, i nie polepszy w moich oczach wizerunku gminy. Niestety budując tu dom porucz super sąsiadów i wielu mieszkańców nie sadziłem że tutejsza władza jest do d...., nic na to w normalny kraju nie wskazywało, mam znajomych w okolicach Przodkowa, tam można.Pozdrawiam, bez złośliwości bo nie warto. Życzę miłego wieczoru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyrównają

Trzeba zadzwonić i poprosić.

A jak to nie poskutkuje to trzeba zadzwonić i o**********, i postraszyć telewizją, to działa w 90% przypadków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Bojanie to jeszcze równają, ale całkowicie nas lekceważy prezydent w Gdyni. Końcówka Łanowej jest często nie do przejechania. Dziury jak zlewozmywaki.
To jest ta kultura pracy a właściwie ijej brak. Coś tkwi w naszych umysłach skoro nikt z zagranicy tego pojąć nie może.
Jak sie urodziłeś /aś to nago czy w majtkach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wracając do tematu...

Powiem tak, mentalność Polaków jest taka, żeby innym nie było lepiej... przekłada się to również na brak inwestycji drogowych w Bojanie (nie licząc drogi wojewódzkiej 218, bo to inna bajka)
Nawet jeżeli władze gminy nie robią tego z premedytacją, to robią to podświadomie. Pomagaja bardziej na terenach gdzie mieszka więcej ludności rdzennej. Boli ich to, że w Bojanie większość mieszkańców to ludność napływowa z Trójmiasta i innych wielkich miast. Nie lubi się tutaj "inteligencji z miasta", dlaczego? To pytanie pozostawię bez odpowiedzi... Sam też nie jestem rdzennym mieszkańcem Bojana i boli mnie to jakie jest podejście do nas, chociaż wiem, że w pewnym sensie na to zasługujemy. Żądamy luksusów, bo wymarzyliśmy sobie luksusowe domki z katalogów z pięknym ogrodem i równiutką drogą dojazdową... jednak co MY robimy dla Bojana, dla Gminy? Na zakupy jedziemy do Hipermarketu, nie ważne czy spożywcze czy przemysłowe lub budowlano-remontowe... Auta serwisujemy w dużych serwisach w Trójmieście. Dlaczego nie zostawiamy pieniędzy u NASZYCH lokalnych przedsiębiorców? Zaczynamy już na etapie budowy, wybieramy ekipy budowlane spoza regionu, bo trochę taniej będzie. Dopóki nie zaczniemy traktować swojego miejsca zamieszkania jak swojej MAŁEJ OJCZYZNY i nie zaczniemy być LOKALNYMI PATRIOTAMI, to będziemy intruzami i nie liczmy na to że nas władze wysłuchają.
Ilu z nas wzięło łopatę do ręki, żeby poprawić stan drogi koło swojego domu? Czy jak każdy zadba wokół siebie, to nie będzie lepiej?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Napływowy. Jeździmy do miasta tzw. dlatego że jak się budowałem to dla mnie i mi podobnych cena była podawana przez miejscowych 50 % droższa. Dla swoich taniej i to dużo. Mało jest miejscowych którzy przyjęli napływowych życzliwie. Tych uważam za kumatych. Bo tak naprawdę to dzięki nam ta wieś prędzej czy później będzie na właściwym poziomie i pod względem infrastruktury jak też edukacyjnym. Już teraz zaczyna się mówić o szkole lepiej. Więc z lokalnym patriotyzmem mi nie wyjeżdżaj bo on się tworzy latami oj latami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A no i właśnie potwierdzasz moje zdanie... Trochę więcej pokory. Ja nie noszę głowy ponad wszystkimi i dzięki temu wśród miejscowych nie mam wrogów. Może czas ŻĄDANIA zamienić na PROŚBY.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Napływowy, wyluzuj. Prawdopodobnie 99% mieszkanców miała łopatę w rękach. Zmień pogląd że wszystko robione jest na przekór napływowych. Ja osobiście naprawiałem drogę przed wjazdem do mojej posesji cztery razy. Po doprowadzeniu elektryczności do sąsiada, pół roku póżniej wody do sąsiada, nastepnie gazu i kolejny raz kiedy doprowadzono kanalizę
"Na zakupy jedziemy do Hipermarketu..."
A widziałeś gdzieś w gminie Szemud jakikolwiek hipermarket?
Nie ma i nie będzie. Ekipa rządząca ma w tym interes. Blokowane są wszystkie tego typu inwestycje. Wójt przecież ma sklep, podobnie inne osoby siedzące na gminie.
Kto przecież będzie kupował w małych sklepikach, w których ceny są nieraz wyższe o 20-30%, gdy tuż obok stoi w pełni wyposażony market z normalnymi cenami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan od drog w bojanie nazywa sie jakos na h... nie pamietam - zadzwon do wiesniaczkow w szemudzie to ci podadza nr komury, jak zapytasz kto odpowaida za drogi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po co wam drogi utwardzone ? Nie wystarczą już gruntowe ? Przecież i tak jeździć na drogach Twardych , utwardzonych jeździć nie umiecie.Kierunek o przypomniał mi się to włączę ale najlepiej w momencie wykonywania manewru bo po co szybciej, potem zdziwienie że wypadki na terenie Bojana.O DROGACH GRUNTOWYCH TO AŻ ŻAL PISAĆ TO DOPIERO MIEJSCE DO NAPRAWY SAMOCHODU NA CZYJŚ KOSZT.PAMIĘTAJCIE NA DROGACH GRUNTOWYCH ZASADA PRAWEJ STRONY !!!!! PRAWA WOLNA TO JADĘ .PROSTA ZASADA RUCHU O DROGACH RÓWNORZĘDNYCH POZDRAWIAM
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
typowa polska mentalnosc,wszyscy tylko pirdola,ale nikt nic nie robi w tym kierunku.Sami wybieraliscie taka wladze wiec nie pipszcie teraz glupot.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry